tiistai 2. huhtikuuta 2013

Bambu ja kumppaniMaaliskuun alussa tuli sellainen olo et tänä vuonnakin tarviin kesäneuleen. Tällä kertaa päätin aloitella hyvissä ajoin, sillä edellisen kesäneuleeni aloitin kesäkuussa 2011 ja sattuneista syistä se kesä meni ilman neuletta ja viime kesänä mulla oli siis ylivuotiseksi mennyt neule. Ihan kiva kylläkin ja mahtuu edelleen päälle - minkä hämmästyksekseni pari viikkoa sitten totesin.
Teeteen uusi bamboo&co oli pari viikkoa aikaisemmin tulla tupsahtanut puotiin ja maaliskuun alussa ilmestyneessä teeteenverkkolehdessä oli ihan ekana mun näköinen malli. Pari päivää vielä mietin väriä, mut loppujen lopuks siellä ei ollut ku yks mahdollinen – turkoosi.
Loin suurimman koon silmukat kolmosen puikoille ja innoissani aloin tikuttelemaan. Takakappale valmistuikin pikavauhtia. Pitsineuleen neulominen kun on mielestäni on tosi kivaa. Tosin jossain vaiheessa kyllä päätin et kaks nurin yhteen  takakautta on liian hidasta mulle ja aloin neulomaan kaks nurin yhteen ihan normisti, enkä kyllä itse edes löydä sitä vaihtumiskohtaa (paitsi nurjalla mut kuka siitä piittaa?).
Langan menekki oli ohjeen mukaan 350g, mutta minä sain tärvättyä tähän 450g. Takakappale näytti valtavan suurelta ja siks neulomisinto vähän hiipui. Etukappaleen neulominen oli varsinaista tervaa. Langasta tykkäsin, mut alkoi tuntua siltä et tästä ei sittenkään tule mun lempineuletta… Mut purkamaankaan en suostunut. Pitkäperjantai-iltana viimein ompelin saumat.
Muuten – tämä on sellainen malli, jonka ihan mainiosti voisi tehdä pyörönä kädentielle asti. Minä nyt vaan tykkään enemmän tehdä paloja ja ommella ne sit yhteen. Kappaleet on paljon kevyempiä ku pyörö ja kaiken lisäks kappaleen valmistuttua tulee sellainen olo et täs on saatu jotain valmiiksi! Valmiin neuleen tuuppasin Karvisen pyykkikoneen kolmenkympin pikapesuun ja sen jälkeen hetkeks kuivuriin ja pääsiäisen pyhiksi unohdin koko nutun tasona kuivumaan Karvislandian ullakolle.

Tänä aamuna poikkesin hakemaan neuleen ja kokeilin sitä töihin päästyäni. Ei yhtään hullumman näköinen! Näissä kuvissa se on noiden telineiden päällä, mut uskokaa tai älkää – se on ihmisen päällä oikeastaan ihan kiva. Kesällä leggareiden kanssa varmaan tulee pidettyä. 
Olen varmaan ennenkin jupissut täällä näistä neuleiden sarjoituksista isoille tytöille. Mua ottaa suunnattomasti kupoliin se, et jos neuleessa on tarpeeksi mittaa tytölle, jonka rinnan- ja lantionympärys on metrikakskyt niin oletetaan et kaikki muutkin mitat on valtavia. Esim. hartiat on kuin ladon ovet ja keijukaisen koko pituus on yli kaks metriä! Ja kun mulla ei ole neuleiden kaavoittamineen tarvittavaa ammattitaitoa (enkä usko et kaikilla muillakaan on) niin itselle tulee tosi harvoin tehtyä neuleita. Tässä mallissakin kädentien korkeus olisi ollut niin valtava, että kädentie olis roikkunut vyötäröllä asti ja siinä olis sit näkyny rintsikat ja kaikki vattamakkaratkin! Omin päin sit tein yläosasta reilusti lyhyemmän. Ohjeen mitoilla tästä olisikin tullut polvipituinen kolttu. Tosin mun käsialalla tälle langalle sopivampi puikkokoko olis ollu 2½, mut kuka sitä ny mallitilkkua? JOS olisin ajatellut asiaa jo takakappaleella, niin olisin myös kädentieltä kaventanut toisenkin mallikerran. No – tämä versio ainakin peittää olkapään ihan kunnolla.
Loppuun vielä speksit: Lanka teetee bamboo&co (52%bambuviskoosi, 48% puuvillaa, 50g=140m). Puikot 3 mm Knit Pron vaihtopääpyöröt 80 cm kaapelilla, menekki 9 kerää.

Kevennys: Laitoin tämän nuttuni puodin näyteikkunaan kesää odottelemaan ja iltapäivällä yks ihminen poikkes sisään kysymään olisko toi myytävänä ku on niin nätti. Alkoi ihan kummasti miellyttämään omaakin silmää:-)

7 kommenttia:

 1. UPEA ja väri on herkullinen. Tuosta tulee lemppari.

  VastaaPoista
 2. Kaunis neule! Samainen lanka ja ohje houkuttelis täälläkin, ehkäpä koneella voisin kokeilla jotain vastaavaa, kun on sopivan paksuista sillekin. :)

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä kaunis. Varmasti ihanan vilpoinen kesällä.

  VastaaPoista
 4. Onpahan aivan ihana ja värikin kerrassaan upea!

  VastaaPoista
 5. Kaunis on kuin mikä ja väri aivan ihana myöskin!

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä minäkin, on nätin värinenkin myös:)

  VastaaPoista
 7. Kyllä se kesäneule pitää olla valmiina niitä hellepäiviä varten.
  Kaunis.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!