sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Daphne Lace...vihdoin!

Odotin ku kuuta nousemaan...Ihkuohutta pitsihuivilankaa Daphne Lacea. Ja kun se viimein tuli niin oli monta muuta juttua työn alla ja kun se viimein meni puikoille niin aikuisnäkö kera syksyn pimeyden teki tepposiaan. Homma kesti ja kesti...Ei silti - just siks mä tykkään ohkasista. Ei lanka ihan heti lopu.

Malli oli teeteen verkkolehdessä. 23/2/2012. Suunnittelijana Pitsin&Palmikon Anu Paljärvi ja Noon Knitin Outi Markkanen.

Puikkoina Knit Pron Symphonie Wood 60 cm pyöröt cm kaapelilla. Lanka/puikko-yhdistelmä oli projektin kannalta katastrofaalinen. Suunnilleen samansävyinen lanka ja puikot... Kaiken lisäksi tein tätä hartiahuivia useinmiten autokyydissä otsalampun valossa. Mut kun tykkään ihan kauheesti näist ohkasist ja tykkään ihan kauheesti liukuvärjätyist ja tykkään ihan kauheesti Knit Pron puikoist. Tunne on aika paljon vahvempi motivaattori ku järki...

Ku tarpeeks tykkää ni kärssii saa, mut lopputulos on kaiken kärsimyksen arvoinen:

Ihan viime metreillä ystäväni Neulefriikki Piiku poikkesi käymään. Hänellä oli just sillä hetkellä tarve kunnon neuleterapiaan ja hän tarttui mun neuleeseeni. Ja arvatkaas mitä? Musta tuli ihan mustis! Siis et joku muu neuloo MUN neulettani! Onneks yks silmukka putos ja sain jutun omiin käsiini. Samalla mustisvimmalla tikuttelin homman valmiiksi jo samana iltana ja vielä pingotinkin.

Tykkäsin langasta ja ihan varmasti heti vuodenvaihteen jälkeen tartun siihen uudellen.

Speksit: Puikot nro 3, menekki 88g (=melkkest ilmaakin kevyempi) ja ohje em. lehdestä. 

Tääl Turus oli viime viikon lopus aika hurja myräkkä. Antti-myrsky toi talven kertaheitolla eikä ihan hissukseen. Onneksi pahoilta onnettomuuksilta vältyttiin. Eilen työpäivän jälkeen kotiranta oli jäätynyt ja auringonlaskun jälkeinen iltarusko taivalla oli kuvauksellinen:

Joulukuu alkoi myräkällä, mutta toivottavasti jatkuu yhtä kauniina kuin eilen.

12 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa2. joulukuuta 2012 klo 21.33

  Jestas, kuinka upea!
  Ymmärrän hyvin neule-puikot-hämärä-yhteyden, saman kanssa tappelin viime syksynä sukkia neuloessani.
  Samaa kaunista talvea toivon, mutten lumipyryjä perjantaista enempää eikä pakkasta tarvitsisi olla 10 astetta enempää.

  VastaaPoista
 2. Tuossa langan ohuudessa ollaan samoilla pituuksilla.

  VastaaPoista
 3. Kaunis väriyhdistelmä huivissasi!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana värisarja tuossa langassa, ja tulee kauniisti esiin huivissa!
  Nii, hämärän aika on käsityöläiselle rankkaa. Eiks olis ihanaa kun vielä sais jostain niitä valopuikkoja ja -koukkuja? :-)

  VastaaPoista
 5. Moi Susu! Siis selasin nyt verkkolehtiä useampia - missä lehdessä se nyt on? 1/2012 on ilmestynyt noihin aikoihin, mutta mun silmät eivät sitä sieltä erottaneet????
  Kaunishan se on, oikein kaunis. Se menee puikoille heti kun mallin löydän vaan....
  Vai mustis - en enää koske, pitää olla oma terapiatyö mukana jos poikkeen....

  VastaaPoista
 6. Tarkennus: Mallinumero 23. Verkkolehti nro 2 ilmestynyt vuonna 2012. Sorry epätäsmällinen ilmaisu. Toivottavasti löytyy!

  Saat koskea - eihän toi ilman sua olis koskaan tullu valmiiks:-)Kiitti!

  Valopuikkoja haikailen minäkin...

  VastaaPoista
 7. Kaunis malli ja kauniin värinen :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä on ihana tuo sinun huivisi. Oikein erikoisen kaunis.

  VastaaPoista
 9. Ymmärrän hyvin tuon mustis-kohtauksen =). Eräs ystäväni ehdotti, että hän voisi avuksi virkkailla apinanosia . Eihän se nyt käy millään, MINUN apinoita. =D

  VastaaPoista
 10. huivi osui heti silmiini astuessani lankakauppaasi, se on todella upea! minä liityn ja tuohon "mustis"-ketjuun;)) on se kumma, miten mustasukkaiseksi sitä tuleekaan, jos joku koske menossa olevaan kutomukseen. viimek mulle kävi näin kesälläå mökillä kun serkkutyttöni alko yks kaksi virkata mun lippistäni. siis tää on meil kaikilla positiivista mustista, oli vaan tosi hauskaa ku susu sen uskalsit tuoda ilmi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!