sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Vauvaneuletta tasapainoillenSaatiinpa muutama viikko sitten toimeksianto. Vauvaneule piti tikutella. Ihan pikkuisen sinistä ja paljon valkoista. Yksinkertaista mutta jotain pientä kivaa kuitenkin. Kimpassa Ida-Marian kanssa neulottiin ja koko setti tuli valmiiksi perjantaina – ihan aikataulussa eli marraskuun alkuun:
Alku oli hankalaa. Molemmat purettiin ja neulottiin ja purettiin. Välillä mutistiin et ”nyt on oikean puolen kerros, nyt on nurjan puolen kerros…” Ähistiin ja kiroiltiin. Jossain vaiheessa homma alkoi sujua.  Ida teki nutun ja minä pöksyjä. 
Neulekunnosta ollaan pidetty huolta takahuoneen puolella. Tasapainolaudalla ollaan etsitty syviä lihaksia:
Kumma juttu tuollainenkin yksinkertainen kuntoväline – pelkästään pystyssä pysytteleminen hengästyttää ja hiki tulee. Pikkuhiljaa taidot kasvaa ja nyt voi jo etsiä kadonneita lihaksia ja neuloa samaan aikaan: 
Jotenkin kummallista, että kun on tilaustyö ja pakko neuloa niin se ei kiinnosta sit tipan pätkää! Kaikki muu kiinnostaa paljon enemmän. Toinen toisiamme ”potkien” kuitenkin työ eteni ihan mukavasti. Ja ettei niskat jumiutuis niin välillä taukojumpattiin kuunnelleen Spotifystä Fröbelin Palikoiden Huugi Guugia… Siitä onkin tullut viime viikkojen aikana puodin hittibiisi – silloin kun ei kuunnella samaisen bändin Jumppalaulua…
Viikko sitten perjantaina lällättelin Idalle, et minäpä sain oman osuuteni valmiiksi kun pöksyjen olkaimetkin oli jo tehty! Pilkka sattui omaan nilkkaan, sillä mulle nakitettiin heti myssyn tekeminen…

Vähän harmitti. Olin kuvitellut pääseväni neulomaan jotain hauskaa välillä… Niin paljon otti aivoon, että kiukuspäissäni nappasin sakset ja leikkasin Idan letin poikki:
Kostoksi Ida kätki viikonlopuksi ohjeen, joten en pässyt neulomaan myssyä valmiiksi jo viikonloppuna.

Oikeasti se ei mennyt ihan näin, mut tää on se hauskempi selitys;-)

Lisää paljastuksia takahuoneesta:

Myssy ja nutun viime metrit neulottiin katsoen PekkaTöpöhäntää You Tube –videolta. Että työnteko olikin yhtäkkiä hauskaa! 
Viittä vaille valmis myssy näytti aika pöljältä...
Viimeistelyn jäkeen kuitenkin ihan kivalta!
 
 Lankana Sandnes Lanett (100% merinovillaa, 50g=182m). Puikkoina kaikkia mahdollisia (sukka-, pyörö- ja pitkiä puikkoja) numeroita 2, 2½ ja 3 mm. Ohje oli pikkuisen muunneltu vanhasta Lanett-lehdestä (uusin Lanettilehti muuten tuli puotiin perjantaina ja siinä on taas paljon kivoja malleja).
Lankaa kului nuttuun 116g, pöksyihin 142g ja myssyyn 40g.

Kuntoiluneule tuli valmiiksi, mutta jumpat jatkuu. Mikähän biisi meillä soi ensi viikolla? Niskojen kannalta vois olla Fröbelin Palikoiden Pumppulaulu paikallaan...

7 kommenttia:

 1. Tosi hieno setti ja kivaa taukojumppaa työn ohessa:-)

  VastaaPoista
 2. neuloo mopsien kanssa3. marraskuuta 2013 klo 9.58

  Suloinen vauvapuku ja jos vielä on hauskaa sitä tehdessä, niin mikäs sen parempaa!
  Hiuksen kohtalo on selvitettävä heti huomenna!
  Aion tänään ommella napin ja valmistaa kaalilaatikkoa keilaajalle. Ilman taustamusiikkia.

  VastaaPoista
 3. Kiva setti! Ja tuo tasapainolevy alkoi kiinnostamaan....

  VastaaPoista
 4. Suloinen setti! :) Minä kudon aina kuntopyöräillessäni, siinäkin saa yhdistettyä kaksi mukavaa ja hyödyllistä asiaa. :)

  VastaaPoista
 5. Suloinen setti! Kivat taukojumpat :)

  VastaaPoista
 6. Minustakin tuo tasapainojuttu on aika mielenkiintoinen ja taitaisi tälle kömpelykselle olla tuikitarpeellinenkin.

  VastaaPoista
 7. Kyllähän on ihanaakin ihanampi vauvan asu! Minäkin pesäpallokatsomossa tykkään,kun tulee väliaikamusiikkia. Mitä rytmikkäämmin,niin sen nopeempaa neulon:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!