sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kaarrokeneule

Tätä neulojaa on suunnilleen viikon verran vaivannut ankara korvamato. Juicen Norjalainen villapaita. Sitä on laulettu, hyrälty, kuunneltu You Tubesta ja oikealta ceedeeltäkin. Ei auta - se vaan soi päässä. Ei auttanut edes se, että tutkailin netistä kuvia oikeista norjalaisista villapaidoista eikä tekele ole sellainen vaan ihan vaan perinteinen kaarrokeneule... Onko kukaan tehnyt biisiä kirjoneuleesta? Oon yrittäny lauleskella et "mummo kutoo kirjoneulesukkaa hämärässä..." Ei auta.

Teeteen uusi saga tulla putkati puotiin samoihin aikoihin kun viimeinkin alkoi talvipakkaset. Saga on 100% villaa ja 100g:n kerässä on 140 metriä. Lanka sopii myös huovutettavaksi, mutta mielestäni tossua ja lapasta on viime aikoina tehty ihan riittävästi. Ida kekkas uudesta Modasta kivan ohjeen, joka oli passeli tälle langalle ja minähän innostuin:

Sagassa on (kerrankin) tosi hyvät värit. Näiden "luomujen" lisäksi ihan kunnon pinkkiä, turkoosia sun muuta. Kattokaa itte täältä.

5 mm puikoilla resorit (kauluksen resori vahingossa 5,5 mm) ja kuutosella muu nuttu. Pikkuisen meni ohjeen luku päin prinkkalaa värien suhteen joissain kohdin mut mehän ei purkamaan ruveta ku lopputulos oli kuitenkin ihan kelpo.
Malli nro 9 Moda 1/2014 ja lankaa kului 10 vee kokoon 443 g eli neljä kerää luonnonvalkoista ja nöttöset ruskeaa ja beessiä.

The Laadunvalvoja eli Herra Hassu Tassu Kissanen hyväksyi langan mennen tullen. Yhtenä aamuna viime viikolla herättyäni (ja kahvinkeittimen ladattuani) kävelin ympäri kämppää ja seurasin beessiä lankaa... Kyllä se ihan kelpo villaa taitaa olla ja neulekin hyväksyttiin:
Ison haukotuksen jälkeen neulomus olis hyvin kelvannut nukkumapaikaksi:
Vaan ilkeä neuloja otti nutun, laittoi paljuun kädenlämpöiseen veteen "tekeytymään", kuivatti tasona ja vei puodin ikkunaan...Mutta ei hätää - ei Tassult työt lopu :-)

Meikäläinen ei vaan pääse korvamadostaan...

HEA! HEA! HEA! HEA!
Me hoilattiin hiljaa, ja vuonolla virtemme soi.
Sen kertasi kaiku ja puseron sisältä lehahti lentoon se aamuinen koi...Ou nou. Voisko joku keksiä mulle uuden biisin?

9 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa2. helmikuuta 2014 klo 20.00

  Mies tuli vuonolta, näyttäen huonolta, mutta norjalainen Tassunhyväksymä näyttää äärettömän hienolta! Jestas, Susulla sujuu kaikki!

  VastaaPoista
 2. Ihana pusero!
  Mä olen aina ollu heikkona noihin kaarrokkeisiin, jotain kolkytviisvuotta sit ekan tein ja vuoskymmenten aikana aika monta sen jälkeen, eikä vieläkään kyllästytä.
  Kyl Tassu on sit ahtava, haukotellen ja muutenkin!
  Terveisiä kaikilt kaikil!

  VastaaPoista
 3. Hah, kissanviikset paljastui jo ekassa kuvassa:)
  Kaarrokepuseron tekeminen on mullakin mielessä mutt pitäis alkaa ylhäältä ja mun shetland-lanka on väärän paksuista millekään ohjeelle. Argh.
  Hyvähän se Juicen laulu on, anna soida vaan, kyllä se ajallaan katoaa.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva kaarrokeneule. Näin isoihin paitarojekteihin en vielä uskaltaudu, mutta ehkä sitten pikkuhiljaa. Ja kaarrokkeen väreistä: tyhmä ei huomannut (mie!) ja viisas ei ois virkkanut mitään. Eipä ois käynyt mielessäkään, et värit ois menny väärin, son hieno.
  Mie niin nään sieluni silmin siut seuraamassa beessiä lankaa, jonka päässä on herra Tassu. Aarteenmetsästystä!

  VastaaPoista
 5. Voi hitsin vitsi, miten jotkut voi tehdä noin siistiä kirjoneuletta, kun taas toiset (minä) semmoista reikästä paakkusta söherrystä. Tasan ei ole taitoja jaettu. On kyllä niin hieno pusero. ♥ En yhtään ihmettele jos kelpas Tassullekin ♥

  VastaaPoista
 6. Pusero on tosi kaunis! Meikäläinen ei uskalla edes haaveilla mistään kirjoneuleista, hyvä kun puikot pysyy käsissä.... KirjoVIRKKAUSTA kyllä on tekeillä. :-)
  Ihana Tassu-haukotus! Hienoa, että laadunvalvonta pelaa edelleen. :-)

  VastaaPoista
 7. Hieno on pusero, norjalainen tai sitten ei.

  VastaaPoista
 8. Kyllä on komea neule. Tassukin on tosi komea ja uljas kisuli:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!