maanantai 23. helmikuuta 2015

Suutarin lapset

Suutarin lapsil ja lankakauppiaan veljel on jotain yhteistä. Molemmil on noi jalattimet yhtä huonossa hapessa...

Mun neuleprioriteettilista meni viikko sitte uusiks kun veljeni halus OSTAA multa ohkaset villasukat. Ei perhana. Näin pahaks on tilanne päässy. Nolotti. Kamalasti. Teki mieli laittaa pää peiton alle piiloon ja hävetä. Punastuttikin vaikka olin yksin kotosalla. Otin ekan mahdollisen ohkasen kerän ja aloin tikutteleen. Tänä aamuna puuttui vielä muutama sentti. Iltapäivällä käytiin viemässä valmiit sukat:
Lanka Step Irish Dance, puikot 2½ mm Knit Pro, Knit Picks 15 cm koivuiset ja välillä Addin bambu 20 cm. Syystä että omat 15 cm puikkoni lähtivät omille teilleen viime sunnuntaina... Lankaa kului 80g. Ihan normiperussukat. Toivon et "Pikkuveli" tykkää.
Sain vaihturiksi yhdet, joista varret on vielä ihan kelvot. Karvisen mielestä edes meidän äiti ei enää sais parsittua kantapäätä... Taitaa olla vielä yks kerä samaista bambusukkalankaakin jemmassa, joten ehkä jo ennen kesää velipoika saa toisetkin ohkaset, teritetyt.

Just ny mul on matkakuume. Ku ei koskaan ikinä tee muita reissuja ku kotoa töihin ja takas, ni jänskättäähän se ku lähtee kerrankin toiseen suuntaan. Ja ihan kokonaiseks vuorokaudeks. Karvisparka melkein kuoli nälkään eilen kun meikä piti rättisulkeisia. Mikään riepu ei sovi päälle. Kaikkä näyttää kamalalata... Mut lopulta ratkaisu olikin just valmistunu revontulihuivi!
Jotain mustaa alle ja toi niskaan ni jopas on reissuvaatteet siinä!

Valmistujaisjuhlat oli tällä kertaa aika vaatimattomat. Ihan kirkasta otettiin äidin kanssa perjantaina jossain Paimion kohdilla kun sain viimeiset silmukat pääteltyä.Olihan meillä isä kuskina. Suoraan pullon suusta perisuomalaiseen tapaan. Vettä ;)

Lanka: Katia Darling, menekki 137 g
Puikot: Knit Pro vaihtopääpyöröt 4½ mm 80 cm kaapelilla.
Ohje: Revontuli Ullasta.
Jotenkin oon aina ajatellut, että Darling ei sopis Revontulihuiviin. Kuvittelin siinä olevan liian lyhyt raitaraportti. Villannen revontulista sain innostuksen. Siinä ajassa ku Anne on tehny ainakin kolme huivia niin meikä sai aikaan yhden..
Joops - jo toinen bloggaus alta vuorokauden. Mut seuraavan viikon ajan saatte olla ihan rauhassa. Palataan linjoille maaliskuussa!

8 kommenttia:

 1. Kauniit sukat ja upea Revontuli; ihan nimensä mukainen.

  VastaaPoista
 2. Heinot on työt, sukat ja tuo Revontuli-huivi.

  VastaaPoista
 3. Onneksi veli sai nyt hienot sukat! Revontuli on upea.

  VastaaPoista
 4. Komeat sukta veljesi sai ja tosi upea revontuli!

  VastaaPoista
 5. Voi ei. Samaistun niin tuohon asioiden ostojuttuun. Ihan tunsin, kuinka teki mieli painaa naama sohvatyynyyn. Mulle on käynyt korujen kanssa noin. Onneks veikka sai sukat <3
  Revontuli on kaunis. Ihan hienosti sopii tuollainen lyhköisempikin värinvaihto tähän malliin.
  Vaan mitämitä? Missä on blogikissa Tassu? Ei kai se mökötä, kun mamma hylkää sen koko päiväksi?

  VastaaPoista
 6. Kauniin väristä Katiaa, niin pirtsakkaa.
  Meillä sentään suutarin lapsilla ja muilla sukulaisilla on suutarin tekemiä sukkia, mutta suutari itse kulkee toisten vanhoissa kirpparilta ostetuissa villasukissa =) Eihän tässä nyt kaikkeen ehdi, niin kuin itselle sukkia neulomaan =)

  VastaaPoista
 7. Hienot sukat! Ja Revontuli on upea! Sie kyllä bloggaat aina mukavia juttuja joita on kiva seurata :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!