tiistai 21. tammikuuta 2014

KasarinvihreäääTämä postaushan on suorastaan ajan hermolla. Ainakin, jos uskomme yhtä asiakasta, joka sanoi ”kasarivihreän” tulevan taas muotiin kun näki vihreäsävyisen lumi color-kerän puodin tiskillä…

Minäkin olin ihan innoissani lumicolorista jo viime keväänä kun näin lankakartan ekan kerran. Lankahan on ihanaa silkin ja kidmohairin sekoitetta…mutta ne värit! Tähän saakka langassa on ollut vain ankean-hempeän-”iloisen”harmaan-utuis-lumisia sävyjä. Uusisa coloreissa oli sentäs potkua – jopa siinä harmaassa!

Joulun alla asiakkaalle tehty Salkkari oli sen verran kiva tehdä ja vissiin monen muunkin mielestä mukavan näköinen, jotta päätin tehdä yhden malliksi puotiinkin.  Ajan hermolla ollaan värien suhteen, mutta ei postauksien – tämä valmistui jo viime vuoden puolella:
Lanka siis teetee lumi colour, menekki 50 g (eli tasan kaksi kerää ja 250m). Puikkoina Knit Pro Pyöröt 4,5 mm ja 6. Aloitin heti Joulun jälkeen ja uudenvuoden mökkikeikalla valmistui hän. Vaan vasta pari päivää sitten muistin kuvata.

Tyks Ystävänpäivän Sytomyssykeräys on hyvässä vauhdissa. Puotiin on tuotu jo monta myssyä ja Facebookissa ollaan aktiivisia. Oma tavoitteeni on aika vaatimaton – jos yhden myssyn viikossa saisin tehtyä niin en vaadi itseltäni enempää. Käytän keräystä häikäilemättömästi hyödykseni – yritän opetella jotain uutta ja makustella uusia lankoja samalla.

Viikonlopun ”Midsomerin Murhat” –myssyyn kokeilin Sirdar Cotton DK –lankaa. Lanka on 100% puuvillaa, 100g:n kerässä on 212m. Puikkosuositus on 4 mm, mutta mitä tikuttelin resorin 3 millisellä Addin 50 cm bambupyöröllä ja sen jälkeen 60 cm knit pro kolmepuolikkailla. Silmukoita oli 110.
Tykkäsin neuloa. Jälki oli aika tasaista. Yleensä pelkään kunnolla kierrettyä merseroitua puuvillalankaa kun siinä näkyy kaikki! Tätä voisi vaikka virkatakin. Näytteeksi saamani kerä oli ”muodikasta” kasarivihreää tämäkin… 
Ja se ”uusi” juttu, minkä opettelin oli tuo poikittainen virkatun näköinen raita, joka tehtiin neuloen.
Ohje raitaan oli jossain tyynymallissa alkuvuoden Modassa tai Suuressa Kässälehdessä. Pikkuisen harjoittelua vaati – ekan raitakerroksen jälkeen huomasin et siitä tuli aika löysä seuraava kerros…
Myssyn kavennukset tein aina kuvioraidan kohdalla:
Lankaa kului 70g.

Tässä pieni iloinen ja aurinkoinen lumikukkanen teille kaikille, jotka olette mukana Ystävänpäivän myssytakoissa ympäri maan!
 P.S. Tämän kukkasen voisin ojentaa myös aamun katsastusmiehelle. Pikkuinen Rypäleeni meni katsastuksesta läpi "Ilman mitään huomautettavaa!" Auto on aika vanha ja mittarissa on kilometrejä melkein 300000. Olen tosi iloinen! Ja postauksen otisikkoon palaten: Rypälekin on vihreä!

11 kommenttia:

 1. Kaunista on kaikki mutta nuo lumikukat on ihan parhaita. Lehdissä on näkynyt kuvia mutta itse en oo koskaan nähnyt luonnossa. Nyt on ollut sitä semmoista hiusjäätäkin, hienoja kuvia siitäkin lehdissä.

  VastaaPoista
 2. Nyt olis tuommonen Salkkari tarpeen, kun kämpässäkin on niin kylmä. Ihan siedettävän värinen vihreäkin, mutta tuon pipon värisen vihreän langan kierrän ainakin 5 metrin päästä. Eihän kaikista väreistä tarvitse tykätä, eihän. Beige ja harmaaseen taittuva vihreä on minun inhokkejani.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana väri tuossa hartiksessa ja myssysi on kivan mallinen! mulla olis nyt valmiina 5 myssyä Ystävänpäivä-keräykseen ja muutaman vielä ehtii....

  VastaaPoista
 4. Aika vihreä postaus:) Vihreä ei ole lainkaan minun värini, mutta mallit ovat kivoja.

  VastaaPoista
 5. Hieno kuva lumikukista! Eikä muissakkaan mitään moittimista.
  En minäkään muuten itselle näitä värejä valitsisi, mutta silmälle ovat kyllä kauniita! :) Tuota ihmettelin ja ihmettelen edelleenkin, miten teit nuo raidat myssyyn. :O Pitääpä etsiskellä mainitsemiasi lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri Käsityölehti 1/2104, malli 53 (se on siin lehdessä tyyny)

   Poista
 6. Nätti myssy! Ja aivan oikea nimitys värille tuo "kasarivihreä". :-)
  Ja tietysti, kun lupaat kokeilla uutta, niin miten olis joku kiva virkattu sytomyssy.... :-)

  VastaaPoista
 7. Kyllä kome,komea hartianlämmitin.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Susu "kissanpissahiekkakaupan "linkistä. Näytti oikein edulliselta ja hyvältä, eikä postimaksujakaan, kun tilaa tarpeeksi kerralla. Heti tilaus vetämään seuraavana "tilipäivänä" =D Tästä oli minulle tosi paljon hyötyä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!