keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Lämmikkeitä kaulalle
Kun kesäkuun ekana päivänä kärvistelin kipsi kintussa kotosalla katsellen surkean synkeää rankkasateista maisemaa soffaltani, niin kyllä se vaan niin ilahdutti kun lankaedustaja tuli ihan kotiin asti esittelemään tulevan syksyn lankoja!

Nyttemmin, tervehtyneenä availen puodissa kauhunsekaisin tuntein tulevia lankalähetyksiä. Mitähän kaikkea sitä onkaan särkylääkepöllyissään tullut tilanneeksi…
Katian Velvet Loop on samettimainen hassu lenkkilanka. Yhdestä kerästä ysin puikoilla ja 18 silmukalla ainaoikeaa. Ihan kiva kauluri eikä varmasti kutita tai pistele. 
Ehkä hädänalaista lankakauppiasta ei sittenkään ole huijattu tekemään hulluja ostoksia… Tästä langasta tekee vikkelään lahjat, vielä viime tipassa. Tosin hyvä olis tietty aloitella jo nyt mut…

Loppukesällä jo olin ihan töissä, mut tais olla hellettä ja kinttu kipiä ja turvoksissa ku mikäkin, joten oli pakko päästä edustajasta nopeasti eroon. Siispä taisin hätäpäissäni päätyä tilaamaan lankaa... Helteen keskellä Winter Ombre kuulosti tosi houkuttelevalta!

Ja olihan se. Yhdestä kerästä huivi (oilis voinu tehdä isommankin, sillä lankaa jäi reilusti).  Ihan kiva ja simppeli malli – tosin maahantuojan käännöksessä oli pikkuvirhe ja alkuun pääseminen oli vaikeaa. Onneksi langan vyötteen sisäpuolella oli ohje myös germaaniaksi ja pääsin alkuun. Minähän osaan saksaa tosi hyvin – olenhan aikojen kuluessa aloittanut saksan opiskelun ainakin kolmeen otteeseen alkeiskurssilla! Kyllä niillä taidoilla yhdet huiviohjeet selättää mennen tullen.
Molemmat langat on sit kuitenkin mielestäni aika kivoja. Tuota Ombre-huivia käytän ihan ittekki vaikka onkin aika ”muovinen” lanka. Väri on kiva.

Sukkasatoa pitäisi kerätä ja onhan kolmet keskeneräiset jalattimetkin puikoilla. Jostain syystä se mitä ”pitää tehdä” ei kiinnosta vaan kaikki muu. No onhan tässä sadonkorjuuaikaa kuun loppuun vielä. Huomenna Salon Kirjaston Novellikoukussa ainakin neulon sukkia, jotka menee SPR:n kautta ehkäpä Halikon Vastaanottokeskukseen jollekin turvapaikanhakijalle.  

Novellikoukku kuulostaa tosi kivalle jutulle! Toivottavasti moni muukin tulee mukaan”aikuisten satutunnille”!

8 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa21. lokakuuta 2015 klo 22.27

  Palan halusta kokeilla muovilankojasi, nyt vaan pitää saada vanhaa valmiiksi. Luulen, että se lankamyyjä kotikäynnillä sääli sua niin, ettei yrittänytkään mitään kepulikonstimyyntiä, vaan ymmärsi tyrkyttää juuri ne langat, mitä tarvitsitkin. Hipelöity on molempia sortteja ja passelilta tuntuivat.
  Tää innostui novelleista, kässyistä ja ihmisten tapaamisesta joten bis Morgen und alles Gute!
  Eli huomiseen. Yö taitaa mennä miettiessä, että yritänkö sukkaa vai jotain helppoa kirjastokässyä.

  VastaaPoista
 2. Ombres on kyl hitunen villaaki ;) Ei se sääli, se on hyvä myymään (mä ostan aina jotan vaiks päätän etten sorru). Ota helppo kirjastokässy - mä oon oppinu et sosiaalinen neulonta johtaa purkuihin jos on jotain sileetä oikeeta monimutkaisempaa. Tää menee ny pakkaamaan uippiskassia. Huomiseen!

  VastaaPoista
 3. Upeeta, ootte saanu Novellikoukun aikaiseksi. Meillähän se on ollut jo pari vuotta. On niin kiva kässyillä ja kuunnella lukijaa. On se ihan eri fiilis kirjastossa kuunnella elävää ihmistä kuin kotona äänikirjaa, mikä sekin on kyll kivaa.
  Langat, öh . . noh en sano mitään;)

  VastaaPoista
 4. Anu on kyllä paras edustaja! Ehdit tekemään hurjasti mallineuleita - itsekin haluaisin, lankoja on helpompi ostaa ja myydä, kun on malli nähtävänä.

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja houkuttelevan tuntuinen.

  VastaaPoista
 6. Samettisessa on kauniit värit.

  VastaaPoista
 7. Heh. Ihan tuli Velvet loopista mieleen pesukinnas jonka mainosvideo pyöri joskus taannoin jollakin myyntikanavalla. Kauppias voi siis laittaa keväällä mahdollisen huti hankinnan kiertämään neulomalla siitä malliksi kintaan siivoukseen tai miksei vaikka vielä moppiluutunkin.

  VastaaPoista
 8. Onpa kauniita värejä molemmissa lankatyypeissä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!