keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Vannomatta paras

Taitaa olla niin, että meikäläisen olis pikkuhiljaa hyvä opetella olemaan uhoamatta. Kun julistan etten virkkaa, niin vastaan tulee lanka, joka käskee virkkaamaan. Ja kun julistan ettei yhtään tiskirättiä niin kuinkas käykään?

Puotiin tuli viikolla uusi teeteen bambulanka bamboo&co. No mallitilkkuahan siitä hetimiten piti tikuttelemani. Mallitilkut on mielestäni tyhmiä, joten mitäs muuta ku tiskirättiä pukkas... Jotain uutta piti kokeilla eli virkkausaloitusta:
Rievun valmistuttua purin virkatun aloituksen ja keräsin silmukat puikolle:
Tavoitteena oli näkymätön "täydellinen" sauma silmukoimalla. Valmis rätti on tässä:
Sauma on ihan ookoo, mutta ei niin hyvä et kannattais toistamiseen kokeilla.

Lanka oli kiva neuloa. Kolmosen puikoilla muistaakseni tikuttelin menemään ja menekki oli vajaa kerä. Bambun kumppanina tässä on 42% puuvillaa, kerässä 50g ja 140 metriä, puikkosuositus 2½-3 ja tiheys 27 s=10cm. Värejä on kahdeksan - puuvillan ja bambun kumppanuus tuo esille jännän meleeratun efektin:

Tämä olikin toivottu lisä teeteelankojen valkoimaan. Ennenstäänhän on ollut silkkivilloja, pehmeitä alpakkalankoja, vauvalankaa ja kunnollista sukkalankaa. Kesälankaa ollaan odoteltu. Tästä langasta toki kannattaa tehdä muutakin ku tiskiliinoja - 1.3. ilmestyvässä verkkolehdessä tulee olemaan kauniita kesäisiä neuleohjeita. Sitä odotellessa...

6 kommenttia:

 1. Näyttääpäs tosi kivalta langalta ja värejäkin noin monta! Paljon paremman näköistä, kuin se Novitan uusi bambu. Kiitos vinkistä, alkais olla tiskirättien neulominen ajankohtaista, kun omat rätit alkaa olla aika nuhjuisessa kunnossa ja samaa tahtia ne muidenkin tiskirätit on varmaan kulahtaneet (= äiti ja muut suvunnaiset, joille oon rättejä tehnyt.)

  VastaaPoista
 2. Kivalta vaikuttaa lanka, ja nätti on rättikin. :-)

  VastaaPoista
 3. Tuosta tulikin mieleen, että pitäis ruveta tekemään itselle tiskirättiä. Ainut, lahjaksi saamani rätti, kului jouluna niin puhki, että joutui roskiin ja nyt on vaan vanha sukanvarsi käytössä. Tuommoinen kukkanen olis kyllä nätimpi =D

  VastaaPoista
 4. Ihan mun värisiä lankoja! Hitsi pitääkö mun nyt unohtaa koko langanostolakko ja tulla ostamaan noita ;) Mulla olisi blogissani tunnustus sulle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!