torstai 11. huhtikuuta 2013

Pitsiä ja pyörylää ja kieltäOlis varmaan pare olla uhoamatta et ”Mun puotiin ei koskaan…” ja et ”Saa olla viimeinen röyhelöhuivi…”

Ku niitä tulee aina vaan uusia ja uusia ja jotkut on aika kivojakin ja aina kun joku uus tulee ni niit kysellään. Siis röyhelöhuivilankoja:
 teeteeltä tuli uusi pitsi. Kiroilin ja tilasin. Sit kyseltiin mallihuivia. Kiroilin ja neuloin. Ja jos ihan totta puhun niin mun mielestäni tämä on aika kivan näköinen…
 Lanka teetee pitsi. Menekki 1 kerä. puikot Addilinos lastenpuikot nro 4½. Kuus silmukkaa joka toisesta yläreunan lenkistä neuloen. Ohjeessa oli jokaisesta lenkistä, mut sillä tavalla ei tullu röyhelöä. Asiasta informoitu langan toimittajaa tänään. En taida olla niiden lempiasiakas...
Hiukan haasteellista oli ottaa kuvaa huivista omassa kaulassa…

Jukrat et nyt mä käytin inhokkisanaa itte! Miten voinkaan inhota tuota ”haasteellista”! Kuulin sanan ensimmäistä kertaa (tässä tarkoituksessa) parikyt vuotta sitten jonkun kauppatieteiden opiskelijan suusta ja inhosin sitä hetipaikalla! Haasteellinen? Miten joku vaikea, veemäinen, hankala tai mahdoton  asia muuttuu helpommaksi jos sitä kutsutaan haasteelliseksi? Miten muka joku ongelma muuttuu muuksi jos sen nimi muutetaan haasteeksi?  Ei kuulu blogin asioihin ollenkaan mut suotakoon tämä purkaus mulle näin Suomen kielen päivän jälkeisenä päivänä. Haaste. PAH ja PÖH! Käräjille haastetaan tai kaksintaisteluun. Tai mun nuoruudessa Nuorten Sävellahjaan… Haaste = Sävis ja Terkut. Siis et oli VAIKEAA kuvata huivia omassa kaulassa. Sen pituinen se.

Tänäänkin piti vähän tehdä kässyjä mut ei voinu ku nysse viime viikolla tilaamani ikkunanpesuvehje tuli:
Kristiinan blogissa oli linkki ja siin kerrottiin et tarjouksessa oli. Heti menin Giganttiin mut ne oli tietenkin loppu koko maasta. Tais olla hyvä tarjous… Kokeilin jo vähän mut illalla oli liian pimeää joten teidän tulokset vasta aamulla kun valkenee. Ku mä olen olevinas joku käsityöihminen, ni ennen tällaisen koneen hankintaa piti tietenkin vähän pitää palaveria. Mä juttelin mun kanssa et on ikkunat ennenkin käsin pesty… mut on se sentäs tarjouksessa…ja jos ikkunat pestään about kaks kertaa vuodessa niin ei siitä kauheesti hyötyä ole…mut jos mä käytän sitä ja sit isä ja äiti ja parhaas tapaukses Karviskin vois pestä ikkunansa jos sillä olis kone… ni se tekis vaan kakskymppiä per talous… Sain perusteltua itselleni et tuohan on ihan pakko hankkia!

Kässäpussi pursuaa yli äyräiden. Keskeneräisiä kulkee mukana taas vähän liian kanssa. Esim yks isompi työ Sirdarin Ellasta. Sekään ei ole mennyt ihan käsikirjoituken mukaan mut siitä sit myöhemmin.
Viime viikonlopun tiskirättilangoista aloin vielä jämälankakukkaa ja tietenkin jämät loppui kesken. Onneks äidiltä löytyi pieni nöttönen tuota vihreää ja valkoinen riittikin. Addilinos lastenpuikoilla tikuttelin ja menekki Blend Bamboota oli 32g. Mun oli pakko tehdä tää valmiiks et saan aloittaa yhden uuden. Virkkauksen! 

Heippa! Menen nyt etsimään kuumemittaria. jos mä haluan virkata ni en taida olla ihan kunnossa...

