keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Susuhuivi ja Blogikissa Tassun virallinen synttäripotretti

Viime viikonloppua ennen Karvis ehdotti lauantaina kokkaavansa mulle intialaista perunacurryä. Osaa vetää oikeasta narusta - varmasti tietää, että tie Susun sydämeen käy vatsan kautta 😅
No mullehan tietty paniikki. Jos ei tarvii kokkailla niin voi neuloa! Huivitutti. SUSUlanka poltteli päästäkseen puikoille. Selasin tsiloona lehteä ja verkkosivua. Vaikka mulla tunnetusti ei ole pulaa langasta, niin melkein kolmekymppiä vyyhdiltä maksava lanka pisti hakemaan yhden vyyhdin ihmettä. Lopulta keksin, et oon ennekin löytänyt kivat mallit Kristiinalta... Leija-huivin ohje on Pirjo Iivosen Unelmien Huivit -kirjasta. Kirja löytyi ihan omasta hyllystä, mutta kuvan perusteella en ihan heti ollut innostunut.
Viikonlopun aikana sain perunacurryn lisäksi pekoniaamiaisen, puusaunan ja uunilohkikset. Pihvit piti itte paistella. Sunnuntaina pääsin huivin pitsireunaan. Mietin, et tarvittisko ittellekin hankkia se neulekaavion pidike? Kirja tietsikan näppikseen ja ruutuun tuettuna ei ollu ihan paras...
Lanka Malabrigo "nimikkolanka" SUSUrro (silkki, pellava, merino), menekki 93 g, puikot 4,5 mm (olis saanu olla neloset). Ihana lanka. Ihana malli: Ihana kevään ja kesän neulehuivi! Ja niin Susun värinen...

Tiistain neulomakerhossa naiset olisivat halunneet liisata Karvisen saadakseen hekin ihania neulomisviikonloppuja ilman turhia kokkailuja. En ihan lämmennyt asialle... Ida tosin keksi heti ratkaisun: Sinkkuneulojat voivat tilata pizzaa kotiinkuljetuksena ja neuloa koko viikonlopun!

Blogikissa Tassu eli The Lankakaupan Laatupäällikkö täytti 13 vee vuoden ensimmäisenä päivänä. Synttäreitä vietettiin hyvässä seurassa Tottijärvellä. Tässä virallinen synttäripotretti:
Aatto juhlista jaloin, mutta kauhean kivaa ei ole, jos koko maailma juhlii Tassun synttäreitä raketein. Isäntämme (kissakuvien kuvaaja) ja Karvinen raketoivat pellolla naapurin poikien kanssa, mut me kissat ja "äiskät" nautimme rauhasta sisätiloissa - osittain sohvan alla... Siis kissat.

Tassu ja Patehan ovat melkein veljeksiä. Suunnilleen saman ikäisiäkin. Muutaman vuoden uusivuosi-juhannus-tutustumisten jälkeen Patekin on jo hyväksynyt sosiaalisen Tassun kamuksi ja meitäkään se ei enää arastele pahasti. Ja olivathan molempien kissujen edeltäjät - Rontti ja Sissi (joka valitsi aikoinaan Karvisen) oikeastikin sisaruksia. Nii et melkeen sukuu ollaan kaikki ;)

Uudenvuodenpäivänä isillä ja pojilla oli yhteinen harrastus: Kaikki bongasivat lintuja!

Pate omassa ulkopesässään... ja Tassu ikkunan takana aamupäivän iloisen vapauden jälkeen kotimatkaa odotellessa.
Komeita poikia! Ja hienoja kuvia ;)

6 kommenttia:

  1. Kauniin huivin sait aikaan ilman kaavionpidikettäkin! Värikin niin "makee". Kaavionpidike on kyllä mainio kapistus, vaikka minulla on vain sellainen kotitekoinen härpäke. Mies sen askarteli kerran minulle ja hyvin on palvellut jo vuosia.
    Minäkin muuten etsin monesti Kristiinan huivirepertuaarista huivimallia. :D

    VastaaPoista
  2. Tassu on Tassu ja aina niin komea.
    Toi lanka on niiiiin ihana, mä tein siitä Bronze Age huivin. Tuo Leija onkin just kiva tälle langalle, kun on aika pehmosta ja tuon pienehkön huivin voi hyvin pitää niinku kaulaliinana.

    VastaaPoista
  3. Ihana huivi ja apuamitä herkkulankaa!.... ja oi oi noita komeita kuvia Tassusta ja Patesta

    VastaaPoista
  4. miten ne voi olla noin pitkä viiksisiä, ihania kisuja.
    Voih tuo huivin väri, niin ihana ja sopii hyvin malliin

    VastaaPoista
  5. kutoo mopsien kanssa19. tammikuuta 2020 klo 10.46

    Huivi on kuin vadelmavaahtoa!
    Onnea Tassulle ja Patelle myös, mahtava kaveruus pojilla!

    On muuten oiva paperin tukipidike tai sellainen paperinselkänoja, no, joku, kun kyllästyy tai menee ruudut sekaisin, siirtää vaan ohjeen pois ja pelaa pasianssin.

    VastaaPoista
  6. Mulla on toi Prymin magneettiläpyskä ja sen kanssa tavallinen kirjatuki ja se on kyll tosi hyvä apuväline.
    Mulla on myös se KnitPron kansiontapainen magneettiteline mutta se ei oo niin hyvä ku tää karvalakkimalli.
    Mull on myös ollu sellainen pienempi magneettinen eli peltinen postikortti ja se oli hyvä jos piti ottaa mukaan mutt se on nyt kadonnut tai oon laittanut sen kiertoon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!