torstai 14. marraskuuta 2019

Aina vaan sukkia ja messuille

Tänä vuonna isänpäivä oli ensimmäistä kertaa ihan virallinen liputuspäivä.
Harmaassa säässä lippu liehui Atussa hienosti! Isänpäivän aattona isä paistoi koko salkille (12 henkeä) lettuja ulkona. Muurikkaletuissahan aina ekat menee maistiaisiksi, mutta kun jauhoja ja munia oli taikinaan sopivasti lisäilty, niin johan alkoi sujua. Ja kyllähän meidän muidenkin piti päästä paistelemaan. Perinteisestihän meillä jokainen on paistanut omat lettunsa. Taikina ei todellakaan viiden litran kattilasta loppunut kesken... Ja me vanhat partiolaiset tietenkin myös käännettiin letut heittämällä. Yhtään ei lentänyt autokatoksen kattoon eikä yhtään päätynyt lattialle! Eipä tarvinnut laulaa et "Tuolla on räiskäle ain yhtä tuolla..."

Isä toivoi lahjaksi mustia pikkukenkiin meneviä villasukkia. Ilmojen kylmettyä hän on vetänyt kahdet tavalliset sukat päällekkäin ettei varpaat palele... Toive tuli pikkasen nopeasti, mutta saihan isä oikeana päivänä jotain jalkaansa - yhden sukan! Miten se meneekään? Suutarin lapsilla ja lankakauppiaiden isillä taitaa olla sama kohtalo...
Me kaikki keski-ikäiset ikänäköiset tietenkin hihkutaan riemusta kun joku pyytää syyspimeällä neulomaan mustaa ohutta sukkalankaa. Onneksi musta Step Classic oli loppu ja tumman harmaa kelpasi. Silmukat loin aluksi KnitPro 15 cm Symponie 2,5 mm puikoille. Kolmen kerroksen epätoivon jälkeen vaihtoin puikot valkoisiin Ergoihin ja johan alkoi luistaa! Nyt on toinenkin sukka valmiina. (Isä jos luet tätä viikonlopun aikana, niin käy hakemassa. Ne on mun eteisen tuolilla.)
Lanka Austermann Step Classic, menekki 76 g (koko n. 43-44. vartta yli 20 cm).

Viime keväänä kirjoitin ohjeen teetee Rainbow Sock -palmikkosukkiin. Neulefriikki Piiku koeneuloi sukan ja tarkasti samalla ohjeen. Yhteen sukkaan jäi. Ystäväni kypsähti palmikoiden vääntämiseen. Mun piti tehdä sukalle pari. Aloitin kesäkuussa ja jo eilen se kaveri tuli valmiiksi!
Puikot 2,5 mm KnitPro 15 cm Zingit. Menekki (yhteen sukkaan siis 46 g). Eli yhdestä sukkalankakausta tulee aina yksi sukka.
Ja vielä ettei edellistä postaustani luultais huijaukseksi, niin kuva niistä palmikkosukistakin vielä. Näissä siis Regia Alpaca Soft ja puikot 3,25 mm.

Tassulla oli taas kissanpäivät. Se sai mennä ja tulla niinkuin tykkäs ja portsreita riitti. Mummi piti yhdestä "lapsenlapsestaan" taas hyvää huolta syöttämällä "pappankalaa" kädestä. Ja Tassuhan otti moisesta palvelusta kaiken irti! Toista oli kotiinpaluu. Kun nyt se virallinen ulkoilukausi on ohi, niin tämä ilkeä noita-akka päätti antaa matokuurin.
Susu vastaan Tassu 3-0! Mä voitin! Salainen aseeni oli murskata pillerit lusikoiden välissä möhnäksi ja sekoittaa se seepaan. Seepaahan ei meillä muuten tarjoilla, koska se sisältää sekä viljaa, että sokeria... Kahtena päivänä onnistuin hyvin, mutta kolmannessa erässä meinasin jäädä tappoille...

Nyt on jännät paikat edessä. Euroopan suurimmat kässämessut alkaa huomenna Tampereella. Olen mukana teeteeSHOPppien yhteisosastolla A311. Jos tuut messuille ni tuu moikkaileen! Olis kiva tavata! Messujen ajan puotimme Annakadullakin on auki. Ja tietenkin verkkokauppa. Niissä päivystää Ida-Maria, joten jos et pääse messuille, niin hyppääppä puotiin!

1 kommentti:

  1. Onnekseni Snurressa ei ollut sopivaa mustaa lankaa niin ostin tumman harmaata Opalia. Kyllä nämä harmaat käy ihan mustista sukista, eiks jeh.
    Messuille en lähde, en. Siellä on liikaa kaikkea.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!