sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tää virkkas!Kuukausi oli jo yli puolenvälin ku muistin, et olen itselleni luvannut virkata jotain joka kuukaus tänä vuonna. Tuntuu siltä, et virkkaus on tällä hetkellä kovasti pop. Monet puotiin tulleet uudet kesälangatkin houkuttelee virkkauksen pariin. Siis jos houkuttelee. Ei mua. Mut ku.
 Yks iltapäivä viime viikol oli niin hiljainen, etten voinut muuta ku ALKAA HARKITA virkkaamista. Hain netistä helppoja koriohjeita mut loppujen lopuks kolahti yks kirja ihan omassa hyllyssä! Sen kannessa lupailtiin ”25 koukuttavan HELPPOA virkkausmallia”. Yes! Tiesin heti miks tää kirja on tullu hankittua… Ja siellä oli korin ohje. 
 
Joteski se tuntui ihan ymmärrettävältäkin mut lopputulos ei ollu yhtään sen näköistä ku kuvassa. Kunnes luin ohjetta vähän pidemmälle ja ymmärsin et etupuoli onkin sisällä. Kun juttu käännettiin nurin niin lopputulos olikin aika lailla esikuvansa näköinen vai mitä mieltä olette?
Lanka oli uusi Katian Cotton Cord, 100% hyväkierteistä ja paksua puuvillaa. 100g:n kerässä 55 metriä. Menekki tähän pikku kukkakoriin oli 154g ja koukkuna oli 6 millinen (langan puikkosuositus on 9-10). Ohje Tove Fevangin kirjasta Nyt Virkkaamaan!
Joteski mulle on vaan kamalan vaikeaa hahmottaa virkatuissa se kerroksen vaihtumiskohta. Aina käy niin et silmukat joko vähenee tai lisääntyy. Jossu neuvoi tekemään spiraalina mut mistä ihmeestä mä sit tiedän koska kerros vaihtuu? Klemmari on tällä hetkellä apuna...

Tätä koria vois käyttää vaikka ”munakuppina” näin Pääsiäistä odotellessa:
 Päivän Tassu kertoo et hän sai viikolla uuden ihanan paffilootan:
En sit raaskinu heti ekoina päivinä kertoa et paffilaatikos meille muutti myös uusi ”Pahis” eli pölynimuri…

Huolestuttavaa on et eilisaamuna tuo ylläoleva karvainen riiviöherätyskello "soi" ennen kuutta (sanomalehdenlukemisäänellä) ja mä nousin ylös ja VIRKKASIN tunnin enne töihinlähtöä. Onks tää vaarallist?

11 kommenttia:

 1. Ihan selvä munapurkkihan tuo on!
  Multakin pääs virkkaus kesken kaiken neulomusten ja himo on ny hirmunen...
  Terveisiä laatikkoriiviölle!

  VastaaPoista
 2. Näyttää ihan hyvältä.
  Virkkaus on niin helppo "korjata" mallilleen, kun vain lisäät tai vähennät tarvittaessa silmukoita.

  Kokeile seuraavassa virkkuussasi tätä. Virkkaa aina kerroksen alkuun yksi ketjusilmukka, jos virkkaat kiinteitä silmukoita.
  Jos virkkaat krs:n alkuun pylvään, josta ensimmäinen korvataan 3 kjs, virkkaa silmukkaketjuun yksi ylim.s.
  Se helpottaa löytämään kerroksen vaihtumiskohtaa.

  VastaaPoista
 3. Se on vaarallista, siitä voi tulla tapa.

  VastaaPoista
 4. Siitähän tuli oikein soma pääsiäiskoppa. Alku näyttää lupaavalta, sinusta voi vielä kehittyä Vuoden Virkkaaja :)

  VastaaPoista
 5. Kivan näköinen ja pirtsakka koppa!!!

  VastaaPoista
 6. Vai virkkaamaan- kaikkeen sinäkin hurahdat näemmä kun kevätaurinko nousee korkeelle.... :)
  Mukavan näköinen kori, kiva näin pääsiäisenä ainaskin....

  VastaaPoista
 7. Tuo kori on nätti! Tarvitsisikohan äiti uutta koria...

  VastaaPoista
 8. Pirteä munakuppi :) Ei ole tou aamuvirkkaus vaarallista. Tämä valo taitaa saada meidät pohjoisen ihmiset ensin aina vähän hämilleen. Kuka sitä nyt voi nukkua kun ulkona on niin valoisaa ? Itse olen valvonut nyt tällaisia 7 ylös ja 3 nukkumaan päiviä jo vaikka kuinka monta kun tuo uni ei vaan maistu. Nautitaan nyt joka tapauksessa tästä ihanasta valosta ja ollaan energisiä virkkaillen tai miten kukin haluaa . Tassulle onnittelut uudesta hienosta paffilootasta ja Viikari antaa vinkiksi että sille imuripedolle kannattaa sihinällä näyttää heti paikkansa niin kuin hän on tehnyt. Ei tunge peto enää hänen iholleen kun on sen kunnolla kouluttanut.

  VastaaPoista
 9. neuloo mopsien kanssa25. maaliskuuta 2013 klo 14.44

  Se nyt tekee langasta mitä vaan! Nähty on. Purkkiin olet laittanut söpöjä, narsisseja et tarjoile, mutta minähän kipitän suklaamunan toivossa The Puotiin viimeistään huomenna.
  Sen blogi on niin kivan keväinen nykyään! Tulee pirteä mieli tällekin.

  VastaaPoista
 10. Ettei olis joku virkkuuvirus iskeny ku heti aamusta pitää koukkuun tarttua?
  Ai että Tassu on taas ihana lootassaan, tosi hyvä kuva.
  Hali sai tänään postitse Sonffilta ja Soodilta tuoksuterveisiä. Vois Tassu olla vähän kade, ehkä. Tiistaina blogissa kerron lisää.

  VastaaPoista
 11. Oi, ihanan söpönen kori! (ja kivaa että oot virkannu)
  Mäkin olen kyl neulonu... mut kun pöljä menin valitsemaan langaksi seiskaveikan jämäkerän, niin ei tullu valmista. Mä saan edelleen seiskaveikasta kamalan kutisevan ihottuman käsiin! Millä ihmeen kemikaalilla ne sitä lankaa huuhtoo?! Eli se neulomus on tauolla... muttei kuopattu. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!