keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Parvekekukkia



Viime perjantaina oltiin äidin kanssa Åbo Svenska Teaterin Hairia katsomassa. Näytös oli mukaansatempaava ja jopa meille vähemmän ruotsia ymmärtäville oli tarjolla tekstitys på finska.

Lauantaina töiden jälkeen jatkettiin edelleen äidin kanssa Turun Kässämessuille. Mitään extrasuperylivoimaista uutta ei tullut vastaan, mutta kirjalöytöjä tein.
Fair isle –kirjaa olen käynyt kirjakaupassa selaamassa jo monta kertaa ja melkein päättänyt ostaakin. Mut messuilta sen sai kympillä! Hurjasta säästöstä innostuneena hamstrasin myös sukkakirjan. Ja ku kert messuilla oltiin niin pari kerää ihanohutta lankaa hattuhyllylle hyvältäväksi. Tassukin sai mieleisensä messutuliasiet kun lankakerät oli pakattu vastustamattoman ihanaan paperipussiin:
Edellisen viikonlopun reissu, puodissa tehty myllerrys, teatteri ja messut – kaikki tosi kivoja tapahtumia, mutta lauantaina kotiin päästyäni hehkuttelin kotosalla olon ihanuutta. Kokonaista puolitoista vuorokautta ja kaksi tuntia saan olla kotosalla ilman pakkoa tehdä mitään järkevää tai lähteä minnekään!

Mitäpä siis tein? NUKUIN ohi koko lauantai-illan! Ja kun kerran koko ilta meni nukkumiseen niin mitenkäs kävi yöunien? Kahdelta yöllä innostuin leipomaan karppisämpylöitä:
Kolmelta yöllä oli ihan sopiva iltapalan aika:

Seitsemältä aamulla Tassu oli sitä mieltä et nyt olis aika nousta…. Ihania nuo karvaiset herätyskellot!
No eipä mennyt aurinkoinen päivä hukkaan. Pannullinen kahvia, vähän työjuttuja koneella, imurointi ja tämä olikin valmis kunnon sauvakävelylenkille! Lenkin jälkeen oli Tassun vuoro päästä ulos: 
Parvekkeen porras nuuskittiin tosi tarkkaan…siellä on pari vuotta sitten ollut sekä hiiri, että sammakko! Ohi kulkevia koiria ei oltu näkevinään, mutta voi että oli kivaa pitkän talven jälkeen kiivetä puuhun!
Saunan lämpämistä odotellessani nautin auringosta parvekekukkasen kera:
Sain viikolla kukan Mammutilta, joka poikkesi viimein puodissa hakemassa pari kassillista lankaa joululahjakortillaan. Mammutin poikaset ne tietää mistä äiti tykkää… Tassukin tykkäsi mun parvekekukkasen yläpäästä, mutta minä juhlistin aurinkoista vapaapäivääni kukan sisuksilla:
Aurinko, iloinen mieli, kevät, vapaapäivä ja saippuakuplat! Voiko olla parempaa? Kiitos! Kun mun sydän on täynnä eikä tiedä miten sen sais ulos niin paras tapa on puhallella saippuakuplia! Ne on niin kauniita… Mut vaikeita kuvattavia.
Oli mulla toisetkin parvekekukat:
Nostin ne keskelle olkkarin lattiaa (ku olkkarin pöytää ei ol) ja ihailin niitä siinä auringon laskun aikaan…
Samalla kun Tassu nautti olostaan keittiön pöydällä.
 Ja arvatkaas mitä? Taas me nukuttiin koko ilta!

11 kommenttia:

  1. Sulla alkaa olla kohta samanlainen vuorokausirytmi kuin mulla! :-)

    VastaaPoista
  2. Messuista jäi mullekkin juuri tuollainen olo- ei mitään mainittavaa, mut juuri kirjalöytöjä tuli tehtyä.

    VastaaPoista
  3. Ihana postaus ja olet tehnyt upeita kirjalöytöjä.

    VastaaPoista
  4. Ihania saippuakuplia. Mulla on saaressa kuplapurkkeja lapsia varten mutt joskus ite puhaltelen;)
    Mä oon niinpettynyt ku Hali ei yhtään välitä paperipusseista eikä laatikoista, paljon hauskaa jää näkemättä.
    Hyvä se on välillä irrotella ja yösyödä noin herrrkullista leipää.

    VastaaPoista
  5. Tuon toisen kirjan haluan lainata - tiedät kyllä minkä.... mutta vasta syksymmällä! :) Nyt alkaa kiintiö olla ihan täynnä!

    Ihanaa kun saitte nukuttua, aivan mahtavaa! Sitten on taas energiaa viikolle. Noin ne menee munkin viikonloput, paitsi että vedän päiväunia just siks ettei koko ilta menis torkkuessa...

    VastaaPoista
  6. neuloo mopsien kanssa21. maaliskuuta 2013 klo 18.29

    Pelkkää positiivista :)

    VastaaPoista
  7. Ihmiselle tekee kuulemma hyvää poiketa välillä rutiini-käyttäytymisestä. Siispä se oli vaan hyväksi sinulle että välillä nukut illat ja puuhailet kaikkea mukavaa yöllä :)

    VastaaPoista
  8. Tulppaanit tuo kevään. Ihanan keltaisia kukkia!

    VastaaPoista
  9. Voi kuinka ihna vapaata olet vvittänyt. Tassukin selvästi on nauttinut,kun äiti on olluta hänen kanssaan!

    VastaaPoista
  10. Teillä on Tassun kanssa ollut "hyvä fiilis"- viikonloppu. Olet onnekas kun sinulla on noin ihana kaveri fiiliksiäsi jakamassa ! Suukot Tassulle, mikäli herra sellaiset huomionosoitukset sallii <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!