tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pitkä viikonloppuKesäaika alkoi ja meikäläisenkin viikonloput alkaa jo perjantaisin. Ukkoset ja rankkasateet jäivät mantereelle:
Sauna lämpeemään ja verkot veteen. Rantakalliolla odotteli The Projekti eli laituriponttoni…
Naapuripariskunta ruokki ahkerasti jälkikasvuaan:


Tassu antoi yllättäen niiden olla rauhassa päästyään vihdoinkin hiirestämisen makuun. Kesän ensimmäinen hiiripaisti tuotiin näytille hurjan karjunnan säestyksellä perjantai-iltana. Hiirestä ei jääny jäljelle muuta kuin takajalat.

Lauantaiaamuna näytti vähän siltä, että saatais sadetta. Verkot nostettiin ennen aamupalaa ja saaliskin oli mukava. Tassulle pari ahventa ja iso kuha, joka laitettiin sumppuun. Toiveikkaana ajateltiin saada sunnuntaina sille kaveri ja meille juhla-ateria… Sateen toivossa minä tyhjensin ränneistä talven aikana kertyneet roskat. Maa on rutikuivaa ja siitepölyä hirmuisesti. Vettä kaivattais. Karvis jatkoi laiturin vesillelaskun valmistelua. Minä autoin minkä taisin. Tassu oli retkillään ja välillä tepasti tomerasti metsästä. Tuo ilme kertoo et ruokaa kuppiin ja heti!
Illalla saunan jälkeen taas laskettiin verkko. Ihanan tyynessä illassa hissuteltiin veneellä saaren ympäri. Takaisin tullessa meitä jo odoteltiin:
Mietittiin et tästä lähtien meidän pitää sunnuntai-iltaisin kotiin lähtiessä teeskennellä verkonlaskua. Jostain se Tassu aina toiveikkaana ilmestyy kun kalaa on luvassa. Kotiinlähdön vaistoessaan se taas katoaa jäljettömiin! Siinä taas yksi selitys siihen et me tullaan pois saaresta usein vasta maanataiaamuna.
Sunnuntaiaamuna keli oli ihanan kesäinen. Aamu-uinnin ja murkkushown (ruokakaapissa) jälkeen juotiin aamukaffet rannassa ja lähdettiin verkonnostoon. Naama vähän venahti kun melkein tyhjässä verkossa oli yks vaivainen särki ja ällöttävä kilkki:
Onneksi Tassun kummisetä naapurista tuli kastomaan surkeaa saalistamme ja sääli kummipoikaa. Hetken kuluttua rannassa oli ämpärissä viisi ahventa! Tunnustan – me syötiin sen kuhan kanssa myös yks Tassun ahvenista…

Minä suhtauduin 1,5-kätisenä laituriprojektiin skeptisesti, mutta Karvis oli vakuuttunut, että me saadaan se kahdestaan paikoilleen. Ja kunnon suunnittelun (siihen on mennyt koko talvi ja kevät) tuloksena laituri oli kohta matkalla kohti päämäärää:
Kaikissa projekteissa tärkeintä on tietenkin projektipäällikkö, joka ei osallistu hommiin, mutta seuraa tarkasti tapahtumia ja häiritsee parhaansa mukaan:
Projektipäällikkö ehti hommiensa lomassa myös konnankoukkuihin. Sorsalinnut ovat kuoriutumassa ja lokkien ja haukien lisäksi niitä vaanii musta ja karvainen… Onneksi naapurissa oltiin valppaana ja rosvo oli saanut ämpärillisen vettä niskaansa! Kai sekin ymmärtää tehneensä jotain, josta joutuu arestiin, sillä sisätiloihin ei uskaltautunut vaan suostui ahvenaterialle vaan pihalle:
Tässä on koko perhe koossa. Pikkuisia poikasia oli yhdeksän. Emon selässä matkustamaan oli tunkua:
Kyl ny kelpaa mennä uimaan ja parkkeerata venettä!
 Eilen tuli kuukaus käpäläonnettomuudesta. Paraneminen on sujunut niin hienosti, että seuraavaan postaukseen lupaan jo kässyn!

8 kommenttia:

 1. Ai että teillä on ihana tuo Tassu:) Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa Tassusta:)

  VastaaPoista
 2. Sitä sadetta kaivattais täälläkin. Tassulla on saaressa kissanpäivät:)

  VastaaPoista
 3. Tekis niin mieli rannoille kun näitä kuvia katselee.

  VastaaPoista
 4. siinä vaiheessa kun tuo koskelopoikue on käynyt sotkemassa laiturin voi tulla mieleen että ehkä pari olisi joutanutkin karvaisiin suihin. Projektipäällikkö ei onneksi stressaa.

  VastaaPoista
 5. Laiturin sotkemisesta huolehtii lokit ihan kiitettävästi... Sorsat, telkät ja koskelot on turvassa niin kauan ku ne pysyy vesillä. Mut miten opettaa kissalle et hiiren pyydystämisestä tulee kehuja, räkätin pyydystmisestä ei tuu haukkuja (koska ne syö mun musitkat) mut sinitiaisen poikasia ei saa syödä? Kissa on fiksu mut ei NIIN fiksu otus...

  VastaaPoista
 6. Hei Tassu! Meillä on plokissa arvonta

  VastaaPoista
 7. Äläs kuule rupea riehumaan sen käpläs kanssa. Viikonlopussakin oli jo ihan liikaa jännitysmomentteja, siis täältä lukien..

  :) välineurheilija

  reipas olet, halit täältä ja krapsutukset pojille kans

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!