tiistai 5. helmikuuta 2013

Myssyjä

Ystävänpäivä lähestyy ja sen myötä tämänvuotisen Tyks Sytomyssykeräyksen loppu häämöttää. Puodin keräyspisteeseen tulee täytettä mukavasti joka päivä. Itsekin olen saanut aikaiseksi pari myssyä.

Yllätys yllätys - vaikka kovasti Facebookin ryhmässä uhosin etten virkkaa yhtään myssyä niin...

Coats Opti lahjoitti keräysmyssyjä varten 800g egyptiläistä puuvilla. Mukavan ohut ja hyväkierteinen lanka kertoi minulle haluavansa KOUKULLE. Jos lanka puhuu niin onhan sitä toteltava vai miten?

Hain Seijasiskon virkattavista myssymalleista sen, joka näytti sekä kivalta että helpolta ja pistin koukun töihin:

Malli: Olivian Perhosmyssy Lanka: SMC Egypto Cotton, Koukku Knit Pro Soft Grip mro 2,5 (jos mun on pakko kiduttaa itseäni virkkaamalla niin tämä koukku on se ainut oikea!). Menekki: vajaa kerä. Lanka oli ohjetta hiukan ohuempaa ja tein lisäyskerroksia muistaakseni 9. Valmis myssy on sopiva omaan päähäni, mutta uudelle kuvausassarilleni vähän väljä:
Kiitos Maija-Leenalle, joka tuli pää kassissa puotiin:-) Tämä uusi tummapintainen kuvausassarini on tosi käytännöllinen!

Miten virkkaus voikin olla niin vastenmielistä? Loppujen lopuksi tämänkin myssyn virkkaaminen oli ihan mukavaa eikä lopputuloskaan yhtään hullumpi. Eilisiltana räjähdin nauruun kun Helkky kyseli et suostunko koskaan koeVIRKKAAJAKSI! No en ainakaan vapaaehtoisesti TARJOUDU eikä muuten kukaan ole koskaan pyytänytkään... Huom! Tämä ei ollut mikään epäsuora vihjauslause:-)

Takaisin puikoille eli seuraava myssy olikin taas rentouttavaa neulomista:
Bravo piti tulla, mutta eihän mulla auton takapenkillä mitään ohjetta ollut. Siis ihan tavallinen perusmyssy, jossa on tilaa ajatuksille... Lankana Sirdar Summer Stripes, menekki 43g, resorin tikuttelin 3mm 50 cm Addin bambupyöröillä ja sileän osan Knit Pron 3,5 mm 60 cm pyöröillä. En vieläkään voi lakata hehkuttelemasta tuon 50 cm pyöröpuikon erinomaisuutta! Summer Stripes on puuvillan ja akryylin sekoite, mutta mukavan pehmeä ja kiva lanka neuloa.

Vink vink: Puodissa on vielä vähän lahjalankoja jäljellä ja moni on tuonut lahjalankojen jämät valmiiden myssyjen mukana takaisin, joten lankaa piisaa. Myös puodin poistolangoista löytyy myssyihin sopivia lankoja ihan mukavaan hintaan. Esim. ylläoleva Summer Stripes kolme kerää kympillä jne...

4 kommenttia:

 1. Kyllä sinä vielä opit tykkäämään virkkauksesta:) Kivoja myssyjä molemmat.

  VastaaPoista
 2. heipsistä ja terkkuja Tukholmasta! Kässyä en ole matkalaukusta kaivanut vielä ollenkaan, katsotaan ehdinkökään.... Kivoja myssyjä - ja kyllä sunssa ihan virkkaajan tyyli on.... Touhukasta tiistaita!!!

  VastaaPoista
 3. Nättejä myssyjä olet tehnyt. Tuo perhosmyssy on mulla vielä todo-listalla. Kivan näköinen. Näyttää lanka sopivan malliin, eli kannattaa uskoa kun lanka puhuu! :-)

  VastaaPoista
 4. Tosi nätti toi sininen myssy!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!