sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Helinän kans kaffelSainpa Helinältä haasteen. Pitkiin aikoihin en oo haasteisiin vastannu mut nyt oli jotenkin ihan sopiva päivä kahvitteluun...
  


        “Määrätynlainen uteliaisuus on johtanut meidän bloggaamaan, liittyi se sitten ympäristöön,
                      luontoon tai maailmanmenoon, omaan elämäämme, harrastuksiimme tai 
             lemmikkeihimme. Monipuolisuus on valttia blogeissä! 
                       Jos vastaat kysymyksiini ja jaat viidelle eteenpäin, voit viedä pullakahvit 
            mukanasi (Copy/Paste). (Ei ole aivan pakko jakaa :) Esitän kysymyksiä, 
                       mitkä saattavat useinkin tulla esille kahvikupposen ääressä
             ystävän kanssa keskustellessa. Mitä sinä 
                      vastaat seuraaviin kysymyksiini? Voit myös vastata kysymyksiin pelkästään alokuvin.“

Pullakahvia ei saanut, ellei vastaisi kysymyksiin.

1. Mikä on sisustustyylisi?

Olen ihan tyylitön. Tärkeintä on et on mukavaa ja suht koht siistiä ja viihtyisää. Mööpelit on osin perittyjä ja osin itte hankittuja (siihen aikaan ku vielä tein oikeitä töitä ja sain oikeaa palkkaa). Sohvat ja sänky porukoilta, teeveetaso ex-naapureilta, keittiön pöytä ja kirjahylly itse hankittuja jne. Tärkeintä on et kämpäs voi olla, elää ja viihtyä. Omat sisutuselementtinsä tietty tuo blogikissa Tassu. Voi olla, et panostaisin sisustukseen enemmän jos en olis talvisaikaan kuus päivää viikos töissä ja kesällä koko ajan mökillä. Mä kuitenkin tykkään kamalasti olla kotona. Täs huushollis ei missään näy et tääl asuis joku käsityöihminen.


2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustaessasi?

No en mihinkään. Makkari/työhuone on ”varjon” puolella ja siellä vaan nukutaan ja tehdään tietsikalla työjuttuja. Olkkarissa ei tarvii sisustaa ku tärkeintä on näköala, joka on alituisessa muutoksessa sään ja vuodenaikojen mukaan:


Tosin sitä ei oo viime aikoina pal tarvinnu katella ku aina ku on kotona ni on pimeää… Kuvassa tän iltapäivän maisema juuri auringonlaskubn aikaan.

3. Mihin käyttäisit paljon rahaa ilman huonoa omaatuntoa?

En mihinkään. Mulla on tuhlailusta aina huono omatunto. Mut kirja-alessa tuhlaan aina. Visa vinkuu ja sit selittelen ittelleni miten halvaks ne alekirjat tulee ku annan niitä kummitytölle perinnöks tai äidille luettavaks tai kässäkirjoja puotiin kaiken kansan selailtavaks.

4. Mihin käytät paljon rahaa?
No mulla ei koskaan oo paljon rahaa käytössäni, mut jos joskus on vähän enemmän tilillä ni ostan puotiin lisää lankaa. Ne hankinnat ei aina oo kovin järkeviä mut yleensä ihania…
5. Mistä onnesta unelmoit?
Ihan tavallinen arki on mun juttu. Tällainen kotona vietetty vapaapäivä ilman mitään suunniteltuja menoja ja velvollisuuksia on parasta. Suuri unelmani on jo täyttynyt oman pienen lankakauppani myötä. Ehkä se, että puoti pysyy pystyssä edelleen ja menestyy ja kehittyykin. Että läheisillä ihmisillä olis kaikki hyvin. Aika vaatimattomia on mun unelmat… Tavisarjen lisäksi hyvät yöunet, mökillä olo, sauna, ilta-aurinko sielunmaisemassa…


 6. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?
En haluu ajatella. Jos alkaa miettiä kaikkea kamalaa ni siinä menee yöunet ja todennäköisesti ne myös toteutuu. Uskon nimittäin ”itseään toteuttaviin ennusteisiin” (en muista mistä toi termi on tullu) et jos ajattelee positiivisia niin asioiden on taipumus toteutua ja samaa pätee myös toisinpäin. Jos me koko ajan mietitään et mitä kamalaa voi tapahtua niin alitajuntamme ohjaa tekemään valintoja, jotka johtaa just siihen suuntaan. Siispä parempi vaan haaveilla ja unelmoida hyvistä asioista – niillä on taipumus toteutua! Olen itte elävä esimerkki:Lapsesta asti haaveilin ja nyt jo melkein 13 vuotta takana omaa pikkuista lankakauppaa…

Moniin asioihin ei voi vaikuttaa, mut siihen, miten itse niihin suhtautuu voi ainakin yrittää. Ja jos huono onni kohtaa ni se on sit sen ajan murhe.

