lauantai 26. syyskuuta 2015

SaumasukkiaKansalaisopiston kässyt on taas alkanu. Ensimmäinen kerta jäi väliin, joten ajattelin kerätä opelta pisteet kotiin tekemällä ”kotiläksyt” kakkoskerralle, ettei tuu laiskanläksyä. Viime keväänä saatiin opelta Kodin Pellervossa olleen saumasukan ohje. Tikuttelin töppösiä vielä edellisenä iltana pikavauhtia siihen kohtaan et ope sais neuvoa mulle sen sauman.

Hienot saumat tuli eikä yhtään tunnu jalan alla mitään möykkyjä. Vasta kun kumpikin töppönen oli saumoineen päivineen valmiina huomasin ”pienen” mokan:


Vaikka kuinka venyttelisin niin noista ei saa kahta saman kokoista! Nolotti ja mielessä pikkuisen pyörii et tarviinkohan sittenkin sen vuoden turhakkeeksi nimeämäni sormeen laitettavan elektronisen kerroslaskurin…


Koska meillähän ei pureta, niin olipahan pakko tehdä molemmille töppöselle kaveri!


Malli oli hauska. Se neulottiin tasona alusta loppuun. Ensin varsi, sitten molemmat puolet kantapäistä ainaoikeaa ja perään teräosa. Lopuksi virkattiin piilosilmukoilla tossu ympäri ja silmukoitiin sauma ketjun takasilmukoista työn oikealta puolelta. Sauma näyttää ihan aina oikein neuleelta mut virkkuuta ja ompelua siinä on ja se on ihan litteä! Kiva ja nopea malli niille, jotka kammoksuu sukkapuikkoja.
Puikot oli 3½ mm Knit Picks pyöröt 60 cm kaapelilla ja virkkuukoukkuna 4½ mm KnitPro Waves. Lankana teetee Salla ja lankaa kului kaksiin töppösiin yhteensä 234 g. Sukkasatoon päätyvät nämä numeroilla 5 ja 6.

Hassua muuten miten tasona neuloessa saman kokoisilla puikoilla tulee paljon löysempää ku sukkapuikoilla! Vai onkohan mun alitajuntaan jotenkin liimautunut ajatus siitä et sukkapuikoilla pitää tehdä napakkaa ja pyöröillä ottaa neulominen löysin rantein?

Viikolla Tassulla kävi vieras. Minua tietenkin vähän etukäteen jänskätti, miten Tassu käyttäytyy… Olisihan se ollut vieraalle kauhea pettymys, jos Tassu olisi lymyillyt koko illan sängyn alla tai saunassa. Vaan ei – Tassu kyllä tuntee kissaihmisen ja hän käyttäytyi kuin oikea gentelmanni! Oikein oli seurallinen  kuten kuvasta näkyy:


Ja äiskälläkin oli kivaa. Juttua olis riittänyt vaikka kuinka pitkälle iltaan!

Nyt meillä on lauantaivapaa ja me ollaan mökillä. Upea aamu on ja Tassu on jo pyydystänyt ensimmäisen myyränsä tälle päivälle.

Hyvää viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Tuompa haluaisin minäkin oppia. En ole ikinä kuullutkaan moisista sukista. Minulla ainakin tulee nurjat silmukat aina paljon löysempää kuin oikeat, joten tasona tulee vastaavasti kokoeroa.
  Tassuhan on oikea herrasmies ja tietää miten ihailijoihin pitää suhtautua =)

  VastaaPoista
 2. No voihan elektroninen kerroslaskuri. Kaikkea sitä. Mä oon tyytyväisenä käyttänyt ihan mekaanista versiota sikäli että olen löytänyt sen. Voi minnuu.

  VastaaPoista
 3. Nätit sukat! Minulle vain silmukointi saa aikaa inhoväristyksiä. Se kai on seuraava tekniikka, joka pitää selättää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!