perjantai 21. kesäkuuta 2013

Lomalla

Hassua miten aika kuluu vaiks ei oikein mitään teksikään. Yhtäkkiä vaan se loma meni. Minne?
Lomasää näytti sunnuntai-iltana tältä. Aika hauskaa oli maata laiturilla ja miettiä et ei tartte lähteä minnekään moneen päivään! Tassukin ihmetteli meitä ja uskaltautui tavoistaan poiketen keikkuvalle ponttoonille. Varmaan se mietti et mikä noit vaivaa ku tuolla vaan makoilee:
Minä keräsin loma-asennetta...
Ja katselin auringonlaskua toisesta perspektiivistä ku yleensä:
Maanantaiaamuna sain uuden tittelin: Olen nykyään Latosaaren Pakkotyölaitoksen Ylipyromaani:
 Keväällä kaadetun männyn oksat karsittiin ja risut poltettiin. Viimein oli tarpeeksi kosteaa et uskallettiin. Samalla poltettiin vähän muutakin roskaa. Niinku ikivanhat hajonneet aurinkotuolit:
Tämän kuvan nimi on Karvisen mukaan "Lomalla ei Lepäillä".

Tiistaiksi luvattiin aurinkoista ja tuuletonta. Aamusella lähdettin Karvisen uuden veneen neitsytmatkalle. Ajettiin Attuun isän ja äidin luo. Skumpan jälkeen lähdettiin Paraisten Portille, jossa nautittiin maistuva lounas. Kökkö juttu on se, et kamera unohtui kotiin. Kivaa oli ja vene osoittautui ihan merikelpoiseksi. Kotimatkalla sade yllätti. Ei se Ilmatieteen Laitoskaan kaikkea osaa ennustaa...

Keskiviikkona jatkoin Ylipyromaanin hommia. Heräsin jo seitsemältä ja aurinkoinen ja tyyni sää kertoi, et nyt on aika poltella kevään aikana rantaan kerätty kaislakasa. Uskokaa tai älkää mut komee roihu oli! harmi vaan ettei kukaan nähny. Varsinkaan Blogikuvaaja, joka oli siihen aikaan vielä unten mailla. Aamutoimien (=verkonnosto, kalanperkuu ym) jälkeen tehtiin jokavuotienen lomareissu Paraisten Honkkariin. Minä sain perinteisen lomalahjani:
Tällä kertaa roosa-nauha tiskiharjassa on vaihtopää. Jospa ens vuonna ei tarttis Hokkariin mennä ollenkaan... Mist ihmeest se johtuu et me mennään jok vuos veneellä Paraisille Honkkariin ja joka vuos meillä on viittä vaille kolmas maailmansota ku tullaan sieltä pois? Tänä vuonna reissu sujui suht koht normisti, mut aika hiljaista oli pari tuntia kotiinpaluun jälkeen... Jostain syystä siellä on aina kamalan kuumaa, me ei löydetä sitä mitä on listalla ja ostetaan kaikkea, mitä listalla ei ole. Lopuks ollaan molemmat ihan hiilenä eikä ole puhettakaan et voitais mennä vaikka nauttimaan virvokkeita kanaalin terassille tai jotain muuta kivaa, mitä lomalla vois tehdä... Äkkiä vaan takas kotiin ja uimaan ja parintuntinen puhelakko päälle.

Keskiviikkona oli Tassulle arestipäivä. Naapurin lapset lähtivät pesästään ensilennoilleen ja sehän oli kissalle varsinainen juhlapäivä! Kunnes sain sen kiinni itse teossa ja heitin sisään. Kun me tultiin takaisin kaupunkireissulta niin pesä oli tyhjillään ja kissakin pääsi taas metsäkissan puuhiin. Lomailu on rankkaa myös pienen kissan mielestä:
Niin se vaan pyytää sisälle eikä suostu lähtemään ulos vaikka houkutellaan. Siinä se makoilee umpiuupuneena värikasvion päällä eikä edes avaa silmiään. Olis nyt edes lintukirja tuossa pöydällä... Tassulla on muuten ihan varmasti oma massu myyriä ja ahvenia varten. Vaikka se olis just popsinut ison myyrän niin seuraavaks se jo pyrkii sisälle ja pyytää KOVAAN ääneen lisää ruokaa. Me kyl ollaan ihmetelty täs viikon aikana sitä et miks kissanruokavalmistajat ei lanseeraa kissan herkkuateriaa: "Hiirtä kastikkeessa?" varsinkin ruotisnkielisillä alueilla sen nimi olis aika vetävä: "Mos i Sås"! Mä en esim. tiedä yhtään kissaa, joka suostuu syömään "Riistaa kastikkeessa" ja jokaisella kissanruokavalmistajalla on valikoimassaan sellaista. Kellän ei oo hiirtä soosissa.

Lomailu on tosi väsyttävää puuhaa. eilen olin ihan poikkinainen, mut Karvis sentään jaksoi lakata mun varpaankynnet kesäkuntoon. Varpaat on silti niin rumat et laitan tähän kuvan palokäpälän sormista. Ku ei mitään tee ni kynnetkin kasvaa ja pysyy nätteina:
Tänä aamuna heräsin Lindrohtin puutarhan tekstariin aamukahdeksalta. Satoi. Kattia veetti, mut mä tykkäsin. Pitkästä aikaa neulominen maistui ja onnistuikin ihan kivasti. Mökkivillapaitaan tuli monta kerrosta ja loin silmukat mylös junasukkiin. Muuten en lomakässyillä voi elvistellä, sillä kaikki aikaansaannokset on tässä:
Tänään saunana jälkeen neulomisvimma meni päälle. Tuntui ihanalta ku voi ja pystyy. En olis millään malttanu lopettaa. Karvis laskeskeli et neuletauko on kestäny pari kuukautta tai ainaki seitsemän viikkoa. Kyl tää täst!

Silt varalt, et Juhannuksena ei jaksa valvoa tai jos vaikka on pilveä, niin tässä auringonnousukuva viime yöltä:

Olis juhannusruusukin, mutta täällä "ulkosaaristossa" se ei vielä ole ehtinyt kukkaan. Mut yksi on:
Hyvää Juhannusta!

7 kommenttia:

 1. Onpa lomasi ollut nautinnollista ja Tassulla on tuossa kuvassa ihana nautinnollinen lomailuasento. Upeita kuvia olet ottanut. Kyllä Suomen kesä on sitten kaunis. Ihanaa Juhannuksen Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Hei,hyvinhän tuo loma on sinulta mennyt.
  Käsi näyttää oikein hyvältä jo,ainakin se osa minkä kuvasta näki.
  Ja neulettakin oot tikuttanu,upeen väristä lankaa.

  Oikein hyvää Juhannusta,satoi tai paistoi.

  VastaaPoista
 3. On siellä teijän mökillä niin kaunista! Ihanaa Keskikesän Juhlaa!

  VastaaPoista
 4. Erinomaisen rentouttava juhannusta:-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!