perjantai 14. kesäkuuta 2013

Tyttöhyttynen ja Merisairas Chili
Ollaan Tassun kanssa muutettu keskiviikkona mökille palovahinkoremppareiskojen tieltä pois. Ei yhtään hullumpaa vai mitä?
 Eilen saatiin viimeinkin sadetta myös saareen. Tassu ei oikein tykänny. Oltuaan sisätiloissa koko päivän, se lähti iloisena ulos…eikä poistunut terassilta vaan katsoi mua syyttävästi ja ilme kertoi et ”Mutsi sammuta toi suihku”!

Ajaessani veneellä vesisateessa pohdiskelin mielessäni voiko mukanani oleva chili seitsemän kukintonsa kanssa tulla merisairaaksi. Ja muutenkin olen hänestä hiukan huolissani kun turvallinen elämä laistetulla parvekkeella muuttuu eloksi luonnon armoilla. Tuleeko sille stressiä?

Olen kikatellen lueskellut käpälätinkommentteja. Kiitos kovasti. Varsinkin kun kyseessä oli varmasti elämäni idioottimaisimmat käsityötekeleet! Käpälätin-sanakin tuntui kolahtavan. Siitä päästäänkin seuraavaan juttuun, jonka perusteella voidaan todeta mun olevan loman tarpeessa. Mun mielestä nimittäin hauskin viime aikoina kuulemani sana on TYTTÖHYTTYNEN! Sanokaa vaiks ääneen: tyttöhyttynen…tyttöhyttynen. Eiks kuulostaki kivalta? Kaikkest hauskinta on et tän sanoi blogikuvaaja Karvinen yks ilta. Hänen mielestään sana ei ole yhtään hauska. Siis tyttöhyttynen on se veemäinen ilkimys, joka pistää, imee verta ja jättää jälkeensä kutiavia paukamia.   

Aasinsilta seuraavaan naisaisaan:  Keskiviikkona päästin Tassun kopastaan laiturilla ja sanoin et ”Kotiintuloaika on sit kymmenelt”. Ei tullu kissa kotiin kymmenelt vaan kakskyt yli. Metsästä juoksi ja katsoi välillä olan yli taakseen. Piti minunkin kurkkia et mitä siellä metsässä oikein on.  Keskellä pihaa seisoi Tyttö Ykkönen! Pitkäkarvainen toffeenvarinen neitokissa saaren toiselta puolen. Voi poikaparkaa – viime kesänä se joutui juoksemaan karkuun Tyttö Kakkosta, joka oli tosi ilkeä ja häijy naikkonen.

Mua ei sade haittaa ollenkaan! Se puhdisti siitepölyt ja kasteli maan. Iltapissireissulla löysin kesän ensimmäiset kanttarellit:
Loman tarpeesta kertoo sekin, etten ole vielä pakannut yhtään lankakerää mukaani. Enkä edes miettinyt. Stressiä pukkaa tällä kertaa siitä, ettei asia kiinnosta mua tippakaan! Nyt ku olen ollu kuukauden tekemättä mitään niin tuntuu olevan vähän käynnistysvaikeuksia.

Joka tapauksessa ensi viikon mökkihöperöidyn 24/7, mut ei hätää, sillä The Lankakauppa on auki ja hyvissä, asiantuntevissa käsissä. Ja varmasti Idalta tulee järkevämpää juttua ku multa…

Tyttöhyttynen ja Merisairas Chili. Eiks tää oo jo vähän huolestuttavaa?

13 kommenttia:

 1. Tyttöhyttyset eivät saa minulta sympatiaa, vaikka niitä on tänä vuonna ollut vähemmän kuin aikaisempina vuosina:)

  VastaaPoista
 2. neuloo mopsien kanssa14. kesäkuuta 2013 klo 14.04

  Jos kuka tahansa muu, kuin sinä, puhuisi tyttöhyttysistä ja merisairaista chileistä olisin silmät ymmyrkäisinä ja ympärilleni pälyillen tarkkailisin muidenkin reaktioita, mutta jotenkin tämä nyt kuulostaa ihan susumaiselta. En vielä olisi huolissani.
  Erinomaista sadekautta vaan!

  VastaaPoista
 3. Chili tykkää, kun juttelet sille.
  Nauti lomastasi.

