lauantai 27. huhtikuuta 2013

Pitsibolero

Sain muutama viikko sitten uuden Sandnes Mandarin Medi -lehden malliston. Lehdessä on monta kivaa mallia, mutta yksi oli ehdoton ykkönen, vaikka samaista lankaa ei vielä puodissa olekaan. Sublime Egyptian Cottonkin oli kokeilematta, vaikka sitä lankaa on ollut jo vuoden verran. Siispä puikoille!
Jostain syystä en ole kovin hyvä ystävä puuvillojen kanssa. Tuntuu, että villa on paljon neulojaystävällisempää ja siksi kai tämäkin lanka on jäänyt koeneulomatta. Muutaman asiakkaan kauniin neuleen nähtyäni päätin et pakkohan tätä on kokeilla!

Enkä pettynyt. Lanka oli ihanaa neulottavaa ja jälki jopa mun käsialallani kaunista. Nelosen puikoilla tikuttelin menenään.
Malli oli kiva. Ensin neulottiin toinen puoli hihansuusta keskelle. Silmukat jätettiin odottelemaan ja neulottiin toinen puoli. Sitten molemmat hihat yhdistettiin keskitakaa silmukoimalla. Hihasaumojen ompelun jälkeen poimittiin silmukat ja neulottiin joustinreunus. Siinä sai taas hifistellä Knit Pron puikoilla, kun loppuvaiheessa 80-senttinen pyöröpuikko tuli täyteen ja piti vaihtaa nelosen päät 120-senttiseen.
Kiitos kuvausavusata Mulperin Minnalle. Ei sun niska oo kyssä! Ensin ajattelin ettei tämä malli ole mua varten ja tein vähän pienemmän koon. Mut kokeiltuani ajattelen et ehkä sittenkin... Voi olla et toinenkin tulee tehdyks ihan ittelle. Kiva malli ja suht nopea neuloa. Enkä taaskaan löytänyt huomautettavaa ohjeesta! Tää on jo toinen kerta peräkkäin!
Lankana siis Sublime Egyptian Cotton (100% merseroitu egyptiläinen puuvilla, 50g=105m, puikot 4mm). Menekki tähän oli 328g ja puikoilla 4mm tikuttelin. Vink Vink: Tää lanka on vielä toukokuun puoliväliin asti puodissani miinus 15% eli 4,30€/kerä (normihinta 5,10).Puin neuleen vielä näyteikkunaa varten muovinaisen päälle ja napsin muutaman kuvan:

Ja kun vielä tunnustan, et tavoistani poiketen en ole kastellut ja pingottanut neuletta vaan tää on ihan naturelli niin eikö voi sanoa et puuvillallakin voi saada siistiä jälkeä aikaseks!
Aika nätti eiks nii?

Seuraavaks ei varmaan pal neulota eikä virkata. Lankaa on kyl mukana muutaman viikon tarpeen verran. Mökin kakkamakin tyhjennys on edessä heti kun päästään perille... Tassun kanssa vietettiin eilisiltana "hellä" turkinhuoltohetki. Ensin kehrättiin ja harjattiin. Sit katilla meni hermot ja purtiin ja kynsittiin. Seuraava yhteinen kehruuhetki taitaakin olla vuoden ensimmäinen punkkisyyni... Onneksi poitsu ehti sitä ennen hoitaa vielä työnsä ja tarkastaa boleron laadun:
Hyväksytty on!

P.S. Stressiä pukkaa. Kuu vaihtuu kohta ja mun on itseni kanssa tehdyn päätöksen mukaisesti taas pakko virkata jotain. Ehdotuksia? Jotain helppoa, nopeaa ja nättiä please!

8 kommenttia:

  1. Hieno neule, varmasti monikäyttöinen! :)

    Virkkaa patalappu! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana bolero ja Tassu tarkastaja!
    KOska mä olen sekä virkkuu, että bolero koukussa, niin ehdotan sul virkattua boleroa "pakkovirkkuuksi"...
    Ihanaista viikonloppua (vai pitäskö sanoa, et kakkamaista...) ja rentouttavaa mökkikautta!

    VastaaPoista
  3. Moi!! Minun ehdotus on: Jos omistat se patalappukirja(luultavasti), kokeile se prinsessaohje. Joko yksvärinen tai raidallinen. heippa

    VastaaPoista
  4. moikka saarelainen! Eiks oo mahtavaa herätä mökillä saaressa???
    Ihana bolero - pitänee tarkistaa tuon langan värikartta - josko vaikka kesäisiin häihin tekisinkin tuollaisen???
    Ja sitten - tee tiskirätti!!! Mä olen nyt neulonut ja virkennut (?%&!?) niitä kuusi tuskissani, kun odotan niitä jakkulankoja.... Virkkaa jonkun ihanan pitsiliinan ohjeella - jonka tokis muistat ihan tuosta vain tai tsekkaa jostain blogista... niistä tulee aika viehkoja...
    Tassulle ihania hetkiä ulkona!!! Kyllä vapun jälkeen ramasee...
    Halaukset!

    VastaaPoista
  5. Sinähän tasaista jälkeä sait puuvillasta neulomalla. Minulla nurjat puolet tulee aina löysempää ja sehän näkyy hyvin varsinkin puuvillassa. Siksipä enimmäkseen vain virkkailen. Egyptiläiset puuvillalangat on niitä parhaita tosiaan.
    Hauskaa ja tuoksutonta vappua sinulle sinne saareen =D

    VastaaPoista
  6. Nätti on! Kyllähän tuolla kelpaa lähteä vaikka mihin juhliin.

    VastaaPoista
  7. Siitähän tuli todella kaunis!
    Virkkausvinkkinä, käypä katsomassa mun viimeisintä postausta, virkattuja rannekkeita. Lanka on sun puodista... :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!