sunnuntai 24. helmikuuta 2013

EnsimmäisetVuodenvaihteessa tilasin Ystävän Taisteluneuletta varten puotiin 13 uutta väriä Rowanin Felted Tweediä. Suuren Kässylehden joulukuun numerossa oli upea kirjoneulemalli ja muutaman viikon kuvittelin itsekin neulovani sellaisen. Seuratessani Piikun projektin etenemistä ja selvitellessäni ohjeessa olevia virheitä ja epätarkkuuksia omat suuret suunnitelmat kutistuivat kutistumistaan kunnes…Tästä se alkoi:
Elämäni ensimmäiset kirjoneulelapaset! Olen ollut ymmärtävinäni et kirjoneuleet on tällä hetkellä pop… 

Suuren kässylehden ns. uudistuksen jälkeen siellä ei ole ollut yhtään kivaa mallia. Maakuntalapassarja sentään alkoi ja kakkoslehdestä valikoin ensimmäisen koemallini. Mikkelin lapasissa oli peukalokiilankin! 
Lanka: Rowan Felted Tweed (50g=170m, 50% villa, 25% alpakka, 25% viskoosi), puikot 3 mm Knit Pro 15 cm sukkikset, menekki 49g. On muuten ihana lanka...
Ei ne virheettömät ole ja liian suurilla puikoilla (3 mm) tein, mutta omasta mielestäni ekoiksi kirjoneulelapasiksi ihan kelvolliset käpälänlämmittimet. Vähän päänvaivaa tuotti kakkoslapasen tekeminen peilikuvaksi. Yllätyin kun peukkukin tuli kuin tulikin ihan oikealle kohdalleen!
 Harjoitukset jatkuu ja seuraavaksi vuorossa on Varsinais-Suomen lapaset. Sen ohjeen lähetti turkulainen lapsuudenystäväni, joka varmaankin potee ikävää Varsinaiseen Suomeen, koska asuu nykyään Hämeessä;-)

Lopuksi vielä päivän Tassu:

Aurinkoista sunnuntaipäivää!

14 kommenttia:

 1. Lanka on aivan ihanaa, värit myös -ja sun lapaset on oikke kivan näköiset. Noi V-S lapaset vois taipua multakin??
  Terkkuja Tassulle Bigi- ja Cara tyttösiltä!

  VastaaPoista
 2. Hienot ja pehmoisen näköiset lapaset!
  Mulla taitaa olla pitkä matka tollasiin.....

  VastaaPoista
 3. Siis onko nuo sinipohjaiset tähtilapaset Mikkelin lapaset? :O Tähtikuvio taitaa olla just sama, mitä minä olen moniin tuplalapasiin tehnyt.
  Kauniit lapaset teit ensimmäisiksi kirjoneulelapasiksi, niin nätit väritkin. Siitä se kirjoneuleurakin urkenee, milloinhan siirryt onteloneuleeseen. ;)

  VastaaPoista
 4. Kauniit lapaset. Minäkin tykkäisin kirjoneuleesta, mutta sen tekeminen on niin hidasta ja vaikeaa!

  VastaaPoista
 5. Siistit ja onnistuneet kirjoneulelapaset ensimmäisiksi!
  Silitykset Tassulle!

  VastaaPoista
 6. Kirjoneulelapaset ovat ne oikeat lapaset, onnitteluni Susu, kauniit ovat eka lapasesi. Luulenpa, et jäät koukkuun näihin kirjoneuleisiin, niitä on niin kiva kutoa:)) itselleni kirjoneuleet on rakkaita ja teen niitä paljon mieluummmin kuin mitään muuta, no palmikotkin on kivoja tosin.
  Tassulle terkkija Jönteltä!

  VastaaPoista
 7. Äläs nyt, meinasin jo lopettaa Sk-lehden tilauksen, mutta se paranikin niin paljon nyt että jatketaan tilausta. Paljon juuri minulle sopivaa näperrystä :)
  Kirjoneule on kyllä niin hermoja raastavaa hommaa, että ilomielin jätän sen opettelun sinun vastuullesi :) Ja Herra Tassu Hassunen on niin tärkeän näköisenä, kyllä huomaa kuka teillä on pomo =D

  VastaaPoista
 8. Komiat lapaset ja Komia Tassu <3 Tuo lanka houkuttaa todella. Ostin joku aika sitten noita kirjoneulemallikirjoja ja tuo olisi ihanteellista niiden neulomiseen. Harmi että olen hetkellisellä säästökuurilla alkuvuoden tuhlailun jälkeen.Mälsää :(

  VastaaPoista
 9. Komiat lapaset.
  Ota haaste vastaan blogistani.

  VastaaPoista
 10. Mmmroi! Olisko sulla sitä suomalainen villa on ekolooginen-linkkiä vielä? Nyt mulle tuli taas tenkkapoo koska suomessa kasvatettujen lampaiden villa pestään kuulemma ulkomailla, eli rahdataan maasta ja sitten takaisin värjättäväksi ja kehrättäväksi. Kuulemma on yksi firma, Virtain Villa, joka pesee lankanasa mutta niiden musta villa tulee ulkomailta.

  Mä ja murheeni, mutta kyllä nuo komiat lapaset piristää!

  VastaaPoista
 11. Tosi kauniit lapaset! Minä olen toistaiseksi tehnyt tasan yhdet kirjoneulelapaset. Ehkä joskus ne saavat seuraa...

  VastaaPoista
 12. Kauniit lapaset. Sinulle on haaste blogissani.

  VastaaPoista
 13. Ihanat lapaset! Ja komeat Tassun viikset! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!