lauantai 7. toukokuuta 2016

Mökkikausikin avattu

Pääsiäisenä mökillä oli vielä niin märkää ja vähän luntakin, mutta vappuna sentään pääsin toetuttamaan sisäistä pyromaaniani kaislakasan kanssa. Karkoitinko vappunoitia? Ainakin Karvisen kuvan perustella olen karkoittanut itseäni:
Oikeasti liekit ei ollu ees lähellä...

Verkossa oli ahventa just sen verran, että Tassukin pääsi ahvenen makuun. Suoraan kuormasta sitä mukaa kun filettä irtosi. Kissan päivät!
 Joutsenet ovat palanneet:
Ja saunan jälkeen se perinteinen, pakollinen sielunmaisema:
Työn juhlaan tietenkin kuului työnteko... Saunan kuurausta, saunakamarin raivausta, ikkunanpesua ja mökin työrukkasten inventaari...
Saldo 49.5 paria eri tarkoituksiin sopivia työrukkasia! Näistä päätellen vois kuvitella et möksällä tehtäis enemmänkin hommia :) Mut aina puuttuu juuri tämän päivän duuniin sopivat hanskat...

Tassu on heti ottanut oman kesäaikataulunsa käyttöön. Herätys ennen seitsemää, sitten päivä ulkona hiirimetsällä, välillä vähän syömässä vaan kun lähdön hetki lähestyy niin kattia ei näy ei kuulu... Pikkuhiljaa pitää asennoitua siihen, että jos pitää oikeasti lähteä kotiin niin kissa ei pääse ulos koko päivänä. Tai sitten lähdetään aamuaikaisella - joka ei mitenkään ole huono vaihtoehto sekään. Vapunpäivän iltanakin olisi luonnon hieno valonäytös jäänyt näkemättä ilman Tassun omakeksimiä kotiintuloaikoja. Taivas oli punainen ja sininen yhdellä ja samalla silmäyksellä:Airiston suuntaan punaista:
Ja suoraan Turun suuntaan sinistä:
Vaikka olinkin kiukkuinen ku turkinpippuri (ja helpottunut) kun Tassu viimein suostui tulemaan kotiin, niin olishan nämäkin värileikit jääneet näkemättä ilman sen teinimäisiä kotiintuloaikoja!

Helatorstaina siivosin mökin eikä ollut aikomustakaan lähteä kaupunkiin ennen aamua. Sepäs olikin Tassulle rankkaa. Illansuussa sanottiin sille, et puoltoista tuntia metsästysaikaa jäljellä... Katti jaksoi just ja just ulos, mutta uupuneen matka pysähtyi portaille. Ilme kertoo et "Onks pakko jos ei jaksa"? Meidän mielestä olis kyllä pikkuhiljaa aika saada se vuoden ensimmäinen myyrä!
Grillikausikin on avattu, kalaakin on tullut, mutta meidän iltapalana oli Karvisen herkkuherkkupydäri:
Samantien tuli testattua, että lankojen värjäämistä varten hankittu kaksilevyinen toimii ja on talvehtinyt hyvin. Mahtaakohan se päästä värjäystoimiin tänä vuonna? Hyvin se palvelee ulkoruokinnan apuvälineenäkin!

6 kommenttia:

 1. Etkös sä just viime kesänä vähän harventanu tuota käsinevarastoa, silleen puolisalaa, tai sitt se oli joku toinen kesä. Parittomia, meniks nuotioon tmv.
  Ai että Tassulla on taas kissanpäivät ku saa olla metsällä ja omissa touhuissaan ja vielä affentakin saa. Ai ai. Usko ei sitt pääse päästäismetsälle ku mä sen saareilun ihan oikeasti lopetan. Ens viikonloppuna alkaa tavaroiden roudaus mantereelle ja anto/myynti saarelaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jep,mun oli ihan pakko tarkistaa, että oikein muistin Karvisen hanskat:
   Kirjoitit vuonna 2014:. . .on ainakin 46 paria EHJIÄ työrukkasia! + 12 paritonta tai rikkinäistä (jotka poltin nuotiossa perjantaina)
   Kijoitit vuonna 2013: . . Karvis oli onnessaan saatuaan ihan luvalla hankkia taas lisää työrukkasia. Viime kesänähän poltin roviolla kaikki parittomat ja silti niitä jäi ainakin viiskyt paria...

   Poista
  2. :) Hyvä muisti sulla! Tänä vuonna olen polttanut viis näppylähanskaa. Yhden rikkinäisen ja kaks paria ihan ehjiä, aikaisemmin puhaita ja käyttämättömiä. Huussin tyhjentämisen jälkeen.

   Poista
 2. Voi jestas kun kuulostaa niin mukavalle ja leppoisan touhukkaalle teidän mökkikauden avaus. Se on melkein kesä nyt.
  Tassulle raapsut!

  VastaaPoista
 3. Siltä kyllä näyttää, että just on pöksyt syttymässä ;D

  VastaaPoista
 4. Kyllä siellä näyttää kauniilta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!