 7. Missä asiassa olet tunnollisin?
Verot pitää maksaa. Ehkäpä toisille annetut lupaukset. En koe olevani kovin tunnollinen. Esim. uudenvuodenlupauksia en enää tee ku en niitä kuitenkaan pidä. Asiakkaillekin sanon aina et pitää sopia päivämäärä – muuten en saa aikaseks mitään. Mulle ei sovi sellainen et sanotaan et ”ei mikään kiire”.

8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?
Ihminen on ihminen ja tekee virheitä. Anteeksiantamatonta on se, jos joku on tahallaan ilkeä tai loukkaa toisia.  Tosin sekin on usein niin et ihmisellä on itsellään paha olla ja se näkyy toiminnassa muiden kanssa… Vaikee kysymys. Tärkeille ihmisille antaa anteeksi melkein mitä vaan. Aikaa myöten ainaski.

9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?
Me ollaan niin erilaisia! En osaa sanoa et mikä on naisen ja mikä miehen. Me ollaan ihmisiä kaikki. Munst joskus tuntuu et mulla toimii joku ns. miehinen ominaisuus paremmin ku Karvisella ja joskus päinvastoin. Esim mulla toi logistiikka arjen asioissa pelaa vaikka sitä pidetään yleens miesten juttuna .

10. Mikä on miehen paras ominaisuus?
Järkiperäinen suhtautuminen asioihin silloin ku on oikeasti katastrofitilanne. Syli ja kainalo ku tuntuu silt et maailma murjoo.

Ja tämä haaste lähtee eteenpäin

Tämmössi täl kertaa. 11 kommenttia:

 1. Hyvät vastaukset. Iteki voisin tolleen vastata mutt mä en kuiteskaan tämmöstäkään haastetta haluu ku en jaksa/viitsi keskittyä vastaamaan. Toisten vastauksia on kivempi lukea.
  Ihana Tassu kuva ja ilta-aurinko on niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin sisustuskohdas sua ja sun kesäkoijaa:-)

   Poista
 2. neuloo mopsien kanssa12. tammikuuta 2014 klo 20.09

  Just noin! Et kaunistellut yhtään ja ne, jotka sinut tuntee, on samaa mieltä, eikvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin just pikkuisen vihon, jonon teininä kirjoiteltiin kaikkia tärkeitä juttuja. Siellä lukee: My house is clean enouhgh to be healthy... and dirty enogh to be happy :-)

   Poista
 3. Kivat kahvittelut seurassasi:-) voi hyvin

  VastaaPoista
 4. Kiitos, vastaan jopku päivä jos siltä tuntuu. Kahvi kyllä maistuis.
  Tuosta 6. kohdasta olen ihan samaa mieltä kanssasi. Ihminen on juuri niin onnellinen, kuin itse haluaa, ei se ole rahasta eikä muista ihmisistä kiinni.

  VastaaPoista
 5. Hei! Tulikohan lähettämäni sähköposti perille tuon voiton tiimoilta? Muutama tuttava ilmoitti ettei ole saanut minulta postia, vaik lähetin heidän ilmoittamaansa osoitteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peril tuli, mutta löytyi roskapostilaatikosta... Paketti on jo matkalla;-)

   Poista
  2. Voi kiitos!
   En kyl tajua minne ne mun postit aina menee. Liekö muillekin menneet roskiin.
   Jään odottelemaan.

   Poista
 6. Kiitokset kaffittelukutsusta!
  Katotaan saanko mä ittestäni irti vastailla... Nyt on jotenkin into hukassa käsitöihinkin ja alkaa ahistaa koht, jos en saa puikkoihin vauhtia lähiaikoin....
  Terveiset sin komial Tassul!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!