torstai 31. joulukuuta 2015

Bambusukkia

Puodissa ei ole pariin vuoteen ollut bambusukkalankaa. Ollaan sopivaa kyselty monilta toimittajilta ja etsiskelty kissojen ja koirien (eikun hiirien) kanssa netistä. Pari kuukautta sitten Markus Companyn Tero tuli ovesta sisään kädessään kerä bambusukkalankaa! Viittä vaille, etten kapsahtanut poikaparan kaulaan. Tosin tämä kaveri kyllä tietää vanhastaan, että Salossa voi tapahtua mitä vaan. Sitä voi saada haukut kun on silitysraudalla "tappanut" kaikki muhkeat näyteneuletilkkunsa tai sitten joutuu juoksemaan pitkin katuja ajamassa takaa karannutta mopsia... En edes kysynyt langan hintaa vaan tilasin heti.

Bambuhan on ihanteellinen varsinkin hikoileville jaloille. Se on erittäin imukylyinen ja luonnostaan antibakteerinen. Bambusukissa hikoilevat jalat tuntuvat kuivalta pidempään ja hajuhaittakin on siedettävämpi eikä se hintakaan ollut paha.

Ekat bambut tein veljelleni:

Seuraavat veljen pojalle:

Kolmannet isälle:

Tässä kaikki yhdessä kuvassa. Siis sukat. Ei miehet.

Lanka siis Hot Socks Rubin. Puikkoina kaikissa 2½ mm Knit Picks Caspian Wood 15 cm sukkapuikot. Koot 42-44 ja menekki abouttisesti 75 gramma/pari. Värit on aika iloisia, mut niin sukissa pitääkin olla. Bambuskissa kulkee iloiset varpaat!

Just ennen joulua äiti sanoi, ettei hänellä ole yksiäkään villasukkia... Mun mielestäni hänellä pitäis olla ainakin yhdet, mutta niitä ei muka voi käyttää kun ovat valkoiset! Ja mä kun olin ajatellut tehdä äidille oikein kauniit ja lämpimät sukat alpakasta... Siispä äidillekin bambua. Vähän tyttömäisempi väri tällä kerralla:
Koko jotain 38, lankaa kului 65g.

Jouluna annoin nämä kaikki vaikka meillä ei ole tarkoitus lahjoa aikuisia. Mutta kun oltiin kaikki koolla ja sukat valmiina niin mitäs niitä pihtaamaan!

Suutarin lapset kulkee kuulemma ilman kenkiä ja lankakauppiaala ei ollut yksiäkään ehjiä villiksiä itsellään. Niinkuin Sude bogissaan sanoi - jouluna saa tehdä itselle! Nyt on mullakin yhdet ehjät:

Räsymattotyyliin kolme kerrosta äitin sukkaväriä, kolme kerrosta iskän sukkaväriä ja kaks kerrosta mustaa. Kantapää ja kärkikavennukset äitivärillä. Varren mustat raidat on jotain tuntematonta 420m/100g sukkalankaa ja teräosassa Steppiä. menekki n. 70 g. Aika kivat tuli.

Kaikki sukat on perussukkaa, mutta kokeilin uutta tapaa tehdä vahvistettua kantapäätä. Kun nostaa neulomattoman silmukan siten, että lanka on puikolla, niin kantapäästä tulee väljempi. Käytettyäni kaks päivää omia sukkiani, niin totesin et kantalapussa systeemi on ookoo, mutta kantapohja olis pitänyt tehdä tiiviimmäksi.

Ketuttaa ankarasti. Oli tarkoitus tehdä hyviä sukkia ja nyt on harkinnassa kaikkien ylläolevien sukkien käyttökieltoon julistaminen ja tuotteiden takaisinveto! Helpompaa on vahvistaa kantapohjat nyt kun ne ovat vielä suht. koht. ehjänä... Nolo juttu.

Vanhassa vara parempi. Vahat konstit on parempia ku pussillinen uusia... Ja mitä niitä onkaan? Hyviä suomalaisia sananlaskuja. Tästä lähtien teen vaan niitä perinteisiä vahvistettuja kantapäitä.

Vuoden viimeinen kässy on vielä kesken. Sen myötä tulen rikkomaan rajojani :)

Hyvää uutta vuotta!

9 kommenttia:

 1. Olet ollut ahkerana. Upeita sukkia kaikki.
  Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle

  VastaaPoista
 2. Hyviä värejä, mutta kyllä nuo äidin punakirjavat ovat kauneimman väriset. Mitä suotta purkamaan valmista työtä, ehtiihän ne kantalaput neulomaan sittenkin uusiksi kun ovat puhki kuluneet =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkö purkaisin??? En nyt sentäs! Ajattelin vähän neulalla pujotella vahviketta kantaan...

   Poista
 3. Hyviä värejä, mutta kyllä nuo äidin punakirjavat ovat kauneimman väriset. Mitä suotta purkamaan valmista työtä, ehtiihän ne kantalaput neulomaan sittenkin uusiksi kun ovat puhki kuluneet =)

  VastaaPoista
 4. Kivan värikkäitä sukkia. Kaikkein eniten tykkään räsymattoversiosta. Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kivat värit bambulangassa. Olen itsekin kokeillut erilaisia kantapäitä, mutta tunnun aina vain palaavan sitten ensiksi opittuun vahvistettuun kantapäähän.

  Oikein hyvää tulevaa vuotta 2016!

  VastaaPoista
 6. NEULOO MOPSIEN KANSSA31. joulukuuta 2015 klo 12.17

  Ai se kaveri uskaltaa vielä tulla sun luokse! Hieno homma, koskaan ei tiedä, mihin joutuu The Lankakaupassa, pakettipoika, mopsin perässä juoksija... LOL
  Superihania sukkia sulla lahjoiksi, ehkä voisin alkaa harkita itsekin.
  Hyvää uutta vuotta ja kiitos kuluneesta

  VastaaPoista
 7. Oikein Hyvää Uutta Vuotta Sinulle ja The Lankakaupalle!

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kaikkien sukansaajien puolesta.
  Hyvää Uutta Vuotta on jo toivoteltu joten jatkoja edelleen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!