tiistai 16. huhtikuuta 2013

TerätKohjulomalla lokakuun lopussa tikuttelin Karviselle sukat kiitokseksi hyvästä hoidosta ”saikulla”. Jo jouluna äiti joutui sukkia parsimaan ja pari viikkoa myöhemmin sukat oli taas puhki.  Siispä tässä viikko sitten  leikkelin terät irti ja nyt olen tikutellut varsiin uudet terät. Synttärilahjaksi. Kun ei tänä vuonna pyöreitä tullut niin ei kai ny kokonaisia sukkiakaan tarvinnu lahjaks tikutella… Meinasin kyl joutua tekemään ihan kokonaiset sukat  kun toinen varsi oli pari päivää häviksissä, mut onneks se löytyi ihan kotoa kenkätelineen alta.
 Hyvää ei taida halvalla saada. Kaks juttua noissa alkuperäisissä "hoitosukissa" nyppii ihan todella. Ensimmäinen on se, et mun mielestä käsityö on niin hienoa ja arvokasta, et kun tekee niin pitäis sit tehdä kunnollisesta materiaalista. Ja sit mä itte hukkaan aikaani neulomalla lankaa, joka kestää vähäisessä käytössä vaan pari kuukautta! On tietty eri juttu silloin kun on tarkoitus tehdä kertakäyttömuotijuttu nopeasti. Silloin langan materiaalilla ei ole niin tarkkaa, mut sukat! Niiden materiaali pitää olla kestävää ja pestävää ja suunnilleen ikuista. Ja mielikuva sukkalangasta on et jos siinä on 75% villaa ja 25% polyamidia niin sen pitäisi olla kunnollista ja kestävää. Viking Ville ei ollu. Toinen juttu, mikä nolottaa ihan kamalasti on se, et mä ole puodissani myyny sitä muillekin. Hävettää. Sorry. Teko ei ollut tahallinen. Sitä ei ole mulla myynnissä enää.
Uudet terät neuloin Gjestalin Jannesta. Se on ainakin tähän mennessä ollut hyvää ja kestävää… Kolmepuolikkailla perinteisillä Prymmin metallipuikoilla tikuttelin. Yritin taas tehdä oikean muotoiset sukat Karvisen hassunmuotoiseen räpylään. Toivottavasti sopii ja toivottavasti kestää ainakin syksyyn. Mökkikautta ajatellen tarvitaan taas paksuja villasukkia. Menekki oli 80g.

Meillä odotellaan mökkikautta oikein todella. Sunnuntaiaamuna ajettiin taas Kakskertaan jäätilannetta tutkailemaan. Venerannassa Karvis poraili reikiä jäähän jään paksuutta mitatakseen:
Olihan sitä…melkein puoli metriä! 
Mökkihöperyys on tähän aikaan pahimmillaan. Kun sinne ei vielä pääse ja viime kauden viimeiset pakkasesta löytyneet kuuden ahvenfileet nautittiin sunnuntain päivälliseksi. Kalafileet jaettiin tarkkaan: Karvis sai viisi filettä, minä neljä ja Tassu kolme. Perheen molemmat pojat olivat sitä mieltä, että jako oli epäoikeudenmukainen. Karvisen mielestä Tassu sai painoonsa nähden seitsenkertaisen määrän kalaa häneen verrattuna ja Tassu taas oli sitä mieltä et hänen olisi pitänyt saada kaikki fileet!  Minä hiljaa mielessäni mietin et Tassu sai juuri oikean määrän kalaa – sehän ei syönyt ollenkaan perunamuusia ja kanttarellikastiketta… Itse sain kaikkea sopivasti.
Näitä kalajuttuja voidaan taas muistella kun nostetaan seuraavan kerran verkot. Kalaa on todennäköisesti liikaa ja niiden perkaamiseen menee koko päivä. Lisäksi tuulee jostain väärästä suunnasta, verkko on tuhannen solmussa, paleltaa, harmittaa ja meillä on rantaan tullessa kolmas maailmansota meneillään. Mikä ihme siinä mökkielämässä ja kalastamisessa muka on kivaa ja odottamisen arvoista? 

Ai juu: Onnea Karvis!
t. Susu ja

6 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa16. huhtikuuta 2013 klo 21.01

  Viimeistä kysymystäsi minäkin aina ihmettelen, että mikä...

  Langoistahan ei tiedä ellei kokeile, joskus yllättyy positiivisesti ja joskus pettyy pahan kerran. Nyt tiedät tuonkin.

  Tassurassu, mutta eiköhän tulevat runsaat kalansaaliit korista hänenkin tassiaan.

  VastaaPoista
 2. minä parsin just yhdet ruskeat ja ne olivat vain 5x käytössä koko päivän... sama lanka

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun kirjoitit Ville-langasta. Nyt on sitten minulla jo kaksi merkkiä, joihin en rahojani tuhlaa, toinen on sitten 7-veikka.
  Mahtaa Tassun turkki kiiltää, kun se syö niin paljon kalaa ♥ Meidän nirppanenät ei syö. Hiiriä syövät kyllä senkin edestä, mutta niistähän ei saa kuin matoja mahaansa.

  VastaaPoista
 4. Uh, oikein vesi herahti kielelle kalapannusta. Namskis. Ihan oikein se jako meni, tai oisko Karvisen pitäny saada yks enemmän jos se on tehny enemmän työtä saalistajana?
  Vai on se Ville heikkoa kestämään. Sitä mä kyll vähän olen ajatellut mutt palautetta ei oo tullut. Kyll mä enempi oon Janne ja Maijaa käyttänyt, ehkä. Mutt villapuseron neulominen oli aikas nopsaa Villestä, taannoin. Semmoseen sitä varmaan voi käyttää.

  VastaaPoista
 5. Mää tein Rakkaalle Aviomiehelle Viking Vilmasta sukkia ja heti pääs parsimaan. Ei oo käyttösukkalankaa kumpikaan Viking :(

  Tullaan muuten kesällä Paraisille viikoks, mahdetaankohan treffata samalla merellä :)?

  VastaaPoista
 6. heips,
  siis Tassu sai 3 filettä????????? On se ihan kaliiberin kissa kuin meidän Bigi bigguinen! Sen annokset ovat kyllä jotain yks filee.... mutta se kyllä syö monta kertaa päivässä... mutta 3 filettä kuulostaa paljolta??
  Mukavaa etten ole käsiäni moisiin viikinkeihin iskenyt, kun en oikein jaksaisi parsiakaan. Mutta muutamaan muuhun kyllä....

  Onnea Karviselle!!! Joka vuosi on uusi mitali rintaan-päivä!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!