10 kommenttia:

 1. Mietinkin tuota virkkausjuttua...onko kaikki hyvin ? Vapaaehtoisestiko aloitit virkkuuhomman. Olen ollut ymmärtävinäni ettei se ole lempipuuhaasi. kaikki valmistuneet työsi ovat taas kivoja. Tuo frillahuivi on sellainen jota en itselleni arvaisi tehdä,mutta näyttää pirtsakalta sinun ylläsi. Vähäsen räväkkyyttä ja samalla tyttömäisyyttä tyyliin.

  VastaaPoista
 2. Sitä iskee ihmiselle välillä vaikka minkälaisia "vimmoja", kuten virkkaus!Mulle se on taas mieluista hommaa.... Tuota ikkunanpesuhärpäkettä olen itsekkin miettinyt ja vastustellut koko juttua, mutta katsotaan, miten kauan jaksan vastustaa...

  VastaaPoista
 3. Odottelen sitten käyttökokemuksia ikkunanapesuhärpäkkeestä. Vaikken kyllä usko, että mikään härpäke saa minua pitämään ikkunanpesusta.

  VastaaPoista
 4. Hieno tiskirätti! :)

  Tuosta huivista on kyllä pakko nyt sanoa, että ei tuo kyllä enää mun mielestä ole "lankaa", jos siinä on valmiiksi tuollainen pitsi, joka sitten vaan joistain lenkeistä kieputellaan huiviksi. Jos siis tuo on samantyyppistä kuin ne frillahuivilangat. En ole itse mikään röyhelöiden ystävä, enkä pidä noita röyhelölankoja enää lankoina. Mutta varmaan noidenkin ystäviä on, koska noita "epälankoja" tulee jatkuvasti uusia ja niitä vielä nähtävästi menee ihan kaupaksikin.

  Haasteellinen-sanasta... Itse ajattelen sitä käyttäessäni, että kyse on jostain vaikeasta asiasta, mutta jonka ääressä ei lyö samantien hanskoja tiskiin vaan haastaa itsensä kohtaamaan vaikean asian ja selviytyy siitä. Kuten nyt sinäkin selvisit tuosta kuvaamisesta. Työpaikoilla kyllä nykyään käytetään noita kiertoilmaisuja, ei ole sopivaa sanoa, että jokin on vaikeaa, vaan se on haasteellista. Koska ne vaikeatkin asiat (ja asiakkaat) on pakko vaan kohdata, ottaa ne haasteena.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Onpa tosi erikoista pitsilankaa. Kaunista. Mukavaa alkavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Noita röyhelöitä on sitt varmaan kesähäät täynnään. Pitäis naisten keskenään sopiva kuka voi laittaa omansa ettei kaikilla ole samanlaista, heh heh.
  Vaikeudet on tehty voitettaviksi, onko haasteet ja haasteellisuus voitettavia?
  Mä en kyll ikkunakonetta ostais, tarvii senkin kanssa olla huolellinen ettei tuu raitoja, ei se mikään ihmeiden tekijä ole.

  VastaaPoista
 7. Ihan kivan näköinen huivi, mutta itselleni en tekisi. Noi frillat ei vaan ole mun juttu. Mutta viime nypläys tunnilla sain päähäni, että pitää nyplätä huivi ja sain jo mallinkin, mutta lanka puuttuu. Löytyiskö sulta villasilkkiä? Jotain mun väristä, kyllä Sä tiedät 😉. Mites toi ikkuna härveli on toiminut? Kannattaako sellainen hankkia? Leevi lähettää Tassulle terkkuja, kohta päästään hiirijahtiin😄.

  VastaaPoista
 8. Aika hassu hörhelö-röyhelö... mä en vieläkään innostu noista "langoista". Mut tiskikukka on nätti, ja noi lasten puikot on aikas söpöset. :-)
  Odotan malttamattomana, mitä virkkaat...

  VastaaPoista
 9. Ihan hyvännäköinen tuo jämälangasta tehty pyyhin. Ajattelin kokeilla sitä itsekin, Onhan niitä joitakin mullakin.
  Täytytnee kokeilla vielä tuota valkoista röyhelöä, eihän mulla olekaan yhtään valkoista vai mitä?

  Äiti kirjoitti

  VastaaPoista
 10. neuloo mopsien kanssa15. huhtikuuta 2013 klo 12.16

  Valkoinen hörhelö ei ole välttämättä minun asusteeni, mutta kaunis se on omalla tavallaan, näyttää kuohuvalta tai meren aaltojen vaahdolta.
  Kluuttikukkasen päälle minä laittaisin kukkavaasin tai -purkin, ihan liian nätti rätiksi.
  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!