tiistai 29. syyskuuta 2015

Hei Tonttu-ukot hyppikää ja pyromaanin vapaapäiväJossain naamakirjan syövereissä törmäsin muutama päivä sitten ankaraan totuuteen – Jouluun oli enää 100 päivää. Nyt on pal vähemmän. Sadan päivän kuluttua se on jo ohitte.
 Sukkasatoon sit tonttusukkaa. Monta vuotta olen suunnitellut – malli on julkaistu Kauneimmat Joulun Käsityöt lehdessä 2012.

Lankana teeteen Salla (=meidän puodin sevekorvike), menekki 1 kerä valkoista, punaista ja tumman harmaata ja 2 kerää vaaleaa harmaata yht. 134 g. Puikkoina resorissa 3,25 mm KnitPro sukkikset ja muuten sekalainen kokoelma 3½ mm Addin Bambuja ja Knit Picks sukkiksia. Miten niin kolmepuolikkailla sukkapuikoilla on taipumus kadota teille tietämättömille?

Edellisten tossujen myötä olen vähän alkanut pehmetä myös ”turhakkeille” eli neulomisen pikku apureille. Siispä kirjoneuleessa testailin erilaisia sormeen pujotettavia ohjaimia. Parhaiten omasta mielestäni toimi Knit Picksin versio:
Ja ihan turhaa on jonkun aluehallintoviraston tarkastajan lähetellä meille ukaaseja – meillä kyllä huolehditaan taukojumpasta:

Kuvausmallina olleen Ida-Marian reidet ja vatsalihakset saivat tänään ihan varmasti jumppaa riittämiin!
Ja sit se vapaapäivä… Lauantaiaamun maisema kuin peili:
Niin tyyntä et Tassukin uskalsi laiturille:

Blogikuvaaja lähti poikatten kalareissulle Nauvoon (heihei!):
Ja pyromaanin vapaa viikonloppu alkoi. Tosin työnvalvoja oli mukana hommassa:
 Kesän aikana kerätyt risut sytytettiin:
 Ensihiilloksen jälkeen pakkasin sian folioon ja märkään sanomalehteen ja uudelleen folioon:
 Nyytti nuotioon ja lisää risuja sun muuta poltettavaa päälle. Muutama tunti siinä meni. Saunan jälkeen nyytti nyhdettiin:
 Sitten käyn popsimaan:
 Työnjohto (ja myyräjahti) oli ollut rankkaa:
 Ja sika oli liian suolaista… Sunnuntaina siivoilin mökkiä ja seurailin muuttolintujen menoa. Kannoin kaivosta vedet pataan ja muistelin miten vaan pari kuukautta sitten samaan hommaan meni koko päivä kyynärsauvojen kanssa! Miten ihmeessä noi krämpät niin nopeasti unohtuukaan?

Iltapäivällä Karvis palasi kalareissultaan ja Tassu sai tuliaisiks komean hauen. Me vielä jäätiin odottelemaan maanantaiaamun kuunpimennystä. Aamulla kello soi, todettiin et taivas on pilvessä, kamalan kylmää ja pimeää oli ja piti vielä odotella et päivä valkenis ennen töihinlähtöä. Pimennys jäi väliin mut kiva viikonloppu latas akkuja. Tänään kävin ekan kerran sauvakävelyllä sitten viime kevään. En kyynär- vaan ihan oikeilla dementiasauvoilla! 


Kyl tää täst – tonttuakka alkaa pikkuhiljaa hyppiä taas!

6 kommenttia:

 1. Voihan tonttu-ukot ja akat,ku on hauskat sukat!
  On se kuulemma Joulu jo ihan pian, mut mä yritän unohtaa kuinka nopeaan aika kuluu ja aika hyvin ylleensä onnistunkin ja sit seuraa se viimetippa. Tipoista puheenollen mul on nyt puikoilla lonkerot.

  VastaaPoista
 2. Minä olen myös tykästynyt juuri tuohon langanohjaimeen, eli härpäkkeeseen. Sen avulla saan pidettyä lankoja paremmin samalla kireydellä ja langat juoksevatkin tuota käyttäen paremmin -> tasaisempi lopputulos.

  Saisi olla vielä tasaisempikin :)

  Upeat sukat!

  VastaaPoista
 3. Oi ei, minäkin haluan tonttusukat jouluksi, vaikka eipä tässä enää ehdi itsellensä mitään tekemään ennen joulua. Jospa sitten seuraavaksi jouluksi =)
  On tuo mökki vaan ihanan näköinen paikka mielenrentoutukseen. Kyllä siellä viikon harmit unohtuu sinulta ja Tassultakin. Miten se uskaltaakin istua noin lähellä nuotiota, yleensähän elukat pelkää tulta.

  VastaaPoista
 4. Vau, mitkä tonttusukat! Mutta ei se joulu vielä tule; vielä on puissa lehtiä ja lämmintä yli 10 astetta :)

  VastaaPoista
 5. Kivat sukat! Oikein kivat! Toivottavasti päätyvät jonkun ihanan ihmisen lahjapakettiin, voisin kuvitella sitä ilon kiljahdusta minkä nuo sukat herättävät. Mukava näytti olleen A-luokan viikonloppukin. Ja mistä tuo liikasuolaisuus johtuukaan - rakastumisesta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!