perjantai 27. toukokuuta 2016

Haruni ArtestaTuli pyyntö tehdä kesähuivi. Hihattoman mekon päälle vähän niinkuin bolero, mut ei kuitenkaan. Kevyt, kesäinen, laskeutuva, viileä eikä villainen ja kokovalkoinen. Ohjeita selailtiin ja Haruni oli sopivan pitsinen. Hihkuin hiljaa sisällä ittekseni, koska tätä mallia oon kattellu ”sillä silmällä” jo pitkään. Nyt sain sopivan tekosyyn ottaa sen puikoille.
Langaksi valikoitui oma puuvillalempparini Katian Arte. Puikot 4 mm Knit Picks pyöröt 80 cm kaapelilla.
Oli tarkoitus tehdä aika pieni huivi, joten jätin yhden yläkerran mallikerran pois ennen reunusta. Lankaa kului 109 g eli alun kolmatta kerää. Tykkään tästä langata kovasti ja suorastaan ketuttaa, että se olikin langanvalmistajan tähdenlento ja jo yhden sesongin jälkeen sen valmistus on lopetettu. Siispä loput Artet on meilläkin Ongelmajäteastiassa, jota verkkopuodissa kutsutaan sivistyneesti nimellä Outlet.
Huivin saaja tykkäsi ja ittekin niin, että jossain vaiheessa teen toisenkin. Ohje on ladattavissa Ravelrystä ihan ilmaiseksi ja jopa suomennettuna. Seuraavassa Harunissani tulee yläosa olemaan sileää ja reunassa tuo kaunis lehtikuvio.

Huomaakste: Täs nyt yritetään selättää tuo Windows kymppi… Ei kivaa mut kaikkeen tottuu. Kait.
Ny ku mää olin näin reipas tyttö tietsikan kanssa, ni eikös olekin palkintona dekkari-ilta jonkun helpponeuleen kanssa Avalla?

Hyvää viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. On se vaan niin kaunis huivi. Montakohan vuotta minullakin on se ollut tehtävien listalla, ei vaan saa aikaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Kaunis. Mä olen aina ohittanut tän mallin mummon pitsihuivina, ihmettelin sitä kovaa hypetystä hetki sitten. Nyt mä vasta näen kuinka kaunis tämä on <3

  VastaaPoista
 3. Kaunis malli tuo Haruni. Ja valkoisena erityisen juhlava <3

  VastaaPoista
 4. neuloo mopsien kanssa28. toukokuuta 2016 klo 20.31

  Loistavaa, että selätit sen kymppi-ikkunan! Ja huivi on, kuten edellä kehuvat, upea! Arte ja huivit eivät ole to do ja to want-listoillani, mutta todella kevyt ja ilmava ja toimii juuri tuossa huivissa. Jotenkin sun huivikuvia katsellessa alkaa haaveiluni huivista, mutta tyssää siihen, etten keksi sille käyttöä. Keksiksää? Toi on kyllä niin herkku ! Nyt rentoudu sen Avan ääressä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos inspiraatiosta! Harunisi on miin kaunis, että nyt se on itsellänikin puikoilla, ja vaikka ohje ensin vaikutti vaikealta, niin hyvin on sujunut ja nyt olen jo menossa noissa reunan isommissa lehdissä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!