maanantai 13. toukokuuta 2013

Käsitöitä!

Kiitos kaikista paranemistoivotuksista! Käpälä on päivä päivältä parempi. Aamulla kävin taas terveyskeskuksessa vaihdattamassa siteet ja tällä kerralla laitettiin vaan paksulti rasvaa ja siteet päälle. Pakko kehua - olen saanut erinomaista hoitoa sekä TYKSIN uudessa yhteispäivystyksesä, että Mäntymäki Kakkosen hoitajilta! Mun mielestä terveyskeskuksia haukutaan ihan turhaan. Ainakin meillä Turussa asiat hoidetaan tosi mallikkaasti.

Lauantaina yritin jo yltiöpäisenä neulontaa. Tunnin äheltämisen jälkeen olin saanut aikaiseksi parikymmentä möykkyistä silmukkaa:
Luovutin sillä kerralla. Nyt tuppo on paljon pienempi ja saan peukun ja etusormen yhteen. Onks mun pakko kokeilla kuukauden virkkausta?

Ylläri pylläri - Kaikesta huolimatta täällä on kässyjä esiteltävänä! Kun en itse pysty niin ihanat vanhempani rientävät apuun. Viime viikolla he viettivät pari päivää puodissa varmistelemassa, että lapsonen pärjää. Olin muutaman kerroksen ehtinyt kokeilla uusinta kesäröyhelöä Katian Tutua. Lankapaketti on varsin vaatimattoman näköinen:
Vähän kuin perinteistä rusettinauhaa, mutta yläreunaan on tehty reiät, joista neulotaan. Äiti se tikutteli päivän aikanan huivin valmiiksi:
Kolmella silmukalla mentiin ja yhdestä kääröstä tulin näin kivan näköinen! Tässä vielä lähikuvaa:
Puodissa on tällä hetkellä vaan tämä väri, muut kolme väriä antavat vielä odottaa itseään.

Isän bravuurihan on tunnetusti ristipistot. Puodin uusinta uutta kirjonnan maailmassa on ristipistopaketti, jonka avulla voi tuunata oman i-Phonensa. Paketissa on kaksi eri kuorta, musta ja valkoinen  ja kuusi eri mallia, joista valita. Tässä valkoinen:
Toisen kuoren isä otti mukaansa ja äitienpäivän aamuna oli tehnyt viimeset pistot:
Yritettiin siinä päivän aikana kysellä asikkailta, josko jollain olisi Applen puhelinta, jotta saatais kuori kuvattua tositoimissa. Ei ollu kellään. Oliskohan tämän kaupungin ihmiset kuitenkin kaikesta huolimatta vielä Nokia-uskollisia? Kummitytön puhelimen päällä tämä saatiin eilen kuvattua:
 Tätä mallia ei ilman isää olis täällä esiteltykään. Minähän en tunnetusti tee neulalla ja langalla mitään (paitsi päättelen neuleen lankoja ja ompelen saumat). Viime viikon epätoivoisina hetkinä kyllä harkitsin välillä kirjontaakin... Ajatus on nyttemmin siirretty tulevaisuuteen:-)

Kiitos äidille ja isälle näistä ja kaikesta muustakin avusta ja huolenpidosta!

8 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa13. toukokuuta 2013 klo 14.43

  Erinomaisen hienoja käsitöitä! Isäsi ristipistoilua olen ihaillut vuosia, ei millään uskoisi, että "sen ikäinen pappa" ristipistoilee.
  Toipumaan päit olet hyvää vauhtia, ensi viikolla sulla on jo joku mukava virkkuu näpeissä.

  PS. "sen ikäinen pappa" ei ole missään tapauksessa halveksiva, päin vastoin! Tykkään kovasti vanhemmistasi, kyllä sun kelpaa!

  VastaaPoista
 2. Ihailin myös noita ristipistokuoria. Onkohan malleja tulossa myös Lumialle:)

  VastaaPoista
 3. Onnea tassuille: sun vasemmalle ja Tassulle kun on kestänyt koko rytäkän, ja tulee jo syliin krapsutettavaksi.
  :) :) saas nähdä virkkaatko vai tikutatko ens viikolla, muhkuraisista silmukoista huolimatta. Ihanan huolehtivat vanhemmat, niin se näköjään menee, et aina ne vanhemmat meitä mukuloitaan paapoo, ollaan minkä ikäisiä tahansa, siis me mukulat.
  Vointia toivottaapi Välineurheilija

  VastaaPoista
 4. Voi hitsi miten kivat kuoret, olispa hauska tehdä, mutta kun puuttuu se oleellisin, elikkäs i-phone...

  VastaaPoista
 5. Hienot ristipistokuoret! Olen noita jo aiemminkin jossain ihaillut, ja Hemtexistä bongasin iPadillekin omansa, mutta en voinut ostaa, kun niissä ei lukenut, että sopiiko iPad 3:selle, eikä sillä kertaa ollut vehjettä mukana. Hetsillään kun saan hankittua vielä iPhonen, niin ihan salettiin hankin tuollaiset kuoret :)

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo Katian uutuuslanka. Minusta muutenkin Katian langat ovat laaadukkaita. Taitava pistoilija on isäsi. Voi kuinka mä olen kauhistuneena lukenut sun tulipalosta! Olisi tosiaan voinut käydä paljon pahemmin. Tollai aikoinaan mun äiti myöskin sammutti rasvapaloa ja käsi paloi pahasti! voi kuinka toivon kädellesi pikaista paranemista. Kyllä niitä neulomuksia vielä ehdit yllin kyllin. Anna nyt kätesi rauhassa parantua,että ei tule takapakkia.

  VastaaPoista
 7. Pieni luova tauko neulomiseen voi olla ihan hyväksi välillä :) Nythän sinulla on aikaa suunnitella ihan rauhassa vaikka koko loppu vuoden neulomukset.

  VastaaPoista
 8. hienoja silmukoitahan sinä jo teit!! Siitä se lähtee...
  muistuttelen tästä pakkotauosta sitten kun mikään ei uvita, eikä kässyjä saa aikaiseksi.....
  pakkoloma kummastip istää asioihin vauhtia!
  Paranemisiin!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!