lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ella Chanel



Vaikka tässä on viime aikoina kovasti vitsailtu uudesta virkkuuharrastuksesta niin kyllä täällä vielä puikotkin suihkii. Tosin ihan kommelluksitta ei tämänkertainenkaan neuleeni valmistunut…
Sirdarin uusi kesälanka Ella tuli puotiin ja se piti heti saada puikoille. Ella-kuvastossa oli monta kaunista mallia. Eniten houkutteli ihana huivimalli, mutta joskus on varmaan syytä tehdä muutakin kuin huiveja. Siispä valitsin tyylikkään Chanel-tyyppisen jakun. Pääsiäisenä aloitin ja eilen valmistui.
Ohjeen mukaisesti neuloin reunukset kolmepuolikkailla. Pintaneuleeseen olis pitänyt vaihtaa 4 mm puikot. Takakappaleen valmistuttua olin vaihtamassa Knit Pron kaapeliin pienempiä päitä kun huomasin, et olin neulonut koko takakappaleen niin et puikoin toinen pää oli 3½ mm ja toinen pää nelonen. Arvatkaa purinko? No en tasan purkanut! Oli vaan tekeminen muistaa unohtaa toisen puikon vaihtaminen kaikkien muiden kappaleiden alussa. Ja muistaa oliko se isompi puikko oikean vai nurjan puolen kerroksella…
  Ella on helppoa neulottavaa. Langan koostumus on 49% puuvillaa, 48% akryyliä ja 3% polyesteriä. Polyesteri tuo lankaan pikkuisen tällä hetkellä niin muodikasta kimalletta. Juuri sopivasti kesäiseen juhlaneuleeseen, mutta ei liikaa.
Jakun koko on M, menekki oli 341g. Mallineule oli helppo neuloa. Vaikka lopputulos näyttää vähän kirjoneuleelta, niin mallissa neulottiin vuorotellen kaksi kerrosta molemmilla väreillä.
Nappien valinta kävi helposti. Heitin neuleen hihan perjantai-iltapäivällä naapuriin Vuokolle Salon Nappiin ja pyysin katsomaan muutaman sopivan vaihtoehdon. Kakskyt minuuttia myöhemmin palasin Nappiin ja tämä oli molempien ehdoton suosikki.

Illalla Tassu ”auttoi” ompelemaan hihat ja sivusaumat:
 Koska olen oikea ohjeentekijöiden/kääntäjien pahin hirmumärisijä, niin mun on pakko kiitellä kun kerrankin on aihetta. Ohje oli täsmällinen ja selkeä. Kaikki silmukkaluvut oli oikein ja kun tein nappilistat ja pääntien juuri ohjeen mukaisilla silmukoilla, niin ne onnistui ihan just. Ei kiristä eikä lörpötä. Tämän neuleen ohje on julkaistu Moda 2/2013 lehdessä (ohje 10). Samassa lehdessä oli myös se kaunis huivimalli. Ellan koko mallistoon voit tutustua tietty The Lankakaupassa tai muissa teeteeliikkeissä ympär Suomen.
Ajaton ja kaunis neule, mut aika pitkästyttävää neulottavaa loppujen lopuks. Ainakin tällaiselle sukka/huivi/pitsi/villalankafanille… Hyvä telkkari/autokyytineule. Ja mieleen tuli et tällainen pitäisi itsellä olla kaapissa. Tää nyt vaan ei oo ihan mun värinen. Kun tämä nuttu viimein tuli valmiiksi niin taisin vähän villiintyä. Palkitsin itseni ”muutamalla” uudella aloituksella:
Projektipäällikkö Tassu palkitsi itsensä kunnon levolla. Paikkakin valikoitui…tiskikaapissa taitaa olla kalaa sulamassa.
Vielä päivän kevätuutinen. Aamulla näin auringon kimaltavan avoimessa meressä:
 Ja juotsenparin:
  Hyvää viikonloppua!

