keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Pikkujoulusukat ja suuri sydän

Lauantaina oli joulukuun eka päivä eli pikkujoulut. Työpäivän ja pikkuhiljaa loppuneen myräkän jälkeen oli ihanaa tulla kotiin työpäivän jälkeen ja nähdä upea auringon kajastus taivaanrannassa. 

Minähän päätin et nyt pidetään Anjalinin pikkujoulut eli MINÄ saan päättää lauantain sapuskasta:
Pizza oli hyvää ja parasta siinä oli se, ettei mun tarvinnut laittaa ruokaa itse ja pääsin sapuskan jälkeen samantien soffalle neulomaan. Ja pitkään puikoilla ees sun taas matkustelleet palmikkosukat tuli viimeinkin valmiiksi.


Tosi kivat pikkujoulusukat mun mielestäni. Lankana teeteen pallas, menekki vähän yli kolme kerää ja ohje löytyy teeteen nettisivujen ilmaisista ohjeista asusteiden kohdalta.

Välillä tosin käytiin pikkujoulusaunassa. Oli mukavaa saunoa kynttilänvalossa:

 Tassulla on omat saunavuoronsa. Joko ennen täi jälkeen meidän. Parasta sen mielestä on kun saunan jälkeen avataan ikkuna ja se pääsee parvekkeelle vilvoittelemaan omien tikapuittensa kautta...
 Pikkujoulupolvareissa on kivat pampulanauhat:

Ja nätti reuna:

Oman tassun kuvaaminen oli pikkuisen haasteellista mut yritin:

Myrsyn jälkeen saatiin viimein kunnon pakkasetkin! Ja kun täällä etelässä on kerrankin pakkasta niin pitihän tilanne heti käyttää hyväks. Voi olla ettei tällaistakaan toiste tapahdu, joten ämpäri vettä täyteen ja ulos. Aamulla ensimmäinen jäälyhty oli valmis!

 Pitihän sit Tassunkin päästä vähän ensilumia tutkimaan:
Eipä se kovin pitkään ulkona viihtynyt. varpaanvälikarvoihin tarttui lunta ja kun sitä nuoli pois niin seuraavalla askeleella lunta tarttui aina vaan enemmän! Kuka sellaisesta muka tykkäis? Sisälle ja äkkiä! Ja sisällähän meillä oli projekti kun viritettiin jouluvaloja ikkunaan:


On kivaa laittaa valot aikaisin. Nythän on se pimein aika. Kuka sitä sähkövaloja kaipaa kun päivä taas alkaa pitenemään?
Mun hienoissa omatekoisissa kynttilöissä on ihan vaan yks pikkuinen vika...Niissä on liian suuri sydän ja ne savuttaa sisällä. Mut ei haittaa kun lumihangessa ne valaisee kauniisti ja seuraavat kynttiläni onnistuu jo paljon paremmin!

Päiväsaikaan lumi tuo valoa ja meri on jäätynyt ennätysaikaisin:
Sytykeruusuja en enää tee, sillä näin just äsken miten Karvinen sytytti takan...Sinolilla. Auts.

8 kommenttia:

 1. Vai kynttilässä se suuri sydän onkin :) Minä olen tavannut täällä blogeissa ihmisiä, joilla on todella suuri sydän (no, en ole niitä senteissä mitannut). =)
  Tänä vuonna tytär saa jouluna lahjakortin, jossa lupaan neuloa tuommoiset sukat. On ne vaan niin nätit ja lämmittävän näköiset. Ennen joulua vaan en ehdi enää niitä tekemään :)

  VastaaPoista
 2. Kauniiy sun polvarit. Nuo tupsut sen tekevät. ja tuo Tassu on mahtavakissaherra,ettei toista ja täysin sydämin mukana joka puuhassa.

  VastaaPoista
 3. Tosi hienot pikkujoulusukat! Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. samat puuhat täällä, kissan sijaan vaan on koira;))
  kauniit joulusukat olet tehnyt, voi ku tollaiset oliski lahjapaketis

  VastaaPoista
 5. Tosi jouluiset sukat! Ja varmaan kissa osaa arvostaa noita roikkuvia tupsuja? :)

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat! Ens vuonna vasta lankaostoksille ;) Toivoin meinaan joululahjaksi lahjakorttia Anjaliniin :)

  VastaaPoista
 7. Sukat on makeet! Noilla kun töpsöttelet menemään niin flaksi on taattu! Tonttujen keskellä siis....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!