maanantai 14. syyskuuta 2015

Sukkasadon avaus
Kovin suuria tavoitteita en itselleni asettanut Sukkasatoon. Ajattelin et jos pari viikossa syntyis ni kiva olis. Mut sekin tuntuu nyt liian vaativalta kun kaikkea muuta pukkaa eteen. Aloituksia on kyllä vaikka toisille jakaa kun suunnittelin et otan samalla kertaa kaikki 15-senttiset sukkapuikot käyttöön. Seurauksena on se et kässäpussi tulvii yli äyräidensä eikä mikään valmistu.

Päätin vielä laittaa ekan viikon riman niin matalalle, et varmasti onnistun. Siispä pikkuruiset junasukat sain valmiiksi viikko sitten.
Lankana teetee Helmi, puikot 2,25 mm 15 cm Knit Picksit, menekki tasan puoli kerää eli 25g. Kuten kuvasta näkyy, niin mökillä oltiin ja syksy kun on niin paljon muutakin satoa pitää hamstrata. Kuten "ämpärikaupalla" puolukoita:

Noista keittelin hilloa ja luulen et tuo määrä riittää mainiosti talven yli meikäläiselle!

Puikoilla on toki muutakin kuin sukkia. Muutama testineulomus, joista en voi vielä puhella. Nipsuihin en vieläkään tunnusta hurahtaneeni vaikka Espiga tuntuu olevan meidän puodin hittijuttu just tällä hetkellä. Keksin nipsuille ihan muunlaista hyötykäyttöä:
Oikeat silmukkamerkit on meikäläisellä aina kadoksissa…

Viime tiistaina oli taas Neulontakerho. Matkustimme taas Kulhon maisemiin hienolla kyydillä:
Luulin et jos otan mukaan sen sukan, jonka osaan unissanikin niin silmukkaa syntyy solkenaan… Päätin kokeilla sitä rymättyläläistä (selostettu Piikun blogissa). Kuinkas kävikään?
Silmukoiden poimimiskohdasta tuli NIIN ruma et oli pakko purkaa eka versio. Ja toka myös – tosin sillä kerralla ulkoistin purkutyöt Piikulle, joka auttoi hommassa ilomielin ja vauhdikkaasti kuten kuvasta voi todeta.

Kolmas kerta toden sanoo. Tein siis kantapäästä kakskertalais-majakkarantalais-rymättyläläisen muunnelman. Poimin ensin kaikki silmukat kantalapun reunasta ihan normisti ja aloin vasta sitten tekemään lyhennettyjä kerroksia pohjaan. Ei se vieläkän nätti ole mut parempi. Ja kaiken kukkuraks toisen sukan kantapäänkin tein pariin kertaan kun lörpöttelin puodissa poikenneen ystävän kanssa ja kantalapunpahus tuli väärään paikkaan.

Lankana teeteen ihanainen alpakkasukkalanka Tundra ja toinen tämän syksyn uusista väreistä (toinen on tumma sininen). Puikot 3½ mm 15 cm KnitProt ja lankaa kului 96 g. Malli se ihan oma - viime vuonna Kässärilehdessä julkaistu.

Eikä sen kantapään jälkeenkään kaikki ihan putkeen mennyt. Eilisiltapäivällä olin jo päättelemässä lankoja kun huomasin toisen sukan olevan yhtä palmikonkiertoa lyhyempi…

Olen tullut siihen tulokseen et neulominen on meditatiivista puuhaa, mutta mun neulominen ei taida olla sosiaalista. Paitsi jos saa tehdä ainaoikeaa ilman aivoja tai sukanvartta 2o, 2n raitalangalla.

Lauantaina meillä oli luokkakokous. Hetken harkitsin sukankutimuksen mukaan ottamista, mutta luovuin ajatuksesta sittenkin. Olis siinä kyllä ollu tyyliä :) Kokoonnuimme Old Bankissa viideltä iltapäivällä ja sieltä jatkoimme Haraldiin syömään ja nauttimaan viisasten juomaa. Sieltä matka jatkui tuntemattomiin seikkailuihin Turun yössä.

Meitä oli paikalla 16 vuonna 1973 Uittamolla ja Vähiksessä koulunsa aloittanutta. Oli tosi mukavaa tavata kaikkia pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Ei uskoisi, et tässä ollaan kohta viiskymmppisiä! Tanssahdellessa kipiä räpyläkään ei tuntunut ollenkaan. Tosin eilisaamuna sen tunsi, ettei ehkä olisi kannattanut riekkua kylillä aamutunneille…

Lapsuudenystäväni Ellu tuli meille yöksi ja aamutoimien jälkeen pakattiin kassiin eväät ja lähdettiin päiväksi mökille viettämään aurinkoista syyspäivää. Tarinoitiin (ja mä kudoin noita onnettomia sukkia) ja oltiin helikoptereiden laskeutumisalustana:
Kivan ja rentouttavan viikonlopun jälkeen oli kiva aloitella töissä sukkaviikkoa. Jospa tällä viikolla saisin valmiiksi kolmannet satosukat!

5 kommenttia:

 1. Harmi kun Sukkasato on nyt vain Ravelryssa, ei tule sitä juurikaan käytettyä. Syksyisin kuitenkin iskee oikein himo neuloa sukkia =) Tuo "ihan oma"-malli on kaunis ja käytännöllinen, tykkään.
  Minä luotan marjasadossa siskon mieheen, soitin jo hänelle joululahjatoivomusta =) Itse kun en uskalla enää yksin metsään lähteä, voipi kunto pettää.

  VastaaPoista
 2. Minä en tiennyt koko sukkasadosta mitään, mutta ei se haittaa, voi niitä sukkia neuloa ihan muuten vain. Kuulostaa tosi kivalta luokkakokoukselta ;)

  VastaaPoista
 3. Minä kaipasin Blogistanian Sukkasatoa ja sitten kuulin, että Ravelryssa se vaan on. Noo syyskuuta oli eletty jo monta päivää,joten ajattelin, että kerään yksin oman sukkasatoni, käyhän se niinkin. Seuraaviin sukkiin sitten tuo rymättyläläinen kantapää. ;)

  VastaaPoista
 4. Minäkin kaipailin sitä tuttua blogien välistä Sukkasatoa mutta jostain elokuussa luin että on vain Ravelryn puolella. Minulle se on niin outo paikka koko Ravelry etten sieltä muuta hae kuin jonkun linkkaamia huiviohjeita.
  Minullakin on oma satoiluni kun ei enää muuta valmistu kuin sukkia.
  Pureeko nuo helikopterit helposti? Ei ole koskaan mun kaulukselle laskeutuneet.

  VastaaPoista
 5. Meill oli helikoptereita tosi paljon tänä vuonna. Nyt on saariaika meiltä ohi ja arki on alkanut. Usko vaan makoilee ja nukkuu, taitaa olla vähän pitkästynyt täällä kotona. Hiiren ja myyrän sai syötyä viimesellä viikolla karkureissuillaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!