maanantai 15. huhtikuuta 2013

Viikon virkkuuEnnen päivän aiheeseen menoa päätin vielä kiittää edellisen röyhelöhuivipostauksen kommenteista. Mussa varmaan asuu pikkuinen pirulainen, sillä kirjoittaessani naureskelin jo etukäteen tulevia inhokkikommentteja.

Mut hei kuulkaas: Tuollainen röyhelötissinpeitto on varsin mainio olla olemassa  just sinä päivänä kun olet aamukiireissäsi roiskinut rinnuksillesi hammastahnaa ja huomaat puhtaan paitasi tahrat vasta töihin päästyäsi! 

terveisin, Nimimerkki ”Kokemusta on” lauantaiaamulta…

Tämänkin postauksen otsikko on huijausta. Älkää ny sentäs kuvitelko et mä JOKA viikko alkaisin virkkaamaan!
Viime viikolla ilmestyi Moda 3/2013. Siinä oli monta kivaa mallia SMC Favorito –langalle. Ja kivan näköinen myssykkä – virkattu.
Tää heti tarttui koukkuun ja aika pian oli valmistakin – kaikista purkamisista huolimatta.
Kun pääsee vauhtiin, niin sitä sit vaan tikuttelee eikä niin tarkkaan mitään ohjetta lueskele.  Opittuani noiden ”möykkyjen” tekemisen koukuttelin niitä sit vähän enemmän ku ohje sanoi. Siispä purkamaan…

Muutama muukin lukemattomuus aiheutti purkutöitä, mutta virkkaamisen ainut positiivinen puoli tuntuu olevan se, että työ edistyy nopeasti. Ainakin tällainen pikkujuttu.

Lankana SMC Favorito. Koukuksi kaikkien purkutöiden jälkeen valikoitui Knit Pron Soft Grip 4,5mm läpi koko myssyn. Menekki oli 66g! Hassua, sillä Modan ohjeen mukaisesti olis pitänyt mennä 150g… Venyykö virkattu lanka kun sitä purkaa useasti? Muutenkin Modassa oli perin juurin kummallista tietoa Favoritosta. Siinä mm sanottiin sen sisältävän merinovillaa 41%. Oikeat lankatiedot on: 41% PUUvillaa, 34% akryylia ja 25% polyamidia. 50g = 105m.

Joka tapauksessa aika kiva tuli. Voisin jopa itse kuvitella käyttäväni tätä jos väri olis toinen. Värejähän on…
Langasta tulee kivan samettimainen pinta:
Luulen, etten tällä viikolla virkkaa ollenkaan. Ainakaan suunnitelmissa ei ole. Mut mist sitä koskaan tietää. Alan olla sitä mieltä ettei virkkaaminen sittenkään ole ihan kamalaa… Taas pitää hakea se kuumemittari!

8 kommenttia:

 1. Ihan hauska mössykkä! Virkkaaminen on välillä ihan kivaa ja kvia kun säkin oot jäänny koukkuun! Mua kauheesti virkattaa ja olen ettinny jotain oikein kivaa boleron ohjetta (olleet ohjeet aika tylsiä perusjuttuja vaan)... Keväällä ja kesällä koukku houkuttelee puikkoja enemmän.
  Kauniita kevätpäiviä ja innokkaita koukun heilutuksia!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen myssy! Ja kauniin keväisen värinen.

  VastaaPoista
 3. Kiva myssy, tämä on myös omalla virkkauslistallani :)

  VastaaPoista
 4. Alan kohta pelätä, että päihität minut tuossa virkkaus-innostuksessas, eihän semmoinen passaa =D
  Virkkuuta on kyllä helpompi kuljettaa mukana joka paikassa, kun siinä ei ole kuin yksi tökkivä puikko, eikä sekään ole terävä.

  VastaaPoista
 5. Jee, aika kivan näkönen mössykkä! :-)
  Ja kiva, kun oot innostunu välillä virkkaamaankin. :-)

  VastaaPoista
 6. Hauskan näköinen mössykkä. Ja tuo lanka on kyl tosi mielenkiintoisen näköinen. Yritin tosta kuvasta tsiikata noita värejä ja het alako mieli surraamaan puseroa, sellaista löysää, väljää ja laatikkomaista tuosta langasta. Puikoilla kyl tikuttaisin kun en oo oikein virkkuuseen innostunu.

  VastaaPoista
 7. Minä tätä livenä jo silloin maanantaina ihailinkin. Väristäkin tykkään, voisin laittaa päähäni.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!