keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Julkkis-Salkkarit

Olen tainnu vähän jumiutua... Täs olis taas yks Salkkari:
Lanka teetee lumi color, puikot 4½ ja 6 mm ja menekki 59 g.

No onhan tämä nyt sillä tavalla aika jännittävä Salkkari, et nyt tämän ohjeen voi kuka tahansa tulostaa itselleen teeteen nettisivujen asusteohjeista! Moni on kysellyt ja lähettänyt sähköpostia ja kuulemma teeteeltäkin on kyselty. Ohje on nyt (omasta mielestäni) viimeistelty mut eihän sitä koskaan tiedä. Tärkeää on et se neulotaan rennosti ja löysin rantein.

Ohjeessa oleva kuvakin on niin pal nätti et ihan ylppiäks tunnen itteni. Helmetkin on valittu ihan sävy sävyyn. Ja meikäläisen nimi siin "suunnittelijan" kohdalla... Ihanku olis melkkest joku julkkis!

Salkkareita olen vuosien varrella tikutellut vaikka kuinka monta. Monenlaisista langoistakin. Lumi Color on pitkästä aikaa sellainen lanka, joka mielestäni sopii tähän ku nenä päähän. Keveä, kuohkea ja kauniisti liukuvat värit.

Hartiajutun nimeen liittyy hauska tarina, joka sopii näihin päiviin vallan mainiosti:

Olin vastikään aloittanut kauppiasurani (viime viikolla tuli 12 vuotta täyteen) kun puotiin tuli asiakas vanhan, kulahtaneen, nyppyisen ja vähän reikäisenkin hartiajutun kanssa ja kyseli josko osaisin tehdä uuden samanlaisen. Alkuperäisen nutun hän oli teettänyt äidilleen lahjaksi Anjalinin Käsityöliikkeessä vuosikymmeniä sitten. Edellisen iltana hän oli katsonut Salattuja Elämiä ja nähnyt siellä nuoren tytön harteilla "äitinsä" hartianlämmittimen. Samaiselle rouvalle olen tehnyt näitä aika monta myöhemminkin. Siispä mallista kiitokset myös liikkeen perustajalle Alli Anjalinille ja vinkistä tälle asiakkaalle.


P.S. Langat saa silti ostaa meilt tai jos et pääse, niin teetee SHOP verkkokaupasta.


6 kommenttia:

 1. Kivan näköinen huivi. Just tuo lanka tekee siitä kivan.

  VastaaPoista
 2. Hienoa Susu, suunnittelija! Sama lanka samat sävyt oli minunkin puikoillani, en tykännyt. Yritän vielä kostutusta, mutta värit yllättivät minut ainakin. Jonnekin senkin sullon ellei ala elämään kostutuksella.

  VastaaPoista
 3. Onnea Susu-suunnittelija! Ihan luvan kans saa tuntea ittensä pikkuriikkisen ylpeäksi.

  Sain oman Salkkarini (ihana toi tarina nimen takana) valmiiksi. Olen siihen liian iso, huivi/hartiajuttu oli kyllä oikean kokoinen. Päätin pienentyä Salkkariin sopivaksi, ettei mun tarvi antaa sitä kelleen. Son ihana, tykkään!

  VastaaPoista
 4. kiva tarina, näin ne asiat lähtee elämään omaa elämää .)
  kivan näköinen salkkari huivi, laita mun teko listalle.

  .) Pirjo

  VastaaPoista
 5. Onnea 12-vuotisesta urasta.Tämä taitaa mennä toteuksen puolelle.

  VastaaPoista
 6. Kiitokset mallista. Nyt vain lankoja hankkimaan.
  Tuula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!