sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Sukkasadon viimeiset

Lokakuu päättyi ja sen myötä tämänvuotinen Sukkasato. 11 paria tuli valmiiksi - jotenkin sitä aina kuvittelee saavansa aikaan enemmän. Yhdet on kesken.

Pitihän sitä homopoikalankaa sitten meillekin tilata kun niin kyseltiin. Ja kun sitä kerran hyllyssä on niin puikoillehan se päätyi:
Lanka: Regia Design Line by Arne&Carlos 4-ply 70 g, puikot Knit Picks 2½ mm 15 cm Caspian Wood.

Mitähän tästä nyt kehtaisi sanoa? Tein parikymentä kerrosta resoria ja sitten varren sileää ja normivahvistetun kantapään. Silmukoita 60. Ajattelin kuvion näkyvän paremmin sileässä. En tykännyt langasta. Se tuntui karkealta uuteen Steppiin verrattuna. Mietin, et tältä varmaan tuntuu sevelanka...

Ihmetyttää tämä Arne&Carlos -humu. Kirjoneuleen näköistä jälkeä tekevää raitasukkalankaa on tehty maailman sivu (tai ainkin niin kauan ku mä olen ollu lankakauppiaana eli yli kymmenen vuotta) ja joulupallojakin jo paljon ennen norjalaispoikinen kirjaa! Jotenkin tuntuu, että jos kaksikko olis ihan tavallisia tyttöjä niin kukaan ei huomaisi koko tyyppejä. Noo - meillä tuota lankaa on alusta asti kutsuttu homopoikalangaksi. Ei siks et olisin suvaitsematon (äänestäisin heti sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta) muuten, kuin lankojen suhteen. Jossain vätetään Regian lankoja markkinoiden parhaaksi, joten kai ne sukat ainakin kestää.

Pakko kyllä tunnustaa, että onhan se joulupallolankakin meillä ja mullakin jo 4 palloa valmiina... Enää 20 ;).

Vielä yhdet pikkusukat tein tilauksesta yksivuotiaalle. Pyyntö oli pitkää vartta ja oikein lämmintä. siispä langaksi valikoitui teeteen alpakkasukkalanka Tundra. Puikoilla 3,25 mm tikuttelin:
Perussukat kokoa 22.

Marraskuu alkoi ja se aloitetaan lapastelun merkeissä meidän puodissa ja kaikissa muissakin teetee SHOPeissa ympäri maata. Ihana Tundrakin on tarjouksessa...

9 kommenttia:

 1. En ole kyseistä lankaa kokeillut, yhdet tai kahdet kivat sukat olen siitä nähnyt johonkin toiseen lankaan yhdistettynä. En vaan muista kuka ne kivat oli tehnyt. Ei ole tullut sellaista Pakko saada -fiilistä, joten jääköön kauppoihin.
  PS. Pakkopaitaa neuloskeltu jo kokonaista 9cm...

  VastaaPoista
 2. Sukat ainakin näyttävät kauniilta. Viime keväänä neuloin ko. langasta miehelle sukat. En kyllä muista, että se olisi tuntunut karhealta, mutta jospa väreissä on eroja. Minä tein sinisestä.

  VastaaPoista
 3. Ihan kunnon sato sukista =) Tykkäisin niin neuloa sukkia läjäpäin, mutta kun joulumyyjäisten väki narisi nyt jo, että kaikki tuo vaan sukkia. Täytyy minun edes yrittää tehdä sinne jotain muuta =)

  VastaaPoista
 4. Mielestäni Regian langat ovat laadukkaita ja niitä on mukava neuloa. Myös käytössä lanka kestää hyvin. Ehkä olen tiukkapipoinen, mutta mielestäni ei ole korrektia puhua homopoikalangasta. Regian langasta on kyse, ei suunnittelijoiden seksuaalisesta suuntautumisesta. Ihmisten sukupuolinen suuntauminen ei mielestäni kuulu muille - ei edes lankakauppiaalle.
  Jotenkin meni maku lankakauppiaasta. Onko maailmasi noin ahdas?
  Usko tai älä, olen ihan hetero ja vielä vanhempi naisihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi pahoillani, jos olen kirjotuksellani pahoittanut Sinun, Anonyymi tai jonkun muun mielen. Pojat ovat mainiosti saaneet markkinoitua uutena juttuna jotain mitä on ollut olemassa iät ja ajat...
   Pidän itseäni varsin suvaitsevaisena ihmisenä, enkä usko että tuttavapiirissäni kukaan samasta sukupuolesta tykkäävä vetää palkokasveja nenuunsa tästä homopoikalanka-termistä. Jotain on jopa naurattanut.
   Lankakauppias tai ei niin kai sitä saa sanoa mielipiteensa langasta? En tykännyt tämän neulomisesta, enkä vielä osaa kertoa käyttökokemusta. Jos kerran tyypit on ihan julkihomoja (=Rohkeita), niin vähän ihmetyttää miksei heidän suunnittelemaansa lankaa voi nimittää lempinimellä?
   Vuodatukseni jälkeen menen soffalle neulomaan homopoikien joulupallon nro 8. Sen lanka on ihan tavallista, edullista täysvillaa, joka ei tunnu yhtään hassummalta.

   Poista
 5. Voih....noita mielensäpahoittajia.Kyllä norjalais -kaksikko ihan tietoisesti markkinoivat tuotteitaan ja tekemisiään juurikin suuntautumisellaan.Eikä siinä ole mitään pahaa/vikaa....kuten ei lankakauppiaan blogissakaan.Hyvä Susu...jatka samaan malliin.....mä tykkään.

  VastaaPoista
 6. Anonyymisti kun heittelee kommenttejaan voi sitten luritella mitä tahansa. Ja olla mitä makua tahansa.
  Itse olen samaa mieltä ettei itse lanka ole kummoisempaa, ja neulon mieluummin kyllä steppiä. Joskus vaan värit, raidat ja kuviot ratkaisevat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!