keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Caminoa hiililläSehän on laajalti kaikkien lukijoiden tiedossa, et meikäläinen elää alituisessa lankapulassa. Siitä syystä kaikki langat pitää käyttää mahdollisimman tarkasti viimeistä metriä myöten.

Kolmesta kerästä Camino-Alpakkaa jäi vielä lankaa toiseenkin sukkapariin. Vaikka ei edes olis lankapulassa (niinku mä) niin näin hyvä sukkalanka toki pitää tikutella menemään kaikki.

Insinöörismäisen tarkasti punnitsin jäljellä olevat lankamäärät ja laskeskelin suhdelukuja et millaiset raidat… Jonain päivänä mä ihan oikeesti meinaan tehdä ittelleni jonkinlaisen suhdelukutaulukon paljonko lankaa menee varteen, kantapäähän ym… Ihan varmasti teen sen jossain vaiheessa ku olen suunnitellut sitä jo monta vuotta! Tai JOS joku on sen taulukon jo tehny niin kertokaa mullekki. Jookos?

Edelliseen postaukseen viitaten mä en ole mikään uusien juttujen ystävä. Sukat kudotaan perinteiseen tapaan varresta varpaisiin eikä hifistellä kärkialoituksella ja pyöröpuikolla. Siitä huolimatta, et niillä konsteilla saisi langan riittämään varmasti ja sais kaiken langan käytettyä. Nyt jäi melkein 20g. Mitä tuhlausta! Varteen olis voinu ihan hyvin tehdä vielä yhdet raidat ni olis tullu järkevän mittaisetkin.
Lanka Bremontin Camino Alpakka, menekki 64 g puikot 2,5mm Knit Pron Karbonzit.

Olen täs muutaman päivän miettiny et kehtaanko ollenkaan kertoa mielipidettäni noista hiilikuitupuikoista kun KAIKKI muut tuntuu olevan niistä niin innoissaan. Mä en tykänny. Ainakin kahdessa puikossa lanka tarttui kiinni siihen hiilen ja metallikärjen saumakohtaan! Kuka sellaisella viittii neuloa? Koko ajan piti olla tarkkana et koska on sen puikon vuoro ja miten päin sitä puikkoa pitelee. Hyi olkoon! Ihanan langan neulomisnautinto meni ihan pilalle!

Jos jotain positiivista pitää sanoa niin ne hiilet kyl kilisee kivasti.

P.S. Miten te muut seuraatte lemppariblogienne päivityksiä? Mä käytän edelleen vanhaa kunnon Blogilistaa mut tuntuu et siellä ei ol nykyään ketään muuta ku mä…

15 kommenttia:

 1. Rakkaat sukat. Ei ole laskumallia kulutukselle, mutta varpaasta aloittaen saa käytettyä tehokkaasti.
  Mä käytön google readeria. Sen on blogi listaa nopeampi. Googletin ja jotenkin sen onnistuin asentamaan.

  VastaaPoista
 2. Kivat, kauniit sukat. Ihanat noi retrovärit. Toihan on ihan sellainen 70-luvun sinapinkeltainen. ;-)
  Mulla on tässä bloggerissa seurantalista. Kun kirjaudun sisään niin siinä on lukuluettelo, johon saa aina lisättyä tavaraa. Siinä mulla on kaikki, niin bloggerin kuin vuodatuksenkin blogit joita seuraan.

  VastaaPoista
 3. Tykkään sukkien värityksestä. Minä olen puolestani ihan myyty noiden hiilikuitupuikkojen suhteen. Mulla on niitä nyt kolmea eri kokoa, eikä yhdessäkään ole ollut tuollaista ongelmaa, että lanka jäisi jumiin. Blogeja seuraan google readerin kautta. Suosittelen!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! En ole vielä kokeillut noita hiilikuituisia...

  Google readeria minäkin käytän. Se on nopea huomaamaan päivitykset ja varsinkin blogspotit se tunnistaa joutuisasti.

