sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

MöksälläChili on selvinnyt merimatkasta hienosti. Se löysi tuulettoman ja aurinkoisen paikan mökin takaa. Tänään se on saanut aitoa luonnonvettä taivaan täydeltä:
Karviskin sai veneensä vaihdettua juuri ennen lomaa ja tällä uudella hienolla on tehty pari pientä koeajelua… Luulenpa, että vaatii tosi tyynen kelin ja ison määrän harjoittelua ennen kuin minä uskaltaudun tuon rattiin vaikka sen pitäisi olla paljon pienempi ku edellinen. Onneks on se vanha pikkuvene.
Ei kannata kauheasti huolestua langanpuutteestakaan, sillä täällä on Mammuttisäkillinen pari kesää sitten kasvivärjättyjä karstalankoja:
Mun rakas 13 vuotta vanha mökkivillapaitani alkaa hajota. Tein sen aikoinaan äidille ja isälle neulottujen Purjeveneet-neuleiden jämistä. KÄSINpesulla olen vahingossa saanut aikaan siitä mukavasti tuulta ja pientä sadetta (ja tyttöhyttysiä) pitävän huopapaidan. Nyt olis tarkoitus tehdä uusi mökkivillapaita noista kasvivärjätyistä. Mut arvatkaas vaan onnistuuko huovuttaminen tahallaan niin, että siitä tulee oikeanlainen? Toivon parasta ja pelkään pahinta. Mut ennen en värjää yhtään uutta lankaa ennen kuin tämä on valmis. Ja tunnustan et mukana on myös muutamia vauvalanka- ja bambunöttösiä. Jos vaikka joku tiskirätti tai junasukat Salon Sairaalaan vastasyntyneille… Lankasäkin ja tuon taustalla olevan kukkasen teki Mammutti. Kukan sisällä on saippuakuplia!

Eilisiltana tyttöhyttyset hyökkäs kimppuun heti auringon laskettua. Tassukin alkoi jo uupua ja tuli ihan suosiolla sisään. Tässä se loikottaa mukavasti kahden lämpöisen läppärin välissä:
Tunti auringonlaskun jälkeen:
 Viikko vielä vuoden pisimpään päivään. 

Aamulla saatiin verkot ylös juuri ennen sadetta. Saaliiksi saatiin kaksi suurta ahventa ja hauki. Tavoista poiketen haukikin päätyi perattavaks:
Ja kelpasi myös apulaiselle… 

Kyllä hauestakin ihan kelvollista ruokaa saa kun käyttää tarpeeksi voita, kermaa, juustoraastetta ja mausteita! Nyt on massu täynnä Hompurginhaukea. Nam.

Sadepäivä on kiva. saa ihan luvalla lorvia koko päivän. Sienet kasvaa eikä sade haittaa yhtään jos on kunnolliset sadevarusteet:
Minä ja sielunmaisemani. Jospa tuon kaislakasankin uskaltais jo alkuviikolla polttaa pois. 

Aamupäivällä tein pienen metsäreissun ja löysin parista paikasta pienet kanttarellinalut.
Tassu ei sateesta tykkää. Ei auta, vaikka yritän sille kertoa et sade tekee turkille hyvää. Se vaan mököttää:
Hyvää Juhannusviikkoa!

9 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa16. kesäkuuta 2013 klo 18.20

  Mä nautin, kun sä nautit! Sateenkin pitäisi olla ohi lähipäivinä, joten Tassu uskaltautunee luontoon.

  Lomaonnea ja -rauhaa, ota kaikki irti mökkeilystä!

  VastaaPoista
 2. Sielu lepää jo kuvia katsellessa. Tassulle suukot <3 Ihanaa paitaa sulla tulossa. LOISTAVAT VÄRIT !!HAUSKAA JUSSIA TEILLE KAIKILLE : )

  VastaaPoista
 3. Ihania "kasvisväriraitoja" puseroon tulee! Niin houkuttais taas värjätä, toisaalta tuntuu ettei jaksa, joten taitaa mulla värjäykset jäädä tältäkin kesältä... Tassulle terveisiä meidän neljän kissan komppanialta (Papu ja Tiikeri on muutaman hoidossa)! Sulle oikein ihania ja rentouttavia saaripäiviä!

  VastaaPoista
 4. Oikein mukavaa lomanjatkoa sateella ja ilman:)

  VastaaPoista
 5. Hyvin näyttää chili voivan,kuvista päätellen kaikki hyvin.
  Kauniin värinen paita tuloillaan,millä langat värjäsit,uteliaana kyselen?
  Ottanet varmaan vastaan lankapuodissa pieneniä töppösiä,vietäväksi vastasyntyneille?
  Mukavaa "Jussiviikkoa"saareen,toivottelee,Anitta

  VastaaPoista
 6. Sukkia ja töppösiä salon sairaalan vastasyntyneille voi tosiaan tuoda puotiin ja sieltä Maija-Liisa toimittaa ne eteenpäin.

  Värjäyksissä oli ainakin lupiini, koivu, voikukka, sipuli, taulakääpä, pihlaja. En muista mitä kaikkea!

  VastaaPoista
 7. Jopas on aikaista kanttarelleja löytää mutt niitä oli jossain toisessakin blogissa jo näkösällä, pieniä naperoita. Kaunissaaressa on kyll ollu aika kuivaa niin tuskin sieltä vielä aikoihin niitä näkyy. Taidan ottaa pakastettuja mukaani jussiksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!