tiistai 11. kesäkuuta 2013

KäpälättimiäOlen lopen kyllästynyt noihin valkoisiin puuvillahanskoihin! Kaks minuuttia sen jälkeen, kun olen sen pujotellut käpälääni se on jo likainen. Taidan olla aika sottanen tyyppi. 

Maijun blogissa näin viime viikolla kivat virkatut rannekkeet ja ideaa pukkas. Eihän mun ihan koko käpälää tarvii suojata… Jämälankahyllystä nöttönen Mandarin Petittiä ja 2,5 mm koukku käteen:
Käpälätin numero 1 on prototyyppi. Ranneosa on kauhean löysä pussi.
Lisää jämlankaa… Seuraavan proton  ajattelin nerokkaasti tehdä ”väärin päin” eli virkkailin sormiosat ensin ja sovittelin matkan varrella. No joo…etusormi on liian pitkä eikä sitä voi lyhentää. 
 
Sitä paitsi tästä tuli niin napakka, että sen pukeminen satuu niin et melkein käden päällä oleva nahka menee rullalle…
Innostus alkoi laantua ja mietin et ehkäpä ne puuvillahanskat on sittenkin ihan ookoo… Perjantai-aamuna kokeilin ihan vähän sukankudinta… Ja se onnistui! Ja taas pukkas käpälätintä – tällä kertaa neuloen ja sormikasohjetta vilkuilin teeteen ilmaisohjeista:
Tällä kertaa taisin saada ihan kelpo käpälättimen aikaiseksi! Lanka Blend Bamboo, menekki 21g, puikot Knit Pro Symphonie Wood 15 cm nro 2,25. Värin puolesta tämä ei ole paras mahdollinen aurinkosuoja, mutta ainakaan kaikki lika ei ihan heti näy. Pitääkö mun tehdä vielä yksi vähän vaaleampi?

Ettei jutut pyöris koko ajan vaan tän yhden asian ympärillä niin ihmettelenpä ääneen sitä, et viime aikoina olen kuullu monta kertaa radiost, et mehiläisist on pulaa. Ei ne kokonaan oo hävinny vaan ne on kaikki muuttanu meidän mökille! Mustikkapuskissa surisee ja pörisee ja pesää pukkaa sinne sun tänne. Viikon luontokuvapalkintoa tällä kuvalla ei taida saada…
Viime viikolla parikin kertaa puodissa kävi joku kysymässä akryylilankaa. Varmaan maine epäystävällisenä kauppiaana alkaa levitä kun pöyristyneenä ja miltei loukkaantuneena vastaan et ”Meidän kaupassa ei muovia myydä!” Kunnes muistin et kaikki röyhelölangathan on akryyliä. Tömäkkä hankaussieni syntyi 5,5mm puikoilla ainaoikein. Lankana can Can ja menekki 50g. 
Kokeilin aamulla ja tuntuu se toimivan – kylppärin hana tuli ihan kiiltäväks. Niin et pakko myöntää…meil myydään myös muovia:(
Piti sit ottaa toinenkin kuva ku Karvis sanoi ettei valoa vasten saa kuvattua. Saapa ja toi ylempi on pal hauskempi ku siinä on toi Hullu Lehmäkin!

12 kommenttia:

 1. Käteviä käpälättimiä. Laita nyt kuitenkin tuo liian tiukka versio syrjään ettet raasta sillä jo parantunutta ihoa. Vaikka kaunis onkin niin nyt kait täytyy vain ajatella käytännöllisesti. Minunkin pitäisi kokeilla noita siivousjuttuja neuloa jostakin langasta...jos se vaikka innostaisi moiseen hommaan kuin tuo siivoaminen. Viikottainen pakkopulla minulle , täytyy myöntää. Jos uudet kivat liinat ja hankausjutskat asisi vaikka innostumaan. Neulo ihmeessä vielä vaaleammat käpälättimet niin on vaihtari kun tuo ruskea pitää kuitenkin aina välillä pestä. Nopeaa nahan kasvua vain sinulle ja elele nyt varovasti niin kauan kun olet toipilaana : )

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä edellisen kanssa eli varovasti nyt, ei liian tiukkaa siihen kippeeseen käpälään:)
  Kivan näköisiä noi käpälättimet, erikoinen sana:)

  VastaaPoista
 3. Hei Tytöt! Ei kesäl mitään siivota! Mut voihan noit kluutui tehdä valmiiks syksyä varten.
  Käpälä on kunnos ku kert saikku loppus sunnuntaina:-)Ja kyl se kertoo mitä voi tehdä ja mitä ei. Lauantaina sain uuteen hienoon etusormennahkaan jo rakkulan...haravoimisesta!

  VastaaPoista
 4. Kyll se muovilanka jossain kohdassa on ihan paikallaan. Juurikin pesuräteissä ku se muovikuitu on silleen jotenkin karheeta ett rapsuttaa likafläkit pois. Ja kuivuuhan se paljo nopsempaan ku puuvillakluutut.

  VastaaPoista
 5. Nättejä ovat ja tee vielä yksi niin voit vaihdella.

  VastaaPoista
 6. neuloo mopsien kanssa11. kesäkuuta 2013 klo 16.30

  SuperSusu taas keksinyt veikeän!
  Koskahan mä ehtisin/pääsisin taas näkemään livenä sun kaikki uutuudet!?!

  Joskus jossain kysytään hauskinta/herttaisinta/kauneinta yms. suomenkielen sanaa. Jos multa kysyttäis ni empimättä vastaisin KÄPÄLÄTIN. Niimpal kiva o!

  VastaaPoista
 7. Kivoja lämmittimiä ja mukava kun voit tehdä käsitöitä taas.

  VastaaPoista
 8. Käpälätin-vau,hieno uusi nimi kämmekkäälle.Vai onks käpälätin ku on vaan yks ja kämmekkäät ku on molempiin käsiin?Hienot olit tehny,tee useampi...on sit vaihtaa tarvittaes.
  Kyll sitä kättä saa viel varovasti käsitellä,vaik saikku loppukin...oot edelleen toipilas.Kiitos kivasta blogista,luen innolla kaikki jutut.
  Terkuin,Anitta

  VastaaPoista
 9. Mikä se on, joka ei oo kynsikäs, sormikas, kämmekäs, ranneke eikä lapanen vaan yhdistelmä noista kaikista?

  No KÄPÄLÄTIN tietty:-)

  Kiitos kivoista kommenteista!

  VastaaPoista
 10. Upeita lämmittimiä ja hauskoja. Mukavaa illan jatkoa.

  VastaaPoista
 11. Näppärän näköisen käpälättimen sait lopulta! Ne valkoiset puuvillahanskat sottaantuvat tosi helposti. Minulla oli aikoinaan käsissä aurinkoihottumaa ja jouduin aina aurinkoisella ilmalla pitämään hanskoja. Kekkasin sitten värjätä vahvassa teessä hanskat ruskehtaviksi, niin pärjäsin hyvin. Se oli sitä aikaa, kun minä en edes muistanut virkkaamista ja kutomista. ;)

  Muovilankaa minäkin yleensä kartan, mutta kyllä siitä saa hyviä pesimiä. Minä olen sellaisia kutonut ja pesen niillä esim. pesuhuoneen kaakelit ja niiden saumat. Eikä tarvii edes pesuainetta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!