sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joulumuna

Harva virkkausidea on niin houkutteleva, että saa minut tarttumaan koukkuun. Kun Piiku viime tiistain neulomakerhossa näytti virkattua palloaan, innostuin heti!
Kun sain seuraavana päivänä ohjelinkin niin...

Lankana tässä Madame Tricote Almina, koukku ihan tavallinen 2,5 mm ja lankaa kului 21g.

Perjantai-iltana piti isältä lainata erikeepperiä, kun en ollut ihan varma löytyykö kotoa ja kovettamista piti päästä kokeilemaan HETI.

Eli puolet erikeepperiä ja puolet vettä, tekele läträttiin läpimäräksi seoksessa, ylimääräiset puristin pois ja sitten puhaltamaan ilmapallo sisään ja vessaan kuivumaan.
Aamulla virkkuu oli kuivunut ja pääsin poksauttamaan pallon. Ajattelin pelotella Tassua, mutta poksahdus oli surkea eikä katti ollut moksiskaan. Tarkkaili vaan et jopas on taas merkillinen projekti.
Tyypilliseen kannustavaan tapaansa Karvinen heti totesi et "Joulumuna!"

Mua ei haittaa yhtään, vaikka pallo ei ole pyöreä. Eikä sekään ettei se ole ihan kunnolla kovettunut. Pehmeä pohja pitää systeemin paremmin pystyasennossa. Ja tämähän olikin vasta koepallo! Nyt on vessassa kuivumassa kaksi uutta palloa, joihin kokeilin toisenlaisia lankoja ja vähän erilaista yhdistämistapaa. Ohjetta katsoin täältä ja täältä.

Jokainen saa olla mitä mieltä tahansa mun joulumunastani, mutta omasta mielestäni tää on nätti ja meikäläisen virkkaustaidoilla hieno saavutus!

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

6 kommenttia:

 1. Todella kaunis. Ihana idea.
  Mukavaa Itsenäisyyspäivää Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Onneksi meiltä ei löytynyt ilmapalloja, niin ei tarvinnut tehdä tämmöistä.=D Muutenhan kaikki hupsutukset on kokeiltava. Ihan kivan näköinenhän tuo kyllä on.

  VastaaPoista
 3. Nätti on! Millaiset valot siellä on sisällä? Voin ehkä viiden vuoden päästä tehdä tuollaisen, kun kaikki muut ovat sen jo unohtaneet :)

  VastaaPoista
 4. Mun eka pallo oli ekaks Bigin lelu, mutta lopulta Cara tuhosi sen, yritti selvästi purkaa sitä. Toinen on tossa lätsiksenä, kolmas... mahdanko moista turhaketta enää tehdä? Tää on niin antijouluisena, että!

  VastaaPoista
 5. Mun eka pallo oli ekaks Bigin lelu, mutta lopulta Cara tuhosi sen, yritti selvästi purkaa sitä. Toinen on tossa lätsiksenä, kolmas... mahdanko moista turhaketta enää tehdä? Tää on niin antijouluisena, että!

  VastaaPoista
 6. Vautsi miten kiva. Pitääköhän minunkin vielä tuollaistakin kokeilla:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!