maanantai 10. helmikuuta 2014

Ystävänpäivä lähestyyTämänvuotinen Tyks Ystävänpäivän sytomyssykeräys lähestyy loppuaan ja se huomattiin myös Salon keräyspisteessä! Pitkin päivää puotiin poikkesi ihmisiä tuoden myssyjä. Toinen toistaan kauniimpia, iloisia, tyylikkäitä, virkattuja, neulottuja, suurella sydämellä tehtyjä – olipa mukana muutama sukkaparikin! Keräyslaatikko tulvi yli äyräiden jo aamupäivällä ja toinen laatikko otettiin käyttöön iltapäivällä. Osasin odottaa, mutta silti yllätyin ja liikutuin.

Koska en mitenkään ehdi kuvaamaan jokaista keräykseen tuotua sytomyssyä niin  tässä pari omaani… Helkky heitti minulle haasteen, jotta mun pitäisi tehdä myssy virkaten… Mun käteenhän ei tunnetusti koukku helpolla eksy, mutta koska Helkkykin on tarttunut puikkoihin, niin pitihän ainakin yrittää.

Lankapirtin Matleenan ”Hyviä Sytomyssyohjeita” –linkistä löytyi malli, jonka lankasuositus oli sama, kuin testattavaksi tilaamani SMC:n Catania-lanka. Siispä koukku käteen ja haasteeseen vastaamaan! Välillä koukkukin hävisi, mutta viime torstain KIPpailussa valmistui lierihattu:
Menekki oli tasan kaksi kerää ja Knit Pron pehmeävartisella Wawes (ja myöhemmin Soft Grip) –koukulla nro 3 virkkailin. Hassun näköinen lierihattu tuli ja ainakin itseäni nauratti valmis tekele niin, että toivon sen ilahduttavan saajaakin. Samalla mietin (=selitin itselleni), että on hyvä kun myssyjä on niin monenlaisia –toivottavasti tämäkin jollekin kelpaa… Ainakin lierin takaosa lämmittää myös niskaa. Kukkaan ei koukku enää suostunut.

Muuten – Salossa julkineulotaan (Knitting in Public) eli Kippaillaan joka kuukauden ensimmäisenä torstaina Plazassa Cafe Figarossa iltakuudelta ja sinne ovat kaikki tervetulleita. Viime torstaina meitä oli neljä (ja puoli - nuorin oli 10 kk). Oli mukavaa saada uuttakin ”verta” mukaan. Kaksi meistä myssytteli.

Kun kerran myssyhassuttelemaan aloin niin löysin Matleenan linkeistä toisenkin hassun lierihattulinkin. Tällä kertaa neulotun (huh huh) Ja kas kummaa – linkki ohjasi OMAAN vanhaan rakkaaseen vuodatuksen blogiini. JOS kerran tämä on päätynyt ”hyvien myssyohjeiden” joukkoon ja koska meillä on röyhelölankoja jäljellä runsaasti, en voinut vastustaa kiusausta. Kukkahattutätisytomyssy omalla ohjeellani valmistui eilisiltana:
Ida lainasi päätään kuvausta varten. Lankana Cancan ja SMC Catania. 3 mm pyöröpuikoilla tikuttelin ja molempia lankoja meni vajaa kerä. Langat on sittemmin päätelty. Ja Catania-langasta en löytänyt moitittavaa. Hyvä oli neuloa ja virkata.

Tyks Ystävänpäivän sytomyssykeräykseen tuodut myssyt ehtivät ystävänpäiväksi, kun ne toimitetaan 12.2. mennessä Lanka- ja käsityöliike AnjalinilleSalossa tai Käsityö-Elisaan Turussa. Neulefriikki Piiku on sopinut Tyksin syöpäpolin osastonhoitajan Pirjo Haaviston kanssa, että viemme myssyt osastolle torstaiaamunana 13.2. Ovat sitten perillä Ystävänpäivänä. Keräys on kuitenkin jatkuva eli myssyja saa tehdä ympäri vuoden – kaikki menevät varmasti perille!

5 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa10. helmikuuta 2014 klo 21.51

  Peukkuja ja sydämiä ja hymynaamoja sinun hauskoille myssyillesi ja kaikille muillekin tekijöille! Tämä kampanja olikin mitä mainioin "tammikuun tappaja" , illat kuluivat kuin siivillä ja oli kivaa suunnitella ja toteuttaa uusista ja vanhoista langoista ja funtsia värejä ja raitoja ja vaikka mitä.
  Päätinkin, että teen myssyn tai pari aina silloin tällöin välipalana, vaikkei kampanjaa olisikaan meneillään, enkä jätä langanloppuja pölyyntymään koppani pohjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oltais facessa ni tökkäisin "tykkää"

   Poista
 2. Ihanan hassu tuo kukkahatturöyhelö. Oon sellainen kukkahattutäti, jotta voisin itellekin värkätä :-)
  Hienosti kerääntynyt sytomyssyjä. Mulla on myös suunnitteilla, että väliin voisin aina vuoden mittaan muutaman värkkäillä. Kyllähän minä sen verran pystyn ja kykenen, kun on ihania ihmisiä, jotka tällaisia keräyksiä järjestävät ja toimittavat myssyt eteenpäin. Lämmin halaus teille kaikille.

  VastaaPoista
 3. Hieno lierihattu! Kyllä se virkkuukin sinulta vaan sujuu, kun otat vaan koukun käteen. :-)
  Ja tuo kukkahatturöyhelöhattu on aina yhtä hauska. :-)

  VastaaPoista
 4. Harjoittele vain virkkausta niin se alkaa sujua kuin itsestään ;) Kivoja myssyjä. Meillä onneksi keräys jatkuu 15.4. saakka, joten ehdin omatkin myssyni viedä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!