keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Aina on aihetta juhlaan

Viikko sitten torstaiaamuna meidän kässäkurssilla pidettiin Hardangerliinan Valmistujaisjuhlat.
 
Äiti oli jo muutama viikko aikaisemmin ostanut pullon mansikkakuoharia Fresitaa tarjottavaksi kurssikavereilleni merkkipäivänä. Varmuuden vuoksi kysyin ope Mirjalta etukäteen luvan juhlien järjestämiseen ja vastaus oli et "Aina on aihetta juhlaan" joten.
Äiti on oikea hardangertaituri. Heillä kun katselee ympärilleen niin voisi olla käsityönäyttelyssä. Tässä muutama esimerkki:
Tämän pöytälasin alla on kesäaikaan nyplätty liina.
Tämän liinan päällä on lapsenlasten ja lapsenlapsenlapsen kuvat.
Tyyny:
Tässä yksi ainakin 15 vuotta kaapissa ollut. Ei muka sopinut sisustusväreihin. Kun kuvausta varten otettiin esille niin sehän sopi mattoon, verhoihin ja tuoliin mainiosti. Hyvä kun tuli otettua esille!
Iso liina on kuitenkin ollut vuosia vähän kesken. Äiti uhkasi antaa sen mulle perinnöksi... Minä en yhtään tippaa halua perinnöksi KESKENERÄISTÄ jättikokoista hardangeriliinaa. Ja kun se oli ihan vähän vaan kesken niin viime keväänä päätin et jos vaan kässäkurssille syksyllä pääsen ni teen sen valmiiksi ja äiti saa laittaa sen omalle pöydälleen.Tavoitteena oli äitienpäiväksi.Toivon, että tästä kimppaliinasta on iloa äidille vielä monta vuotta!

Kurssisyksy siihen meni ja tämän vuoden puoleltakin monta kertaa. Jossain vaiheessa huomasin, ettei Tassu ole avulias ja uskalsin pistellä jo kotosallakin. Vielä valmistujaisjuhlien alla sunnuntaina pistelin viimeisiä:
Samana päivänä käytiin vähän sovittamassa liinaa paikalleen (nyt se on varmaan nätimpi kun on silitettykin):
Valmistujaisjuhlat katoin Piritan Keramiikkapuolelle:
Kiitos opetuksesta Mirjalle ja kannustuksesta (ja myötäelämisestä) kaikille kurssikavereilleni!

Olihan meillä mukavat juhlat ja kun vielä päätettiin pitää valmistujaiset aina kun joku saa työn valmiiksi niin johan kikatutti. Seuraavaksi päätettiin tehdä oikein pieniä töitä, jotta saadaan juhlia usein... 

Tässä vielä yksi ihan omatekoinen hardangerijuttuni. Kun kolmetoista vuotta sitten aloin lankapuodinpitäjäksi niin hardangerkirjonta oli tosi suosittua. Minähän en tiennyt siitä mitään (niinkuin mistään muustakaan) mut päätin opetella sen verran ku on pakko...
Siis 13 vuotta sitten... 15.2. oli tosiaan 13 vuotta elämää lankakauppiaana takana. Muistan sen alun innostuksen ja jännityksen ja pelonkin kuin eilisen päivän! Aika on juossut kovaa. Jos olis taikauskoinen niin luku 13 kuulostais pelottavalta... Ilman ihania asiakkaita, yhtiestyökumppaneita, vanhempieni kannustusta, Karvisen ei-toivottuja kommentteja ja nykyään myös Ida-Marian sinnikkyyttä ei oltais täällä edelleen. Jotenka Mirja-Open sanoin:

"Aina on aihetta juhlaan"


Torstaista lauantaihin vietetään 13-vee synttäreitä Anjalinilla Annankadun puodissa ja myös verkkopuodissa!

19 kommenttia:

 1. Onnea lankakauppiaalle kuluneista ja tuleville vuosille. Hienot liinat vaan tuulettumaan. Tosi kiva idea juhlia valmistumista, tuon voisi kopioida. Josko tulisi enemmän valmista.

  VastaaPoista
 2. Mahtavat liinat kertakaikkiaan:-)

  VastaaPoista
 3. Upeita liinoja!

  Onnittelut lankakauppiaalle menneistä vuosista ja menestystä ja iloa tulevina vuosikymmeninä!

