sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Pellavaa kesäksiViime aikoina mua on vaivannut ankara huivitus. Kaikkien enemmän tai vähemmän epäonnisten virkkailujen keskellä puikkoparkani ovat tunteneet olonsa hylätyiksi. Huivia pitäisi päästä tekemään. Ihania malleja on pilvin pimein – vaikeaa valita. Just kun yhden ohjeen on tulostanut niin jostain tulla tupsahtaa eteen vieläkin houkuttelevampi malli.

Villannen blogissa törmäsin Loimu-huiviin. Ohje on tehty Pirtin Kehräämön liukuvärjätylle 140X2karstalangalle, jota meilläkin on hyllyssä. Kesä tulossa ja karstalankahuivi hikisen nihkeällä kaulalla ei kuulosta mitenkään houkuttelevalta. Valitsin langaksi Katian Lino100 %:n.


Lino on siitä erikoinen pellavalanka, ettei se neuloessa pölise niin kuin monet muut pellavalangat. Usein pellavan kanssa touhutessa nenä on täynnä karstaa ja neulojan ympäristökin on täynnä pölyä ja nöyhtää. Kovaksikin pellavan voisi luulla, mutta tätä huivia en edes kastellut! Pingotin (taas Knit Blockerseja ja T-neuloja on pakko hehkuttaa – on ne vaan näppäriä) ja kostutin suihkupullolla. Valmis huivi tuntuu mukavalta! 

Vaikka lanka on ohutta, niin vyötteessä on puikkosuositus 5 mm! Tikuttelin sileän 3,5mm Addin 60 cm pitsipuikoilla ja pitsiosan 120 cm neljämillisillä. Pitsiaddeissa on tavallista puikkoa terävämpi kärki ja ne olikin mainio puikkovalinta tähän lankaan, jolla on pikkuisen taipumus halkeilla neulottaessa. Langan menekki oli kolme metriä vaille 4 kerää. Isommankin olis voinu tehdä, mutta alkoi kyllästyttämään.
Seuraavaksi suunnittelen neulovani Peipposen, jonka näin KristiinaS:n blogissa. Malli on päätetty, mutta edessä on vielä lankavalinta… Ainakin malli on ajankohtainen, vaikka tällä hetkellä ei ihan tunnu siltä. Vettä tulee kuin saavista ja kalaverkko odottaa nostamista. Kenen valopään idea oli lähteä illalla verkonlaskuun vaikka tiedettiin et rankkasateet on tulossa? Ehkäpä puodin Hullun Halvan lauantain jälkeen meikäläisellä oli vielä vähän kierroksia saareen tullessa…
Hullun halpoja lankoja on vieläkin jäljellä ja nyt seuraa Järjettömät Jatkot! Puodissa tarjoukset ovat voimassa vielä ensi viikon ja poistolangat löytyvät nyt myös VerkkoAnjalininOutletista. Siellä on todellisia herkkuja… Verkkokaupassa on nyt uutena toimitusvaihtoehtona myös edullinen maxikirje… Houku houku ;)

Aurinkoiset huivikuvat näyttää just nyt vähän hassuilta. Täällä saaressa sateen ropina sen kun kiihtyy. Tassu tuli sisälle karjumaan ruokaa. Pakko on lähteä verkonnoston… Onni on kunnolliset sadevaatteet, hellatuli ja riittävä määrä lankaa sateisen sunnuntain ratoksi!

18 kommenttia:

 1. OOOH miten kaunis.
  Heleää Helluntaita Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Helluntai oli meillä päin kaikkea muut ku heleä, mutta sadehan tietään onnea :)

   Poista
 2. Onpas kaunis huivi, tämä yksivärinen on oikein sievä.
  Pitsi-Addit On tosi hyvät määrätynlaisille langoille ja kuvioille.

  Mikä niissä T-neuloissa on se hyvä kohta?
  Mulla on vaan tavallisia vähän isompi nuppisia neuloja ja hyvin nekin toimii, mutta Jos noi Teet on superhyviä niin pitää varmaan harkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teet on jämäköitä ja tukevia. Ne on helppo laittaa paikoilleen ja vielä helpompi poistaa. Mulla on nuppineulojen kans aina ongelmia.

   Poista
 3. Onpa kaunis huivi! Kesäjuhlien ehdoton suosikkiasuste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on nätti ja helppo ja pellava ihan ehdoton kesän materiaali.

   Poista
 4. Kaunis on ja kerrankin huivi aseteltu niin, että minäkin voisin jopa harkita :)

  VastaaPoista
 5. neuloo mopsien kanssa18. toukokuuta 2016 klo 15.07

  Ihana huivi! Ja siis juuri siitä pellavalangasta, mistä en ikinä itse saanut mitään aikaiseksi!?! No sinähän saat mitä vaan, enkä ole huiviasioissa enkä monissa muissakaan taitoa, osaamista ja kärsivällisyyttä vaativissa mitenkään vertauskelpoinen todellakaan. Tässä olisi mitä parhain asuste kesäjuhliin, sopisi minne vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haahaa... Kiitti kommentista sinulle, joka ottaa vaan puikot käteen ja tekee mitä haluaa ilman mitään ohjeita ees!

   Poista
 6. Wau, onpa upea huivi! Täähän täytyy laittaa Linosta puikoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenenkähän blogista tuon mallin alunperin mahdoinkaan löytää? Kiitos vinkistä ja insipraatiosta!

   Poista
 7. Onpa tosi kaunis huivi! Malli sopii mielestäni paremmin yksiväriselle langalle kuin pätkävärjätyille. Pitänee tilata tuo ohje.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!