lauantai 19. syyskuuta 2015

Saniaisia jalkaan ja kissoja korvaanVähän ennen sukkasadon alkua puodissa poikkesi Saniasisukkien suunnittelija Malli löytyi tämän vuoden ensimmäisestä Ullaneuleesta ja se oli NIIN nätti, et piti ihan pidätellä itteäni etten luonut silmukoita hetipaikalla! Vähältä piti etten ottanu varaslähtöä sukkasatoon. Tosin tänä vuonna siihenkin olisi ollut tilaisuus kun siellä räveltämössä on oma ryhmänsä varaslähdöille ja ufoille.

Langaksi valikoitui Facen kässäryhmissä kehuttu kesäsukkalanka Katian Cotton stretch. Ohjeen puikkosuositus oli 2 mm ja se vähän hirvitti… Päätin sit tehdä 2½ puikoilla ja purkuun meni. Olis tullu sopivat sukat elefantille!

Yleensä teen aina resorin 2 o 2 n ku 1 o 1 n tulee mun käsialalla rumaa ja epätasaista. Tuo kierretty oikea silmukka kuitenkin näyttää kauniilta – päätän kokeilla sitä joskus vielä villaankin!
Mallineule on mielestäni tosi kaunis ja muutaman mallikerran toiston jälkeen se jäi mieleen niin, ettei koko ajan tarvinnut pällistellä kaaviota. Siitä huolimatta sukkien valmistuminen kesti ja kesti. Joka aamu ennen töihin lähtöä kattelin uutisia, hörpin pannullisen kahvia ja neuloin kaksi mallikertaa. 
Kotona siks et pelkäsin katkaisevani ne ohuenohuet kakkosen hammastikut töissä.
Kantapohjassa oli kiva ratkaisu, mutta ohjeen mukaista 28 silmukkaa en kantalapun reunasta mitenkään saanut poimittua. Yritystä oli kyllä. Lopulta poimin vaan 16 kun se määrä poimiutui mukavasti.
Lankaa kului 96 g, ja puikot siis ne 2 mm Knit Picks 15 cm sukkikset. Cotton Stretch ei ihan kärkipäähän omalle sukkalankasuosikkilistalleni päätynyt, mutta sehän on selvää kun olen tällainen villa-alpakkafani. Kesäsukissa kuitenkin ihan toimiva lanka ja uskon ettei se lörpsähdä niin kuin pelkkää puuvillaa olevat eikä hiosta kuten puuvilla-akryylisekoitteet. Sitä paitsi monet on neulonu tätä lankaa jopa kolmosen puikoilla ja hyviä sukkia on tullu. Oon nähny parit. Toisetkin saniaiset meinaan tehdä jostain sukkavillasta ja silloin voin varmasti käyttää isompi puikkoloisia – ainaki 2,25 millisiä!

Mietin et kehtaankos näitä sukkia edes julkaista mut mallin tekijä kävi ne tarkastamassa ja mitä ilmeisimmin sain hyväksynnän. Kuulemma niihin kantatilkusta noukittaviin silmukoihin piti joku luku laittaa – ei se niin tarkkaa oo! Hienoa – tuosta asenteesta minä pidän!
Pidän myös kissoista (yllätys yllätys). Mulla on vuosia ollu Karviselta saadut kisukorvikset ja nyt niitä on enää yks! Voi murhe! Oon sitä kadonnutta kaveria etsinyt joka paikasta. Kävin jopa imurin pölypussin läpi varmuuden vuoksi. Ei löytyny. Ei myöskään Tassun leluhiiriä (yleens pöyimuri syö niitäkin), mut leipäpussin sulkijoita ja kisaanhiekkaa oli pölyn ja kissankarvojen lisäksi. Se kadonnut kisukorvis on mitä ilmeisimmin päättänyt heittäytyä villikissaksi…

Nyt on tilanne parantunut ja korvissa killuttelee kissoja niin et on jopa vaihtureita! 
Piiku kävi etelänaapurissa. En saanut tuliaisiksi vironvillaa (onneks, koska se on karkeaa ja haisee pahalle) vaan iloiset kissakaverukset! Kiitos!
Juhannuksen jälkeen näin MiunMaun blogissa kivat kissakorvikset ja heti piti laittaa viestiä et mulle kans! Muutama viikko siinä meni kun oravannahkakauppoja hierottiin ja tarvikkeita hankittiin puolin ja toisin, mutta nyt mulla on ihan ikiomat Tassukkaat! Koukku on erilainen ku alkuperäisessä mallissa ja nämä on tietenkin enempi meidän Tassun näköiset (huomatkaa muhkea häntä). Tykkään. Tykkään myös lukea MiunMaun blogia. Vaikka en koruiluista mitään ymmärrä niin siellä on myös lankahommia ja iloisen värikästä tekstiä. Ja joskus jopa peessiksi värjättyä lankaakin… 
Kyl mun ny kelpaa. Kolmannetkin kisukorvikset on, joten joka päivälle ja mielialaan on sopivaiset! Ja kun vielä sain Tassukkaitten mukana hoito-ohjeet (=ukaasin?) et korvikset pitää ottaa yöksi pois niin ehkäpä nämä kaikki kaverukset pysyy tallessa eikä heittäydy kesäkissoiksi!

8 kommenttia:

 1. Nätit on sukat, oikeinkin nätit.
  Voisit pitää toisessa korvassa Tassukan ja toisessa kuvallisen korun, ja sen kadonneen parin, jäljelle jääneen, kanssa vaikk toista kuvallista tai Tassukkaa, vaihtoehtoja on monia.
  Usko on vähän apeana tääll himas ku ei oikein oo mitään tekemistä. Lelun ostin sille ja onan sitä kiva pyöritellä ku sisältä tulee raksu silloin tällöin. Eihän ne tietenkään hiirelle maistu eikä oo yhtään niin jännittäviä.

  VastaaPoista
 2. Ihanat noi saniaiset! Olispa fiiniä, kun vois käyttää valkoisia pitsisukkia. Mulla ne olis luvattoman nopsaan harmaan ruskean kirjavat pohjasta ja päällipuoli olisi kuorrutettu kolmenlaisilla karvoilla :D

  Kiva jotta Tassukkaat kelepaa. Toi idis yksinäisen karviskorviksen pitämisestä toisessa korvassa oli hyvä. Sellaista saman-eriparisuutta on paljon käytössä. Laitas joskus kuva siitä, jooko? Mulla on taka-ajatus.

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat ja nuo korvikset kelpais kyllä mullekin.:)

  VastaaPoista
 4. Kauniit villasukat ja tyylikkäät korvikset.

  VastaaPoista
 5. Nätit sukat ja korvikset ovat aivan upeita!

  VastaaPoista
 6. Nätit sukat ja korvikset ovat aivan upeita!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!