maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kissojen Jussi

Koska tyttöhyttyset ja merisairas chilini aiheutti kommenttiloorassani huolta mielenterveydestäni päätin olla kertomatta ihmisjuhannuksen tarinoista sen enempää. Hyvät ystävät saapuivat perjantaina saareen ja juttu luisti ja laulu raikui. Sauna lämpesi ja grilli kuumeni monta kertaa. Hienoja ilmoja piteli, niinkuin lähes aina ennekin. Joka kerta kun joku avasi suunsa niin lauluhan siitä tuli mieleen. Ja sanoitukset olivat mielenkiintoisia. Kivaa oli taas kerran. Kiitos ystävät!

Tassu sai vieraakseen Pate-kissan Tottijärveltä. Jälleennäkeminen oli rauhallinen. Ensin haisteltiin, sitten vähän puskettiin ja oven avautuessa Pate luikahti ulos ja metsään, jossa viettikin suurimman osan ajastaan.

Tassu sen sijaan oli tavallistakin sosiaalisempi. Hänellä oli tärkeä vahtimistehtävä. Innolla pojat olivat porukalla menossa kaivolle vaan kukapa siellä oli tomerana vahdissa? Jollain konstilla Tassu saatiin pois kaivon kannelta ja pojat pääsivät nostamaan katiskan saaliineen:

Tassun mielestä katiskalla olisi varmaan joku paljon tärkeämpikin tehtävä kuin kaljan kylmentäminen kaivossa... No saihan kissat vähän kalaakin juhlaruuaksi. Komea hauki ja kuus ahventa katosivat parempiin suihin sitä mukaa kun perattiin.

Sainhan minä komennettua herrahenkilöt vähän puuhommiinkin (koska puuvaja on lähellä kaivoa?). Puupinosta löytyi räkätin pesä. Luulin jo hommien loppuvan tähän, mutta nyt mulla on viiden räksän verran enemmän mustikoita tulossa. Ja Tassulla vähän vähemmän kuisanhenkiä. Vaikka sinitiaisperheen kohtalosta olinkin huolissani ja hätistin Tassua puusta alas monta kertaa niin sisäinen luontominäni ei sure räkättejä tippaakaan!
Juhannusruusukin sinnitteli itsensä kukkaan juuri Juhannuspäivänä:
Ja illan vaihduttua yöksi myös Pate Patukka uskaltautui metsästä. Routa porsaan kotiin ajaa ja nälkä kissan:
Aika pitkään se pyöri ihan lähellä, kiipesi katolle ja haisteli grilliä. Vaan eipä pitkään viihtynyt porukoissa - ruokaa saatuaan se häipyi takaisin metsään.
Lähtöpäivän aamupalan aikaan se vielä näyttäytyi ja Tassun kanssakin vähän moikkaili, kurnahteli ja puski, mutta lähdön tunnelman vaistotessaan häipyi taas teille tietämättömille. Eipä auttanut edes lepyttelyahvenfileet, sillä pikkuinen oli tosi raivoissaan jouduttuaan kiipeliin ja koppaan ja veneeseen... Olis varmaan saarielämä maistunut Patelle pidempäänkin.

Rankan Juhannuksen ja viikon loman jälkeen Tassukin oli aivan umpiuupunut. Sisälle nukkumaan pyysi, mutta varmuuden vuoksi meni makkarin sängyn alle taaimmaiseen nurkkaan:
Tuonne se aina menee kun ollaan lähdössä pois. Arvatkaa onko kivaa ku aina pitää purkaa koko sänky et saadaan katti kyytiin? Tällä kertaa se pakeni ihan turhaan.

Vieraiden lähdettyä me siivoiltiin vähän aikaa, lämmitettiin sauna, käytiin veneajelulla ja kerättiin kanttarellit pihalta. Ilta-ateriana oli vuoden ensimmäinen kantsusoosi:

Ja jälleen kerran lankojen värjäystä varten hankkimani sähkölevy oli käytössä. Paras hankintani ikinä!

Tassun loma saaressa jatkuu edelleen. Itsellä oli sunnuntai-iltana sellainen olo, että kivaa lomaa olisi ollut mukavaa jatkaa pidempäänkin, mut mukavaa oli taas töihinkin tulla!

3 kommenttia:

  1. Kissapojilla oli ihana juhannus. Patekin sai olla villi ja vapaa supersankari. Kyllä kai se suututti kun häkkiin joutui takaisin :)

    VastaaPoista
  2. Kyllähän se jokaista suututtaa joutua häkkiin:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tassu hauskasta Juhannuksesta. Enemmän kalaa ja vähemmän punkkeja (8 löytyi) olis saanut olla. Terveisin Pate

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!