  VastaaPoista
 5. Upeat sukat! Minä en pahemmin noita mieti, että miten paljon lankaa jää - loput sitten, ne pienetkin pätkät, tulee käytettyä palapeittoihin. Minua kun eivät edes ne solmut siellä peiton keskellä haittaa. =D

  Minä seuraan omia blogejani bloglovinin kautta, vaikka se nyt ei ihan yhteistyötä vielä vuodatuksen kanssa tunnu tekevänkään (englanninkielinen blogini siellä näkyy, muttei se suomenkielinen, vaikka pohja on molemmissa sama, hmm). Mutta se on siitä hyvä, että sinne saa sellaisetkin blogit, joita ei blogin omistaja itse päivittele minnekään listoille.

  Tosin, se on niin helppo, että nyt taitaa mulla seurattavia blogeja olla jo muutama tuhat, että laskes siitä, kuinka usein tulee ehdittyä oikeasti kutakin sitten kurkkimaan? =O Töitäkin kun pitäisi tehdä ja elää muutoinkin kuin tässä koneen ääressä. ;)

  VastaaPoista
 6. En hifistele hiilillä enkä ruusuilla.
  Mä käytin pelkästään Blogilistaa ennen .Nyt ku mull on blogilista blogissa niin käytän sitä, ei siin kyll oo kaikki mitä seuraan, ja sitt toisten blogeista meen taas johonki kivoihin paikkoihin. Blogilista on ehkä aikansa elänyt, en tiedä, siell ei kuiteskaan oo kaikkia mitä mä haluaisin seurata.

  VastaaPoista
 7. Susu - mulla on ihan sama vika niissä hiilikuitupuikoissa, että siinä tökkäsee. Mutta kuten olen sanonut, niin mulla tökkii myös Knitpron pyöröissä, niissä jossa vaihtopäät, niin se ei kyllä mua haittaa yhtään.
  Mulla oottelee tossa pöydällä noi Caminot - aivan ihanat lankakerät ja se ihana keltainenkin on siinä... Pianpian...
  Blogeja seuraan omien sivujen kautta - ja sieltä sitten tutkailen taas euraavien blogeja jne...

  VastaaPoista
 8. Hyvät värit sukissa! Blogilistaa käytän mä.

  VastaaPoista
 9. Minäkin seurailen blogeja blogilistan kautta. Olen minä kokeillut jotakin muitakin, olisko ollut tuo Googlen reader ja blogspot? Mutten tykännyt niistä. Joitakin blogeja minulla on lisäksi sisättynä tietokoneen kirjanmerkkeihin.
  Olen myös "vanhanaikainen" sukan neuloja. Muutaman kerran olen kokeillut kärkialoitusta, mutta kantapäästä ei tullut mukava ja silmukoiden päättely ei myöskään onnistunut, joten teen varresta alkaen ja keräilen jämäkeriä.
  Hiilistä en tiedä mitään, luotan bambuun ja knit pickseihin.

  VastaaPoista
 10. pirtsakat raitasukat taas tikuttelit! itselleni ei tahdo jäädä oranssia lankaa, se on kysytyin väri tällä erää. ihmisillä on niin hienoja blogeja, parhaiten niitä löytyy toisten blogien blogilistoista, kuten nytkin täältä bongasin Annelin sivuston.
  aurinkoisia tikuttelupäiviä Sinulle:))

  VastaaPoista
 11. Kivat sukat
  Blogilistalta seuraan blogeja. en osaiai muuttaa asiaa, lapseni aikoinaan laitoi sen ja niin sitä käytän.

  VastaaPoista
 12. Nätit sukat!

  Eikä oo mikään pakko tykätä kaikesta, mistä muut tykkää. Mää en oo varmaan koskaan mistään hiilikuitupuikoista kuullutkaan, osa mun puikoista on niitä, mitä oon joskus teininä äitin käsityökopasta pöllinyt. ;)

  Seuraan blogeja Google Readerin kautta. Aluksi häiritsi, kun sitä kautta ei näe esim. sivupohjaa tai blogien sivustoissa olevia laatikoita tms., mutta kyllä siihen tottuu. Paljon nopeampaa lukea blogeja sitä kautta, kun seurattavana on kuitenkin satoja blogeja.

  VastaaPoista
 13. Ihanat ja pirtsakat sukat.

  Ihanaa Naistenpäivää Sinulle

  VastaaPoista
 14. Minä olen taas kerran pudonnut täysin käsityövälineiden kehityksestä. Mitkä ihmeen hiilet?! Sukat ovat kuitenkin kivat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!