keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Harmistuksia

Koska kässäpussini on niin pieni ja huomaamaton, että sen yli voi vahingossa ajaa autolla, niin olen päättänyt pienemmille reissuille ottaa mukaan vaan taskuun sopivan matkakässyn...

Äitienpäivän Atunreissulle heitin taskuun vahaan kerän vauvalankaa ja kakspuolikkaat puikot. Melkein siinä matkan aikana syntyivät pikkuiset junasukat:
Lankana teetee Helmi (100% merinovilla, 50g=200m), menekki 25g. Puikkoina Knit Picksin 2,5 mm 15 cm sukkikset ja matkalla mukana myös puikkonappulat, koska ihan koko päivää en neulonut - automatkat vaan.

Vaan kuinkas niiden yliajettujen puikkojen kanssa sit kävikään? Alkuun näytti ihan hyvältä, mutta kun seuraavan kerran avasin sukkapuikkosetin, niin mitä sieltä puikkokotelosta putkahti?
Pätkiä... Turhaa siitä tärviöstä enää raivoamaan. Sitäpaitsi yksi sarja kakspuolikkaita on ihan käyttökelpoisia ja noi muut on 2 mm ja 2,25 mm eikä niitä nyt niin usein tarvita Noin sileät puikot ei varmaan käy edes sytykkeeksi, mutta iloisesti paloivat hellassa:
Taidan pikkuhiljaa siirtyä käyttämään uusia Zingejä... Jos ne olis enemmän susunkestäviä.

Puikkoharmistus on jo vanha juttu, mut lauantainen pyytämättä ja yllättäen koneeseeni tunkeutunut Windows 10 -päivitys sen sijaan saa mut raivon partaalle!  Mikään ei toimi niinku ennen. Kaikki ohjelmat ja tiedostot on häviksissä puhumattakaan kuvien käsittelyistä. Milloin koko kuvaa ei ole olemassakaan ja milloin mulla ei ole oikeutta koskea omiin kuviini eikä kuvien kokoakaan osaa muuttaa blogisopivaks tämä onneton. Kenkuttaa!

Kerrompa siis et kaikkee kivaa on viime päivinä tapahatunu ja yks hieno huivikin taas valmiina. Ja ihan yhtä paljon ku ennenkin kiukuttaa tämä helle. MUR.


11 kommenttia:

 1. En ole pahemmin viitsinyt konetta avata pakkopäivityksen jälkeen. Tänään pitäisi Skypeä kokeilla. Odotan jo inholla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oon pitäny ihan nettivapaita iltoja vaan siks ku pännii...

   Poista
 2. Ai puikkonappulat on niiden puikonsuojusten nimi, jota en ennestään tiennyt. Minullahna on sellaiset ja ovat jatkuvassa käytössä, kun matkakässänä on jotain súkkapuikoilla. On ne niin mainiot. :)
  Meille päivitettiin kymppi ihan vapaaehtoisesti ja sen kanssa on nyt opeteltu toimimaan, aluksi oli kyllä jotain hukassa, mutta nyt pärjätään. Eikä mitään kadonnut kokonaan, joten yritähän sinäkin tottua muutoksiin. Sekin muuten voi estää tai ainakin hidastaa herra Alzheimerin mahdollista tuloa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on pahanlaatuinen muutosvastarinta, mut pakko kai täs on yrittää tulla toimeen. Mielummin W10 ku herra A.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. On sulla turhan kalliit hellapuut =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä. Siksikin on parempi siirtyä takas metallipuikkoihin - ne ei pala jos vaikka vahingossa joutuisivat nuotioon ;)

   Poista
 5. Zingit on ihanat. Oon kokeillut kaksia ja olen ihan rakastunut niihin.
  Windows 10 sen sijaan on jotain ihan muuta. Tähän asti onnistuin välttelemään päivitystä, ja toissapäivänä se sitten iski. Perskule. Nyt on ihan kaikki hukassa. Murh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul on vaan yhdet zingit. Vaihtelen sit sitä mukaa kun onnistun katkomaan noit muita... Äsken huomasin yhdet hauskasti lytyssä olevat Addin metallipyörötkin :)
   W10 ei kiva, mut tuntuu ihan mukavalta kuulla, ettei elo sen kanssa ole muillakaan alkanut ihan ongelmitta. Kyl me vielä se opitaan!

   Poista
 6. Eli siis tuo on totta, että se windowa 10 iskee. Tuttuni sanoi ja en uskonut. No, tässä kai on sitten ruvettava jännittämään koska se iskee mun koneeseen.

  Voi harmi noita sun puikkojasi. Zingit on musta vaan liukkaammat, on ekat nyt 2,5 mm käytössä ja välillä metsästän silmukoita.(bambut 2,5 on ihan kaarella, Knit Picksit on ok.

  on tehnyt muutamat valkoiset junasukat ja aina ne on yhtä kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen et sen W10-iskun vois jotenkin estää, mut mun taidot ei riitä :(

   Poista

Kiitos kommentistasi!