  VastaaPoista
 4. Täytyy todeta että tämän postauksesti otsikko jo veti minut uteliaana lukemaan heti juttuasi. Hmmm...loma voi tehdä sinulle hyvää. Ei sillä etteikö tyttöhyttynen olisi hauska sana ja saa kyllä kikatuksen heltiämään , mutta tuo stressi siitä ettei käsityöt huvita. Hyvä ihminen sulla on käsi siteissä ! Ei se kuulukaan huvittaa tällä hetkellä, vaan olet toipumislomalla siitä hommasta, kunnes saat käpälän kuntoon. Ymmärrän hyvin se jollei saa oltua ja tuntuu kivalta yrittää hanskakätisenä jotakin vaikka väkisin tehdä, niin silloin se on ihan OK. Ilmeisesti sun aivot nyt kuitenkin yrittävät suojella sinua itseltäsi ja kiinnittää ajatuksiesi muihin asioihin kuten tuon Chilin matkapahoinvoinnista huolehtimiseen. Tärkeää sekin : ) Vietä Tassun ja Karvisen kanssa oikei hauska ja rentouttava loma ja toivu kunnolla, niin kyllä ne käsityöhimotkin taas palaavat.
  Serkkuni japanilaisystävä ihmetteli muuten vuosia sitten suomen kielen hyvää yötä toivotusta...rapeisikö uusi kikatus siitä ??

  VastaaPoista
 5. Tyttöhyttynen-kyllä sanana ihan kiva ja naurattaa,mutta oikeesti aika inha elävä...just niitten jälkeensä jättämiensä kutiavien paukamien takia.Ja kyllä niitä on ollu mun mielest tosi paljon.
  Voi siinnä chili olla hetken ihmeissään,mutt eiköhän se toivu.Ja jos se sai stressin...siit tulee varmaan entistä tulisempi chili.
  Hyvää lomaa,ilman stressiä.T:Anitta

  VastaaPoista
 6. Karvis luki tän äsken ja kysyi et olenko ollut ihan selvin päin kirjoittaessani... Joo et keskellä työpäivää olin ja ihan selvin päin. No nyt se tos pyyhkii silmiään eikä näe lukea enempää. No ny ollaan tääl saares ja tulee niin lujaa ettei näy tyttöhyttysiä olenkaan. Chili voi hyvin. Must näyttää et siin olis jo alkuja... Käyn pitämässä sille kannustuspuheen hetikohta.
  Eikä muuten sada ja joku lankakeräkin on mukana.
  P.S. En usko et valkotakkiset löytää mua täält:-)

  VastaaPoista
 7. Mukavaa pakoa remppareiskojen tieltä. Mulla on kaksi päivää töitä ja sitten pääsen mökkeilemään puoleksitoista viikoksi. Nyt jo raahasinn läjän tilkkutöitä mökille :-)

  VastaaPoista
 8. Luulempa että sulle iskee stressi korkeintaan sitten kun olet siellä saaressa ja iskee hillitön neulomisen himo eikä langat riitäkkään. Se voi olla paha paikka =)
  Ei ole helppoa poikamiehenkään elämä, kun naiset piirittää kotipihallakin, Tassu parka. Ei se aina ole helppoa tytöilläkään kun naapurin hirvittävän iso Onni kyttää puskan takana, että milloin pääsis kimppuun. Sitten huudetaan ja karjutaan äitiä apuun ja yleensä tietenkin yö-aikaan.

  VastaaPoista
 9. Hyttyset ovat inhokkeja - olivat ne sitten tyttöjä tai poikia. Upea on maisema mökilläsi. Nauti nyt koko sydämesi kyllyydestä upeista maisemista. Jospa chilisi sopeutuu rankkoihin suomen kesän oloihin. Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 10. Leppoisaa ja nautinnollista mökkihöperyyttä! :)

  VastaaPoista
 11. Joo,on huolestuttavaa,en ainakaan koskaan ennen ole kuullut tyttöhyttysestä! Näkeekö se Karvinen naisia/tyttöjä kaikkialla,kun hyttynenkin on tyttö:D Ja merisairas chili! No kun oikein ajattelen,niin ei se varmaankaan merenkäynnistä tykkää!

  VastaaPoista
 12. Googlailin chilijuttuja ja päädyin tänne. Merisairas chili ja tyttöhyttynen saivat hyvälle tuulelle, kiitoa siitä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!