sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Viikko vierähti

Kiitos kaikista ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen! Ne tosiaan lämmittää mieltä <3 Äidin kans, uskoisin.

Valmistujaisjuhlia pidetään jatkossakin - tosin noin suureen urakkaan en ihan heti ryhdy... Ja Piiku oli oikeassa - kyllä aamiaiseksi käy hyvin pannullinen kahvia ja lasillinen kuohuviiniä, mutta ne kaikki luokkakavereiden tarjoamat ystävänpäiväsuklaatit oli jo liikaa :) Olo oli ku pahemmassakin kankkusessa. Parantelin suolapähkinöillä - voi mun massuparkaa!

Viikko vierähti ihan kiitäen. Taas on sunnuntai. Keli täällä Turussa on normaalin helmikuinen. Vettä sataa ja nurmi vihertää... Viime sunnuntaina oli upea auringonpaiste ja pakkasta! Lähdettiin extemporeretkelle saaristoon. Veljen vaimon synttärikahveille ei ihan ehditty, mutta sentään vähän risusavotalle. Ja vietiin äidille uudet sukkapuikot katkenneiden tilalle. Vähänkö meidän puodissa on hyvä palvelu ;) Laskiasen kunniaksi syötiin hernesopat äidin ja isän kanssa. Kotimatkalla nähtiin auringonlasku Vånon lossilla:
 Synttärituulihattujen leipomisen lomassa on muutama pikkuinen kässy tikuteltu:
Lanka teetee sara (100 % merino, 50g=85m), menekki 85g. Ohje oli Kotiliedessä. Sara ei kerällä näytä mitenkään houkuttelevalta. Se ei suoranaisesti ole niitä lankoja, jotka huutaa päästä puikoille. Vitosen puikkosuosituskin tuntuu jättimäiseltä. Neulomiskokemus olikin positiivinen! Kiva pipo ja viitosen puikotkin ihan passelit. Mallineulekin kiva.

Jatketaan punaisella. Aamuvuorossa Ida-Maria lupailee asiakkaille kaikenlaista sillä välin, ku iltavuorolainen hurvittelee vesikipittelyssä... Pikavauhtia piti tikutella taas yks poncho Katian Quetzalista:
Menekki kaks kerää, 8 mm pyöröt. Ihanan kevyt ja lämmin. Tälle ei pidetty valmistujaisjuhlia, mutta Idan ekologisesta lähilangasta neulomille kirjoneulelapasille pidettiin:
Laskiaispullilla juhlittiin viikko sitten perjantaina.

Kivoja yllätyksiä on viime päiviin puodin synttärijuhlien lomaan mahtunut vaikka miten paljon! Meillekin lennähti yksi Kristiinan pöllöparven jäsen:
Kiitos! Ihana yllätys. Meillä olis kässyissä aiheena käpypitsiä ja ajattelin jättää sen opettelun väliin. Pöllön innostamana ajattelin kuitenkin kokeilla ens torstaina. Muistan joskus koulussa yrittäneeni, ja tulos oli hikinen ja likainen minikokoinen suttukasa. Mut eihän sitä koskaan tiedä - jos vaikka kuitenkin oppisin. Toinen kerta toden sanoo vai miten se meni? Kristiinan pöllöt on tehty neulalla.

Toinenkin iloinen yllätys tuli postissa:

Ihan oikea käsin kirjoitettu ystävänpäiväkirje kummipojalta! Tippa linssissä sitä lueskelin. Kuka nykyään enää kirjoittaa oikeita kirjeitä? Sähköpostit ja tekstarit on nykyaikaa. Ja kun laitteet vaihtuu niin harvoin niistä jää mitään muistoa. Tämä kirje säilytetään aarteiden joukossa!

Ens viikolle on luvassa pari pientä reissua eikä mulla ole ajatustakaan matkakässystä! Alkaa olla paniikki. Joku pieni, aivoton, mut kuitenkin kiva. Mietintämyssy päähän. Tassuvessaa siivotessa ja imuroidessa se idea varmaan tulee.

Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille!

P.S. Makke - 8 senttiä puuttuu ;)

5 kommenttia:

 1. Samoin mukavaa sunnuntaina sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Ihania lähilankoja sulla on myynnissä. Niin sitä pitää, kotimainen villa kunniaan ja käyttöön!

  VastaaPoista
 3. Pipo ja lapset ovat tosi nättejä.

  VastaaPoista
 4. Ihania lämpöisia neuleita. Mullakin on lähes vanhat kirjeet tallella..niitä on aikajaoin mukava lueskella . Muistuu kaikenlaista mieleen mitä ei muuten muistaskaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!