keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Älä iske Tuijaa

Tyks Ystävänpäivän Sytomyssykampanjastahan pitäisi otsikoida, mutta ei voi mitään. Tämä Alwari Tuohitorven ikivanha rallatus nyt vaan on jumiutunut päähäni korvamadoksi viikon verran (ainakin). Syynä on tietenkin Lankapirtin Matleenan Tuija-myssymalli. Yhden tehtyäni tikuttelin vielä kolme samalla mallilla:
Käytin tilaisuutaa hyväkseni tein samalla epätieteellistä lankatutkimusta, jonka tarkoituksena oli verrata puodin hyllyssä olevia merinoja. Kaikissa myssyissä sama silmukkaluku ja samat puikot.
Ainaoikein reunuksessa 3 mm ja kuvio-osassa 4 mm. Knit Pro vaihtopääpyöröt.

Valkoinen Adriafil Primula, menekki 37 g, tiheys (puikoilla 4 mm) 23s/10cm
Sininen Adriafil Bucaneve, menekki 49 g, tiheys 22s/10 cm
Ruskea teetee primanova, menekki 58g, tiheys 21s/10cm

Mitä opin? No en siis yhtikäs mitään... Paitsi et noi kaikki langat on ihania. Ja et Tuija on kiva malli ja niitä teen vielä lisääkin. Tosin tähän kampanjaan ei enää taida ehtiä. Ja jatkan lauleskelua et Tuija sua huijaa...

Ehkäpä paras oivallus on ollut käteensopivan pipopuikkoyhdistelmän löytyminen. 60 cm pyöröpuikko on hitusen liian pitkä, 40 cm liian lyhyt, 50 cm olis ookoo, mutta ainakin omiin käpäliini (ja meidän äidin) se puikko-osa on nysä. Siispä mulla on KnitPro 50 tai 60 cm kaapeliin liitettynä neulomiskädessä (siis oikeassa) normipuikko ja vasemmassa kädessä lyhyt. Puikon kokonaispituus on 47-52 cm. Sopiva pipomitta ja silti kiva neuloa.

Äitikin innostui myssyilemään. Kotoa löytyi sopiva puuvillakerä ja viiden vuoden takaisesta ensimmäisestä Sytomyssykampanjasta jäänyt ruutuvirkkausohje. Langan loppuminen meinas olla pienoinen ongelma, mutta kivahan siitä tuli kun puuvillaan jatkoksi tuli Sun City, jossa on uuveesuojakin. Punainen on Bucanevea ja sen neuloi Kikka. Mopsien kanssa tietenkin.

Yksi päivän piritys (tai hirvitys)vielä:
Lankana kassin pohjalla pyörineitä teetee bamboo&co jämiä, puikot 60 cm 2½ mm pitsiaddit, mallineule meidän kässäkurssin open perinnelapasesta, menekki 45 g.

Vielä tänään ja huomenna Käsityö-Elisaan (Turussa) tai Anjalinille (Salossa) tuodut myssyt ja villasukat ehtivät Ystävänpäiväksi. Mutta muistattehan, että tarvetta on koko ajan ja keräys on voimassa ympäri vuoden!

3 kommenttia:

 1. Kauniita myssyjä ja tarpeeseen kaikki. Tuijaa saatan minäkin kokeilla, jos vain ehdin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis malli tuo Tuija, todellakin.
  Olet sä aika nero tuon puikkoyhdistelyn kanssa. Eipä olis tullut mieleenikään, ja näin helposti sait toimivan yhdistelmän. Loistavaa!

  VastaaPoista
 3. Kivoja myssyjä kaikki, vaikka Tuija on tällä hetkellä minunkin suosikkini. Menipä minulla hetkonen ennen kuin tajusin tuon sinun puikkosysteemin, mutta sehän on aivan nerokas, kun sen oivaltaa. Minulla on eniten käyttämissäni myssypyöröissä onneksi sellaisia 50-senttisiä, joissa on hiukan pidempi puikko-osa, joten niillä on hyvä kutoa. Tosin minun käteni ovat aika pienet.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!