  VastaaPoista
 4. neuloo mopsien kanssa18. helmikuuta 2015 klo 8.43

  Onnea menneistä vuosista ja onnea tuleville! Aika tosiaan rientää, 13 vuotta sitten ensialkuun mietin, että mitenkähän tässä käy, mutta en miettinyt toista kertaa, kun olin ehdottoman varma, että hyvin käy ja kauppiaan reippaudella, ystävällisyydellä ja iloisella mielellä ja palvelualttiudella tämä puoti pysyy ja paranee vuosi vuodelta. Mot.
  Kannatti ehdottomasti juhlia liinaa, se on upea ja tiedän, kuinka paljon näppäryyttä ja kärsivällisyyttä sen valmiiksi samiseen olet tarvinnut. Hiukan tuli hardanger-ikävä, viitsisinköhän vielä aloittaa...
  Näkemisiin synttäreillä jonain päivänä! Iso ja lämmin hali!

  VastaaPoista
 5. Vautsi,upeet liinat.Onnittelut !!!

  VastaaPoista
 6. Vautsi,upeet liinat.Onnittelut !!!

  VastaaPoista
 7. Villalanganlämpöiset onnittelut lankakauppiaalle! Liinat ovat upeita, etenkin tuo kimppaliina.

  VastaaPoista
 8. Onnea 13. vuodesta! Liina on kerrassaan upea.

  VastaaPoista
 9. Olet todellakin tehnyt mahtavan työn, joten halaukset ja KIITOKSET sinulle suurenmoisen ihanasta liinasta.Perintönä liina sinulle kuuluu (niinhän jo lupasin), vaikka se oli silloin "raakile". Odotan vain tilaisuutta "JUHLAAN".

  VastaaPoista
 10. No niin ainahan siinä näin käy....tärkein unohtui. Onnea ja menestystä Sinulle Susu sekä 13-vuotiaalle lankakaupallesi. T.Äiti ja Isä

  VastaaPoista
 11. Kyll maar tota kannatti juhlia! Ja miten kauniita liinoja on äidilläs koti täynnään, taituri on.
  Pitkää ikää sekä kaupalle että kauppiaalle:)

  VastaaPoista
 12. Onnittelut sekä liinasta että onnellisista 13 vuodesta! :) Ei sentään synttärit sattuneet perjantai 13. päivä. ;) Minusta hardanger tuntui aikoinaan hirveän pelottavalta ja vaikealta käsityönlajilta, koska minun äitini oli aikoinaan ilmeisesti kansalaisopiston kurssilla kirjonut kaksi pientä hardanger-liinaa, ja niitä piti aina käsitellä äärimmäisen varoen, koska olivat niin isotöisiä. Kun tätä mantraa olin kuunnellut suunnilleen siitä saakka, kun ensimmäisen kerran nousin tukea vasten seisomaan ja tartuin hardanger-liinaan, niin mielikuvissani hardanger oli jotain sellaista, johon ei tavallinen ihminen kykenekään. Kunnes sitten joitakin vuosia sitten uskaltauduin ostamaan hardanger-kirjanmerkkipakkauksen ja yhden kirjanmerkin kirjoin, eikä se ollut ollenkaan vaikeaa. Nostan silti hattua noin valtaisan suuren liinan valmistamisesta! :)

  VastaaPoista
 13. Onnittelut ja pitkää ikää lankapuodille ♥
  Jo on mahtava liina. On siinä muutamankin kerran saanut neulalla pistää, ennen kuin on valmista tullut. Johan tuossa olikin kunnon juhlimisen paikka ja juhlat sinulla senkun jatkuu

  VastaaPoista
 14. paljon onnea Susu! sähän oot lankakauppiaana kohta murkkuiässä, itse olen vasta pahimmassa uhmaiässä, tapaamisiin;)
  äitisi on todella taitava ja hyvin on liinanteko näemmä hanskassa itselläsikin,

  VastaaPoista
 15. Todellakin hieno aihe nostaa malja ja juhlia. Upea ja suuri työ.
  Onnea myös sinun kauppiasurallesi.

  VastaaPoista
 16. Onnea sulle upeasta työurasta lankakauppiaana ja tuo liina on kyllä upeaakin upeampi,joten kyllä kannatti juhlia. Sinä ja äitisi olette taitavia hardangerissakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli ISO WAU! T olis voinut juhlia vaikka useamman päivän! Mutta muistaakseni Frescita aamiaiseksi ei sitten ollutkaan niin terveellistä? Kunnioitettava ura lankakauppiaana ja yrittäjänä paikkakunnalla, jota on kovin kourin moukaroitu ja näissä olosuhteissa. Ammattilainen kerta kaikkiaan! Onnea!

   Poista
 17. Onnea ja menestystä.T:Pikkuveli

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!