tiistai 22. joulukuuta 2015

Vuoden pimein päivä, joten kesää muistelen

Tänään oli vuoden pimein päivä. Pimein hetki oli (Blogikuvaaja Karvisen mukaan) kello:
Nyt mennään valoa kohti!

Jos nyt ihan totuudessa pysyn, niin en ihan vielä kaipaa kesää. Kaipaisin valoa, lunta ja pikkasen pakkasta... Ja jotain hömppäkäsitöitä ihkupihkulangoista. Ehkäpä joulurauhaa ja kirjan lukemista sängyllä pitkällään keskellä päivää.

Viime kesää kuitenkin olen tässä muistellut. Olihan se kipsikinttuna olo aika kenkkua, mutta monta tosi kivaa juttua kesään silti mahtui. Niinkuin päivähoito äidin ja isän mökillä ja Neulomakerhon reissu Kulhoon kesäkuun alussa.

Eilisiltana muistelin heinäkuista aamuuaurinkoista retkeämme Airistolle... Siitä blogijuttuakin hienompana muistona saimme joku aika sitten lahjaksi Troolari Huovarin kalenterin tulevalle vuodelle:
Kalenterissa on kuvia elämästä pienellä kalastusaluksella pitkin vuotta ja blogissa kalastuksella elantonsa ansaitsemisen arkea... Ihailen moista työteliäisyyttä ja yrittämistä. Säässä kuin säässä. Vastoinkäymisistä ja silakan liikkeistä piittaamatta sitä vaan tehdään töitä. Sinnillä ja sydämellä.

Kalenterin kansikuvaksi on päässyt Karvisen kesäöisellä veneretkellämme ottama kuva ja sisäsivuilla on toinenkin reissumme kuvista. Nyt voin muistaa yhden viime kesän parhaista tapahtumista koko ensi vuoden ajan. Minäkin sain ihan ikioman versioni kalenterista. Vähänkös oon leuhkana!

No miks nää jutut just eilen tuli mieleen? Tähän aikaan pitäis varmaan kohkata kamalasti kaikesta joulujutuista... Ja onhan silakka monen suomalaisen joulupöydän "must" joten... Eilisiltana Huovarin Seppo ja Jussi esiintyivät ihan pääuutisissa Ylellä. Ohjelma on katsottavissa Arenasta vielä muutaman viikon. Ylen jutun voit lukea Ylen Uutisista.

Mulla jokunen joululaatikko uunissa. Joulun tuoksut nenässä. Muutama pikkuinen pakettikin suvun pienille ja "pienille". Joululiinat silitetty ja hautakynttilät hankittuna. Huomenna vielä lauantain tapainen työpäivä eessä.

Kesäfiiliksissä mut joulutunnelmissa ollaan.

1 kommentti:

  1. neuloo mopsien kanssa23. joulukuuta 2015 klo 7.17

    On tultu taas jouluun, äkkiä meni vuosi viime joulusta. Tähän vuoteen meillä molemmilla on piisannut tapahtumaa jos jonkinlaista, mutta mitä niistä !
    Selailin vanhoja merkintöjä muistiinpanoistani ja useana jouluna on ollut sateista, lödää, pimeää jne. Viime jouluksi lumi satoi 22.12 ja oli uskomattoman kaunista. Uusintaa odotellessa.
    Jouluisin aina kiitellään ja toivotellaan kaikkea ja kaikesta, minä kiitän meidän loistavasta ja harmonisesta yhteistyöstä ja avunannosta, vesijuoksusta terapioineen ja kyyteineen ja siitä, että olet juuri sinä ja rakas ystävä. Rauhallista joulua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!