lauantai 2. maaliskuuta 2013

My FriendsPari päivää ystisksen jäkeen sain naamakirjan kautta viestiä, että, jotta uutta huivimallia olis tilaisuus päästä koetikuttamaan. Arvatkaas kuka innostui hetipaikalla! 

Seuraavaks tuli sähköpostilla houkuttelevan epämääräisiä muistiinpanoja ja vielä sekaisempia kaavioita… Tästä kaikki alkoi:

Silmukat luotiin Judy´s Magig Cast on tekniikalla. Kilkkaa linkkiä niin… samaa videota katselin parikin kertaa ennen kuin sain silmukat puikoille ja pääsin viimein neulomaan.

Tässä huivissa sain ihan täysillä hifistellä kaikilla Knit Pron vaihtopääpuikkojen hienouksilla! Huivi aloitettiin keskeltä ja ensin neulottiin toinen keskustan puoli. Samaan aikaan toisen puolen silmukat odotteli kaapelilla, jossa oli ne lilat tulpat päissä. Puolikkaan valmistuttua  vaihdoin nappulat puikkoihin ja neuloin toisen puolen. 

Keskiosan jälkeen siirsin puikot 120 cm kaapeliin ja aloitin neulomaan pitsiosan My Friends –sydämiä pyörönä. Silmukat lisääntyi huimaa vauhtia ja viimein piti vaihtaa vielä puikot 150 cm kaapeliin.

Huivin suunnittelija My Friend Pia Kaukinen oli lähdössä reissuun ja mulla oli tietenkin kova kiire neuloa mahdollisimman paljon ihan vaan siltä varalta et jos vaikka kysymyksiä pukkais matkan varrella… Niinpä tikuttelin kaikki mahdolliset vapaahetket. Mm viime viikonloppuna kaikki automatkat kun käytiin aurinkoista päivää viettämässä Kaarinan Vaarniemen luonnonsuojelualueella:

Niin siin sit vaan kävi, että matkalla neuleen pitsikuvioon tuli virhe ja toinenkin…  Mut en kait mä pura! No en vaan neulon vielä pari kerrosta ja huomaan et pitsit on ihan sikin sokin sekaisin! Ja sit… aamuseitsemän uutisten aikaan kaffekupin seurassa  keskiviikkona aloitin purkutyön… Silmukka kerrallaan…kolmisen kerrosta…n. 5000 silmukkaa. Siinä oli ystävyys vähän koetuksella ja verenpaineet pilvissä!

Saman päivän iltana kuitenkin sain huivin valmiiksi ja kaikki silmukat pääteltyä. Saman tien myös Herra Hassu Tassu Tavarantarkastaja pääsi hoitamaan hommansa:
Kastelin huivin Mammutin ohjeiden mukaisesti etikalla terästetyssä kädenlämpöisessä vedessä ja vein talomme kuivaushuoneeseen:

Ystävän sydämet:
 Purkuhommien jälkeen huivin sovitus ei kauheasti innostanut, kunnes perjantaiaamuna heitin rievun harteilleni:
Ja se on ihan mielettömän ihana!
Tuli mieleen et pitää hetikohta aloittaa uusi…
Lankana Bremont Valentina (60% baby suri alpakka, 40% fine merino, 50g=200m). Koko lailla ihkuneulottavaa tämäkin Bremont-laatu (no en kait mä ny muuten olis ryhtyny purkukommiin!). Puikot 4mm Knit Pro Symphonie Wood vaihtopäät kaapeleilla 80 cm (2 kpl), 120 cm ja 150cm. Menekki 160g , josta 18 g VIRKATTUA silmukoiden päättelemiseen. Virkkuukoukku 3 mm Kint Pro Soft Grip (jos kert on pakko kiduttaa itseään virkkaamalla ni tää koukku on ainut mahdollinen).
Kiva ja nätti tuli. Ohjeen raakileesta en löytänyt virheitä ku yhden. Joitain juttuja kyl sanoisin toisin mut se lienee pelkkää saivartelua. Siispä nyt me vaan odotellaan et Rouva Suunnittelija palailee maisemiin ja viimeistelee ohjeen, sillä uskon tästä tulevan monen huivineulojan ”pakko tehdä” –neule!

Kiitti Pia. Tul pia takas!

13 kommenttia:

 1. Aivan ihana huivi!
  Kyl vaan huivissa on sitä jotakin ja on kyl niin kadehdittavan kaunis...
  Terveiset huivintarkastajalle meiän karvakasoilta!
  Myräkkä ulkona näyttää yltyvän, mut toivotaan et kevät pian tulis.

  VastaaPoista
 2. Vaikeuksien kautta voittoon ! Huivista tuli ihana. Se jotenkin oikein herää eloon kun pääsee hartioille, kaunis. Tassukin varmasti hyväksyi ja päästi tarkastuksesta läpi, terkut Hänelle <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköinen.Kyllä alkaa sormia syyhyttää,jos vaikka...

  VastaaPoista
 4. neuloo mopsien kanssa3. maaliskuuta 2013 klo 8.05

  Aivan mieletön!!! Kyllä olet taitava ja viitseliäs!
  Nyt ymmärrän, miksi kannatti purkaa.

  VastaaPoista
 5. Niin on viehättävn hieno ja kaunis huvi!

  VastaaPoista
 6. Hieno on huivi. Kuulostaa vaan tuo toteutus aika haastavalta vaikka lopputulos olisikin kaiketi kokeilemisen arvoinen

  VastaaPoista
 7. Kommia on huivi ja taas hiukan erilainen. Lanka oli varmaan kanssa ihan ihku tavaraa!

  VastaaPoista
 8. Kaunis on ja vielä kauniimpi punaisena, mun mielestä.

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis huivi! Vähän tekis mieli taas kuittailla tuosta virkkaamisesta, mut en taida... ei se kyl mitään kidutusta ole. Ja ne Soft Grip koukut on niiiiin ihania! :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!