perjantai 27. marraskuuta 2015

24 joulupalloaOlipas siinä urakka! Vaan nyt ne kaikki 24 norjalaispoikien eli Arnen ja Carloksen suunnittelemaa joulupallomallia ovat valmiina!
Mulla oli tarkoitus tässä yhtenä iltana kuvata jokainen pallo yksitellen, numerojärjestyksessä vaan kuinkas kävikään?
Tassu on sitä mieltä, että koska hän on norjalaista sukua, niin pojathan ovat suunnitelleet pallonsa vain ja ainoastaan häntä varten!
Ja äiskä tietenkin Hyvä Ihminen, koska on tikutellut illat pitkät ja (joskus aamutkin) hänelle leluja…

Siispä läjäsin kaikki pallerot muovikassiin ja kiikutin Reppuliin turvaan ja ryhmäkuvasin vasta töissä.

Ekan pallon (yläkuvassa oikealla alhalla) tein ohjeen mukaisesti 3½ mm puikoilla. Seuraavat 3,25 mm tai 3 mm Knit Picks 15 cm puikoilla. 

Ohjeessa täytteenä oli vanua, mutta minä halusin säännöllisen mallisia ja keveitä, joten sisällä on askartelukaupasta (siellä Halikossa sijaitsevan ostoshelvetin kupeessa olevasta) hankitut styrox-pallot. 
Tuuppasin styroksit pallon sisään, kun jokaisella puikoilla oli jäljellä 6 silmukka. Sen jälkeen neuloin loput kavennukset.
Ohjeesta poiketen en katkaissut lankaa päättelyn jälkeen, vaan virkkailin 3 mm Waves-koukulla ripustuslenkin saman tien.
Jossain vaiheessa tuli sellainen olo, että norjalaispojilta on ideat lopussa (tai sit en vaan ymmrrä näitä hienoja kuvioita). Kun yks vihreä, yks punainen ja kaks valkoista kerää oli käytetty, niin turnauskestävyys on lopussa ja päätin et nyt saa pallottelu riittää. 
Mutku valmiina oli jo 21 palloa ja vain kolme puuttui niin päätin venyä. Sinivalkoisia:
Lankana SMC Wool 125, menekki yhteensä 240 g (eli värivalinnoista riippuen 5-6 kerää). Meiltä saa langan ostaessaan mallit kaupan päälle (niin pitkään kun ohje”töppösiä” riittää).

Ekoissa palloissa meni aikaa ihan reilusti, mutta kun levennykset ja kavennukset oli mielessä, niin yhden pallon tikutteli vajaassa tunnissa.

Kirjoneulejoulupallot ei oo mikään ihan uus juttu meikäläiselle. Jo varmaan kolme vuotta sitten Kauneimpien Käsitöiden joululehdessä oli omasta mielestäni tosi kiva pallomalli. Näitä tikuttelin parina jouluna:
Norjalaistyypit valtaavat alaa meidän puodissa edelleen. Pallojen seuraksi eilen saatiin kolmas versio heidän sukkalangastaan. Kivoja värejä siinäkin – inspiraationlähteenä norjalaisten kansallispukujen kirjotut vyöt. Tarvittaiskohan me täällä kotimaassakin omat poikamme tai tyttömme etsimään virikkeitä omasta, rikkaasta kansallispukuperinteestämme  ja käyttämään sitä uudella, raikkaalla ja ennakkoluulottomalla tavalla?
Hyvää pikkujoulua!


6 kommenttia:

 1. Yllättävän paljon noihin meni lankaa, ihan kivoja ovat.
  Ehdottomasti tarvitaan oma kansallispukukuvioinen lanka.
  Puffalalla on sentään tasaraitaista lankaa, 2 ja 3:lla raidalla.
  Noh, mä tänään sorruin ostamaan A&C sukkalankaa, ihan ok siitä näyttää tuleva, ystävälle menee lahjaksi.
  Mukavaa adventtiaikaa koko poppoolle.

  VastaaPoista
 2. Kai Tassu saa edes muutaman pallon Joulupukin pussista ? =)

  VastaaPoista
 3. On siinä pallo poikineen:) Kivoja ovatkin.

  VastaaPoista
 4. komioita palloja! Kelpaa kuusen niissä keikistellä!

  VastaaPoista
 5. Oletpa ollut sitkeä, kun olet nämä kaikki pistellyt menemään. Minulta olisi varmasti innostus loppunut viimeistään puolivälissä. Samaa mieltä viimeisestä lauseesta.

  VastaaPoista
 6. Voi miten upea pallomeri sulla onkaan!! Suuritöiseltä urakalta näyttää,mutta hienoja nyt ovat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!