25 kommenttia:

  1. Voi, tämä jakku on minusta todella kaunis!jamonia ihanuuksia aloitettuna. Tassupa onkin keksinyt kivan paikan nukkua.

    VastaaPoista
  2. Onpas tosiaan tyylikäs jakku,muttei kuitenkaan liian hieno:)

    VastaaPoista
  3. neuloo mopsien kanssa21. huhtikuuta 2013 klo 9.28

    tykkään

    tyylikäs

    VastaaPoista
  4. Tyylikäs jakku! :) Chanel-neuleet ovat minusta hienoja, en ole vain osannut niitä itselleni tehdä koskaan, vaikka kovasti niitä olen ihaillut. Niissä on yleensä kivoja pintaneuleita, kuten tuossa sinunkin jakussasi.

    VastaaPoista
  5. Kaunis jakku - ja tulihan se valmiiksi!!! Kimallekin taitaa tuoda hiukan glamouria lisää jakkuun....

    Voi Tassu - oot sää hassu!!!

    VastaaPoista
  6. Tyylikäs on niinkuin tuolla tyylillä on tapana olla.
    Täälläpäin kevätuutinen on se, että mun kesäsaaren paatti alkaa kulkemaan helatorstaina. Jee. Saas nyt sitt nähdä miten tuo Hali-poju hoituu mukaan ja missä vaiheessa yms. Onkin ihan erilainen kesä nyt tulossa.

    VastaaPoista
  7. Oi, onpa upea jakku! Todella kaunis ja tyylikäs! :-)

    VastaaPoista
  8. Upea jakku, toteutuksesi saa tuumimaan "jospas minäkin".

    VastaaPoista
  9. Ihana ja tyylikäs jakku.
    Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  10. Kaunis jakku ja ihana Tassu :)

    VastaaPoista
  11. No nythän on tyylikäs jakku jollekin tyylikkäälle rouvalle. Ei kylläkään sopisi minun kirppis-mummo-tyyliini =D Tuota neulepintaa voisin kyllä soveltaa johonkin muuhun, se on kivan näköistä.
    Tassu on viisas herra. Viisainta se on olla sulavien kalojen lähellä, etteivät vaan eksy muihin suihin :)

    VastaaPoista
  12. Mukavaa lukea tästä sun virkkuuinnostasi, olenkin nä, nähnyt sinut aina vain puikot käsis;) ihania juttuja olet väkerrellyt tosiaan. mökkikausi jo lupaavan lähellä!

    VastaaPoista
  13. Ihana jakku! Vei samantein mun sydämein... Jakkuun vielä kaveriksi hame, jakkupuku täydellisen tyylikkäänä, pitäsiköhän...
    Tassulle terveiset meiän karvakasoilta!

    VastaaPoista
  14. Aii-ii-iiii!!!
    Ei meilläpäin noin hienoja juttuja tehdä.
    -t-

    VastaaPoista
  15. Hieno jakku, mutta taitaa olla ihan liian tyylikäs minulle.

    VastaaPoista
  16. Ihana Tassu!

    Tietysti jäinen kala sulaa nopeammin kun lämmittää viereistä allasta. Fiksu kissa! <3

    VastaaPoista
  17. Tämä on todella kaunis ja tyylikäs. Aivan ihastuttava.
    Suloinen apuri sinulla ompelussa :).

    VastaaPoista
  18. Hei, minulle tuotiin tänään tämä jakku tehtäväksi. Oli aloitettu vähän ja sain vaan kuvan tästä.Ohjetta ei ollut enää tallessa..Eihän sattuisi sinulta vielä löytymään? Korvaan kyllä vaivan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ulla! Huomasinkin, että olit kysellyt ohjetta tänään puodistamme. Ohje oli Sirdarin Ella-langalle tehdyssä ohjelehdessä eikä meillä enää ole jäljellä sitä. Mutta mulla on sellainen muistikuva, että malli olisi julkaistu jossain kässälehdessäkin. Todennäköisesti Moda tai Suuri kässäri vuodelta 2013 (en oo ihan varma onko meillä niitäkään jäljellä). Voin vielä kysyä langan toimittajalta.

      Poista
    2. Hei Ulla! Ohje on sulla sähköpostissa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!