sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Huivitusta eli Zetor-traktorihuivi

Kesken kaiken viime viikon virkkailujen alkoi ankara huivitus. Huivitusta vähän edesauttoi asiakkaan tilaus... Puodissa oli näytillä joskus ammoisna aikoina neulomani Zetor ja just samanlaisen toivoi hän. Muistelin et aikanaan Zetor ei menny ihan putkeen, mutta kun en siihen hätään parempaakaan mallia kaksinyt niin...
Alkuun päästyäni malli vei mukanaan. Aamuisin ennen töihin lähtöä ja iltaisin ennen nukkumaanmenoa oli pakko tilkutella.
Lankana ihanan keveä merinovillan ja viskoosin sekoitus Katian Air Lux. 50g:n kerällä 300 metriä. Tähän huiviin meni 76 g. Lanka olisi varmaan riittänyt vielä yhteen mallikertaan ennen reunapitsiä, mutta kun en ollut ihan varma ja asiakaskin aika pikkuinen niin jätin tähän. Ylläolevan kuvan väri on kuvista kaikkein eniten kohdallaan. Perjantain aamuaurinko oli ihana kuvaussää, mutta ei paras mahdollinen värien toistoon.
Viskoosi tuo lankaan kauniin kiillon. Puikoilla 4½ mm Knit Picks 80 pyöröillä tikuttelin.
Usein meillä puodissa kysellään malleja ja ohjeita. Niitä on pilvin pimein - mappikaupalla, mut just silloin kun jotain etsii niin löytyy kaikkea muuta. Lauantaina innostuin järjestämään ohjemappeja. Nyt on kaikki puodin huiviohjeet yhdessä mapissa. Sama järjestely jatkuu. Seuraavaksi pipot, sukat, tumput jne.

Tästä uudestä järjetyksestä ja kivasta Zetorista innostuneena päätettiin pitää puodissa ens viikon aikan huiviviikko! Vappukin on tulossa ja äitienpäiväkin. Siispä laitettiin kaikki huivilangat viikoksi tarjoukseen miinus 15%. Kipin kapin huivittelemaan!


6 kommenttia:

 1. Kaunis malli ja väri. Minulla on samanmoinen mapitusoperaatio käynnissä, kun ei koskaan löydy sitä ohjetta jonka juuri haluaisi. Täytyykin tulostaa tämä traktorikin tuonne huivikansioon.

  VastaaPoista
 2. Oi ihana'vanha kunnon' Zetor! Miksei tämä malli tullut vastaan kun ohjeita selasin!? Kaunis. Mä en oo silloin muinoin tehnyt tätä vaikk kaikki muut teki, niin nyt olis ollu aika ja tilaisuus. Mutta mutta, purettu lanka on jo valmiina Peipponen huivina, ku ei muuta kivaa löytynyt. Paljon, paljon kivoja huiveja kyll on.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi! Kivoja huivimalleja on kyllä paljon, ja niihin ihania lankoja. Ongelmana vaan valinnanvaikeus.

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi! tuo on ollut muutaman vuoden to do-listalla.

  VastaaPoista
 5. Zetor on nätti malli. Neuloin sen viime keväänä ja siitä taisi kyllä tulla saajalleen torkkupeiton kokoinen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!