perjantai 4. syyskuuta 2015

Vauvaneule Primanovasta

Tilauksesta tikuttelin asiakkaalle vauvaneulesetin:
Asiakas tykästyi puodissa olevaan mallineuleeseen, jonka ohje on ollut Modassa vuonna 2009. Tarvittin myös pöksyt eikä samaa lankaa enää ollut saatavilla, joten piti sit tehdä alusta alkaen koko setti. Pöksyjen ohjetta otin vähän sieltä sun täältä eli Novitan (joo joo - mä tunnustan) jussihaalarimallista ja primavera-pöksyistä teeteen sivuilta. 

Nutun miehusta ja hihat neulottiin ensin. sitten kaarroke ja viimein pikkuruiset kappaleet ommeltiin kasaan. Joku vähän vähemmän saumoista tykkäävä olisi varmaan neulonut kaarrokkeen ensin, poiminut silmukat ja neulonut miehustaosan ylhäältä alas. En mä! Innoissani vaan ommellessani hihkuin kuinka nättiä saunaa pukkas!
 Ja napit tietenkin löytyi naapurin puodista:
Pöksyjä tikuttelin saaressa niinä kauheimpina hellepäivinä. Silloin teeskentelin tekeväni "etätöitä" vaikka tosiasiassa Ida-Maria määräsi mut pois puodista kun ei varmaan jaksanut kuunnella hellevalitusta...

Lanka: teetee Primanova, Puikot 3½ ja 4 mm Knit Picksin vaihtopääpyöröt (sukissa Knit Picks 3,25 mm 15 cm sukkapuikot). Menekki koko settiin 306 g.

Pöksyjen valmistuttua lankaa (ja aikaakin) oli vielä jäljellä. Lähetin töihin sähköpostilla kysymyksen et pitikö mun tehdä myssy vai tossut... Vastaus tuli et MYSSY... Ja minä luin et TOSSUT. Ei ole kovinkaan paha lukihäirö, koska onhan molemmissa sanoissa kaks ässää. ja kun mulla oli nuttuun sopivainen tossuidea mielessäni niin luin mitä halusin lukea:
 vauvan ristiäiset on vasta 12. päivä joten ehdin ihan mainiosti sen kupärämyssynkin tikuttelemaan:
 Sama lanka, puikot 3½ ja menekki 26 g. Kypärämyssyn sanotaan olevan se vauvan kaikkest parhain päähine ja tämän ohjeen otin täältä.

Nyt on viimeinkin neuloosi alkanut. Sukkasatoa pitäis kerätä, mutta kauheasti huivituttaisi. Olen ratkaissut ongelman aloittamalla kolmet sukat ja kaks huivia :) 

Syyskausikin alkoi. Mä PÄÄSEN töihin myös lauantaisin! Yhtä lankaisaa viikonloppua teillekki :)

7 kommenttia:

 1. Soma on ♥ Voi kun oliskin joku sukulaisvauva , jolle vois neuloa kaikenlaista pientä ja somaa.

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, miten söpö setti! Mä niiin tykkään näistä vaaleanpunaisista minineuleista ja täs jakussa on ihana kaarroke. Juu, mä olisin just sen kaarrokkeen tehny eka ja sit saumattomasti alaspäin. Toisaalta kyl mäkin tykkään saumoja ommella, mut kuiteskin...
  Ihanaa lauantaityöpäivää sulle ja terveiset Tassul!

  VastaaPoista
 3. Nyt pysyy jo puikot käsissä, joten paraneminen on jo hyvässä vauhdissa.
  T.Äiti

  VastaaPoista
 4. Ai että on söpöistäkin söpempi vauvan asu!

  VastaaPoista
 5. Voi taivas kuinka onkin liikuttavan söpö setti <3

  Lukeminen on oikeasti vaikeaa. Aivot kääntää sanat oikeiksi, vaikka sanassa olisi virhe. Se kai kuitenkin yleensä tarvii sen, että eka ja vika kirjain on oikein ja vaan muut sekajärjestyksessä. Mut hei - tossu tai myssy, melkein sama.

  Mua ihastuttaa sun ongelmanratkaisukyky. Kolmet sukat ja kaks huivia... Sie oot hassu <3

  VastaaPoista
 6. Onpa suloinen vauvasetti myssyineen ja tossuineen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!